Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha nem szeretem a gyerekeket,...

Ha nem szeretem a gyerekeket, attól még akarhatok majd egyszer sajátot? Most nem szeretnék, de a párom szeretett volna.

Figyelt kérdés
Már nem vagyunk együtt, de míg jártunk, mondta, hogy szeretne gyereket stb. Én akkor nem is tudtam volna elképzelni, hogy lesz gyerekem, és ez nem sokat változott azóta. Félek, hogy sose fogok akarni, de a párom igen (ha lesz párom újra). Egyrészt azt hiszem azért nem szeretem őket, mert sok a bunkó gyerek, pl a munkahelyemen is, neveletlenek, hisztisek stb. A szüleik meg rájuk wem bagóznak kb, fusson keresztül-kasul a boltban, fogdosson mindent, rá van hagyva. Nagyon aranyos gyerekek is vannak, de azok ritkábbak. Lehet ez az oka annak, hogy elriadok a saját gyerek gondolatától. Na meg ha szerencsétlenségre az én jellememet öröklik (kemény fej, akaratosság, kitartás hiánya), ettől is félek.
2012. okt. 25. 21:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
48%
Te a sajátodat megneveled és nem lesz ilyen.
2012. okt. 25. 22:04
 2/17 anonim ***** válasza:
87%

Aki szülő, az se az összes gyereket szereti, van egy olyan mondás, hogy a gyerek olyan, mint a fing: a sajátját mindenki jobban elviseli. Ha lesz sajátod, akkor az teljesen más. Van sok normális gyerek is, csak egy hisztisre jobban felfigyel az ember, mint öt másikra, aki csendben megy a szülei mellett.

Amúgy hány éves vagy?

2012. okt. 25. 22:10
 3/17 anonim ***** válasza:
52%
Ez egy hülye kérdés! Honnan tudhatnánk, hogy egyszer majd fogsz-e akarni gyereket. Azt sem tudjuk, hány éves vagy, mert azért az sem mindegy, hogy hány évesen gondolkodsz így.
2012. okt. 25. 22:19
 4/17 anonim ***** válasza:
90%
Én is ilyen voltam, mint te. Aztán mégis szültem egy kislányt, és ma már el sem tudnám képzelni az életemet nélküle. Sosem gondoltam volna, hogy valakit ennyire lehet szeretni, mint őt! Szóval szerintem idővel megérsz az anyaságra
2012. okt. 25. 22:20
 5/17 anonim ***** válasza:
65%

Nem biztos, hogy változik ez, én pl. 27 éves vagyok, és én sem szeretem őket, eszemben sincs, hogy gyereket akarnék.

De persze az is lehet, hogy egyszer csak akarsz majd. Ezt nem lehet előre tudni. Az biztos, hogy attól még, hogy más gyereke idegesít, nem feltétlenül lennék rossz szülő - a saját az tényleg más.

Nekem nincs sajátom, de van rokon kisgyerek, akiket például imádok. Pedig ők is hangosak, hisztiznek, koszosak tudnak lenni... De mivel ők "hozzánk tartoznak", már az is más. És pedig csak sokadik unokatesók... Szóval abban biztos vagyok, hogy a saját gyerek más - de én jelenleg akkor is azt gondolom, hogy sajátot nem szeretnék.

27/N

2012. okt. 25. 22:24
 6/17 anonim ***** válasza:
*lennél
2012. okt. 25. 22:24
 7/17 anonim ***** válasza:
45%

Igen, ne aggódj.

:)

2012. okt. 25. 22:25
 8/17 anonim ***** válasza:
Az ember folyton változik, könnyen lehet, hogy te is majd másképp látod! Nem szabad erőltetni, ha nem akarsz gyereket, akkor legyél megértő magaddal szemben! És a párodnak is meg kell ezt értenie. A gyerekvállalás nagyon komoly dolog, jól át kell gondolni, különben a gyerek is megszívja.
2012. okt. 25. 22:27
 9/17 anonim ***** válasza:

Ja, meg ha nem akar pofont.

:)

2012. okt. 25. 22:38
 10/17 anonim ***** válasza:
Lehet hogy még változol, és később akarsz majd, lehet hogy nem. Előre nem lehet ezt tudni. Én sem akartam egész 28 évemig. Most sem mondom azt hogy nagyon szeretnék, mert sose szerettem a gyerekeket. Főleg hogy minden nap látom és küzdök velük, mivel oviban dolgozok. De néha mostmár eszembe jut, hogy mi lenne ha mégis lenne... van egy rendes párom is. Néha elgondolkodok, hogy talán majd harmincas éveim közepén esetleg bevállalhatnék egyet. Végülis, annyira rémes csak nem lehet egy gyerek, ha ennyien vállalják és szeretik... többen mint akik nem.
2012. okt. 25. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!