Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnevelnéd a gyermeked,...

Felnevelnéd a gyermeked, kisbabád ha tudnád, hogy képtelen lesz az önálló életre? Vagy örökbe adnád?

Figyelt kérdés

Feltudnád áldozni az életed,hogy még öreg korodban is gondozd a gyereked aki a halálod után is mások gondozására fog szorulni?

Vagy intézetbe adnád és megporbálnál így tovább élni?

Melyik a nagyobb áldozat?

Hogy lemondasz a gyerekedről vagy,hogy szinte minden másról,mert folyamatos gondozást igényel? Aki sose lesz képes az önálló életre.

Gondoljunk valamiyen súlyos idegrendszeri zavarra.

Csak egy felvetés.

Szerecsére jobb helyzetben vagyok.

A témában és a betegségekben sem mélyedtem el csak kíváncsi vagyok.

Szerintem elég húsbavágó kérdés.

Lemondok-e az "életemről" vagy sem?

Önzőség ilyenkor a gyereket intézetbe adni,mert nem merjük vállalni a nehézségeket?

Felmerül még egy kérdés ami csúnyább megközelítés.

Megéri-e az energiánkat rááldozni,érdemes-e felneveli egy olyan gyerekt aki később nem ,hogy nekünk nem tud majd segíteni idős korunkra hanem örök gondozásra szorul?

2013. jún. 21. 18:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:
68%

Biztosan nem nevelném fel. Ha terhesség alatt kiderülne a probléma, azonnal elvetetném, ha pedig születés után, akkor a fogyatékosságától függően megfelelő intézetbe adnám.

Lehet érte megkövezni de ha olyan mértékű a fogyatékossága akár testileg, akár szellemileg, hogy egész életében mások gondozására szorul és soha nem lesz belőle önmagában életképes egyén, akkor jobb neki, ha meg se születik. Ha pedig már megszületett és ilyen lett, oké hogy nem a gyerek tehet róla, de én sem. Egyszerűen kevésnek érezném magam a feladathoz és nem lennék hajlandó az életemet beáldozni egy életképtelen utódért. Nem véletlenül létezik a természetes szelekció.

Aki pedig ezek után bőszen kívánja nekem azt, hogy beteg gyerekem szülessen, megnyugtatom, hogy nem akarok gyereket és nyugodtan megkímélhet a mocskolódó privát üzenetektől, mert nem fogok rosszat álmodni miattuk.

Peace

2015. jan. 25. 03:13
 72/74 anonim ***** válasza:
69%
Én speciel teljes mértékben osztom a véleményedet utolsó ! Én nem áldoznám fel a családomat .. / tetszik nem tetszik sok esetben egy súlyosan fogyatékos gyermek gondozására rámegy a család , a házaspár az állandó érzelmi és anyagi feszültség miatt eltávolodik egymástól . Mi a családunkat nem kockáztatnánk ! Amennyiben a terhesség alatt derül ki a baj , akkor abortusz . Ha születése után , akkor az állapotának megfelő intézetet tartom a legésszerűbbnek .
2015. jan. 25. 06:59
 73/74 anonim ***** válasza:
Intézetbe adnám,és megpróbálnék tovább élni
2015. jan. 25. 10:36
 74/74 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem nevelném fel.
2015. jan. 25. 11:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!