Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, akik nem hétköznapi...

Szülők, akik nem hétköznapi (tucat) nevet adtatok a gyermeketeknek! Mik a tapasztalatok? Csúfolják őket a többiek, mit szólnak hozzá? (Hány éves most a gyermeked? )

Figyelt kérdés

Nem mindennapi, nagyon ritka nevet szeretnék adni a kisfiamnak. (MAJD!) Szinte már mindennek elhordtak ezen az oldalon, hogy tönkretesszük az életét, csúfolni fogják a neve miatt.. stb.

Nektek mi a tapasztalatotok?

2011. nov. 6. 23:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/148 A kérdező kommentje:

Akkor szépen sorban...

Először is, köszönöm a javaslatot annak, aki szerint vegyem fel én a Hadúr nevet. Nő vagyok, érdekesen nézne ki.

Másodszor, "ha ilyen olyan amolyan lesz és semmi köze nem lesz az erőhöz.." És ha lesz? :) Se mi, se ti nem tudhatjátok előre.

Harmadszor, nem a gyerekemen keresztül akarom kiélni magamat. Megteszem magamon keresztül. :)

Negyedszer, írta itt Dorisz, hogy az ő lánya Emese Napsugár. Na az én fiam meg lehet, XY Hadúr. A Napsugár és a Hadúr is a nevek ugyanazon csoportjába tartozik. Eperkével, Ajándékkal, Angyalkával, stb. együtt.

Ötödször, nincs se kisebbségi komplexusom és még szürke sem vagyok. :)

Hatodszor ÉS EZ A LEGFONTOSABB: A kérdés nem a Hadúr névvel kapcsolatos véleményekre kíváncsi. Hanem arra, hogy a különleges nevet viselő gyerekeket valóban annyira csúfolják-e, mint itt állítják.

Hetedszer: Nem a nevétől lesz különleges. Igen, tudom. Nem is azért adnánk neki ezt a nevet. Hanem, mert tetszik. De nem is attól lesz überbrutál f*sza gyerek, ha hétköznapi neve van.

Asszem ennyi. Most így.

A továbbiakban csak és kizárólag olyan szülők kommentjeit várom, akik nem hétköznapi nevet adtak a gyereküknek. Köszönöm!

2011. nov. 7. 02:40
 32/148 anonim ***** válasza:
81%

- Ne a Hadúr nevet vedd fel, hanem egy hasonlóan "polgárpukkasztót"

- "Másodszor, "ha ilyen olyan amolyan lesz és semmi köze nem lesz az erőhöz.." És ha lesz? :) Se mi, se ti nem tudhatjátok előre. " Ez egy érv a te véleményed mellett?? Nem tudhatjuk,milyen lesz, ÉPP EZÉRT nem is tanácsoljuk, hogy ne.

- "Harmadszor, nem a gyerekemen keresztül akarom kiélni magamat. "

Ez az eddigiek alapján biztoss ,hogy nem igaz.

" Megteszem magamon keresztül. :) "

Ezért vegyél fel te ilyen nevet.

- ".. A Napsugár és a Hadúr is a nevek ugyanazon csoportjába tartozik. Eperkével, Ajándékkal, Angyalkával, stb. együtt. "

Aha, persze. A Napsugár jóval disztingváltabb, kedvesebb, elfogadottabb és ismertebb. Biztos az Égető Napsugár meg Cserepes Virág típusú nevekkel kevered, amik a vezetéknévvel együtt "polgárpukkasztóak".

- "Ötödször, nincs se kisebbségi komplexusom és még szürke sem vagyok. :) "

Ez hogy jön ide ?

- "Hatodszor ÉS EZ A LEGFONTOSABB: A kérdés nem a Hadúr névvel kapcsolatos véleményekre kíváncsi. Hanem arra, hogy a különleges nevet viselő gyerekeket valóban annyira csúfolják-e, mint itt állítják. "

I_G_E_N. I_G_E_N. I_G_E_N.

gondolj már bele józan ésszel, egy kikezdhetetlen nevű gyereknek tizedannyi esélye van ara, hogy csúfolni fogják.

- "Hetedszer: Nem a nevétől lesz különleges. Igen, tudom. Nem is azért adnánk neki ezt a nevet. Hanem, mert tetszik."

Akkor add neki azt. Legfeljebb rajtatok kívül senkinek nem fog tetszeni.

Aztán vagy csúfolják majd, vagy nem.(Előbbire nagyobb esély van, de ez kit érdekel ugyebár, az a lényeg, hogy nektek tessen és polgárpukkasztó legyen..)

-"A továbbiakban csak és kizárólag olyan szülők kommentjeit várom, akik nem hétköznapi nevet adtak a gyereküknek. Köszönöm!"

én nem tartozom közéjük, de úgy tudom, a gyik-en jogomban áll ott és azt kommentelni, amit akarok.

legfeljebb te nem olvasod, csak a többiek.

