Szülők, akik nem hétköznapi (tucat) nevet adtatok a gyermeketeknek! Mik a tapasztalatok? Csúfolják őket a többiek, mit szólnak hozzá? (Hány éves most a gyermeked? )
Nem mindennapi, nagyon ritka nevet szeretnék adni a kisfiamnak. (MAJD!) Szinte már mindennek elhordtak ezen az oldalon, hogy tönkretesszük az életét, csúfolni fogják a neve miatt.. stb.
Nektek mi a tapasztalatotok?
:D Annyira nem vagyok elvetemült. Hadúr a választott.. :) (Első vagy második névnek, ez még kérdéses.. A másik név az persze nem lenne ilyen 'különleges'.)
A Dorottyáról nekem a hártya jut eszembe.. :S Amúgy a te neved nem is olyan idegen és überkülönleges, mint a Hadúr, és mégis csúfoltak.... :/ Itt dőlt meg asszem, hogy csak az én gyerekemet fogják csúfolni a neve miatt..
Nekem is ritkább nevem van. Csúfoltak miatta, de amikor látták, hogy nem veszem fel, akkor abbahagyták.
Egyébként szerintem mindegy, mi a gyerek neve, volt az osztályunkban Laci meg Zsófi is, akiket csúfoltak, pedig ezek teljesen átlagos nevek.
Az én kislányomnak is ezért lett 2 neve, kapott egy "hagyományost" meg egy különleges nevet. Majd ő eldönti, melyiket szeretné használni.
A Hadúr nem tetszik, ne haragudj... Biztos az én lelki világom beteges, de a 300-ból a kigyúrt vérszomjas csávó jut róla eszembe, ott ő volt A hadúr. Egy kisbabát fura lenne így szólítani. És hogy becéznéd?
Persze ettől még természetesen adhatod ezt a nevet a gyermekednek, szíved joga.
Hadi :)
Mi a kislányod neve?
Bármilyen nevet lehet csúfolni, csak a fantázia szab ennek határt.
De gondolj bele, hogy a fiad egyszer felnő, és be kell mutatkoznia egy állásinterjún. Egy Kovács Kadúrt mennyire fognak komolyan venni? Főleg, ha esetleg nem a nevéhez "illően" viselkedik, hanem magának való, visszahúzódó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!