2011. nov. 7. 03:20
 33/148 anonim ***** válasza:
72%

bocs,javítok két szöveghelyet :

1.

- "Másodszor, "ha ilyen olyan amolyan lesz és semmi köze nem lesz az erőhöz.." És ha lesz? :) Se mi, se ti nem tudhatjátok előre. " Ez egy érv a te véleményed mellett?? Nem tudhatjuk,milyen lesz, ÉPP EZÉRT tanácsoljuk azt, hogy ne adj neki ilyet.

2.

gondolj már bele józan ésszel, egy kikezdhetetlen nevű gyereknek tizedannyi esélye van ara, hogy csúfolni fogják.

legalábbis a neve miatt.

csúfolhatnak persze egy gyereket átlagos névvel is vagy épp a külseje, a súlya, a ruhája, a hangja, a szemüvege...stb. miatt is.

A kommunikációs hiba köztünk ott van, hogy te láthatólag

ezekre is hivatkozva hangoztatod,hogy a gyerekedet attól még csúfolhatják majd, hogy nem Hadúrnak hívod.

Ez igaz,de ha még Hadúrnak is hívod, akkor megsokszorozod az esélyét erre... ez az , amit én úgy látok, hogy kikerülsz..

Az a gáz, hogy a saját érdekeidet nézed (aminek még csak igazi haszna sincs, huszadrangú kérdés az életedben és a gyerekében, pl. ahhoz képest, hogy egészséges lesz-e), szimpla értelmetlen hóbort, a gyerek érdekét meg másodlagosnak tekinteted, ha nem tekintenéd annak, nem meggyőzőbb érvekkel jönnél.

2011. nov. 7. 03:28
 34/148 anonim ***** válasza:
61%

meggyőzőbb érvekkel

(bocs)

2011. nov. 7. 03:30
 35/148 anonim ***** válasza:
78%

Szerencsétlen gyerek...

Unokahúgom Bojána. A kis társai fantáziája határtalan. Már mondták, hogy az anyja biztos hányt, mikor a nevét diktálta be (boááá). Aztán hívták bójának, meg kígyónak is (boa)... Szóval én semmi pénzért nem adnék ilyen nevet a gyerekemnek. Persze a legegyszerűbb Zsuzsába is bele lehet kötni, de talán a különleges név még inkább arra készteti az embert, hogy kitaláljon rá valami gúnynevet.

2011. nov. 7. 09:22
 36/148 anonim ***** válasza:
44%

Már megint Te.

Hidd el, azóta sem tobzódnak itt az olyanok, akiknek tetszik a Hadúr, de ha te ennyire értetlen vagy, akkor nyugodtan kereszteld a gyerekedet Hadúrnak.

Azért ritka név és ritka név között is van különbség.

De sok sikert a Hadúrhoz. Kicsit hasonlít a Vahúr kutyaeledelhez. Nem?

2011. nov. 7. 09:57
 37/148 anonim ***** válasza:
72%

Na komolyan, ha így mutatkozik be egy felnőtt pasi, tényleg körberögném én is, sorry.

Egyetemei csoportásram Elza... na nála is mindig néznek nagyot, hogy mi van? Pedig még visszafogott is. Egy ismerős lánya pedig Erna (apuka Ernő) és hiába 3 éves folyton piszkálják, hogy biztos fiúnak készült és hirtelen nem jutott más név a szülők eszébe.

És egy hozzám közel eső példa. Anyukám Hedvig, ami a mai napig nehézséget okoz neki. Volt már Henrik, HP baglya és még sorolhatnám. Kicsit (nagyon) utálja a nevét. Gyerekkorától kezdve csúfolták.

Én teljesen átlagos nevet kaptam. Nem éreztem hátrányát.

Jó korán elcseszed szegény gyereked életét :/ A nevelt fiam Philipp (és nem Fülöp). Szerinted mennyit csesztetik a neve miatt?

2011. nov. 7. 11:05
 38/148 anonim ***** válasza:
70%

10 év múlva visszanézek, szegény kisgyerek itt fog sírni :D

Egy kérdést pedig egyszer írhatsz ki az oldalon.

2011. nov. 7. 11:10
 39/148 anonim ***** válasza:
13%
00:25- el tökéletesen egyet értek. Amugy szerintem annyira nem gáz a név
2011. nov. 7. 11:32
 40/148 anonim ***** válasza:
73%

"Először is, köszönöm a javaslatot annak, aki szerint vegyem fel én a Hadúr nevet. Nő vagyok, érdekesen nézne ki. "

Ő arra gondolt, hogy vegyél fel egy hasonlóan hülye női nevet.

pár javaslat: Csikó, Csibécske, Málna, Pöntyi, Vackor, Bogyóka, Eperke

2011. nov. 7. 11:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!