Szülők, akik nem hétköznapi (tucat) nevet adtatok a gyermeketeknek! Mik a tapasztalatok? Csúfolják őket a többiek, mit szólnak hozzá? (Hány éves most a gyermeked? )
Nem mindennapi, nagyon ritka nevet szeretnék adni a kisfiamnak. (MAJD!) Szinte már mindennek elhordtak ezen az oldalon, hogy tönkretesszük az életét, csúfolni fogják a neve miatt.. stb.
Nektek mi a tapasztalatotok?
"A Hadúr nem gázabb, mint a Nintendó, Dzsúlió, Brendon meg Frodó."
Ja. És ettől, hogy van még pár gáz vagy még gázabb név, most jobb név lett ?
"Nem hasonlít más magyar szóhoz, nem tudom, hogy lehetne csúfolni. "
Szerintem a lehetőségek tárháza rejlik benne. Eleve van egy konkrét jelentése (illetve ennek a jelentésnek egy agresszív hatása), így pl. szinonimákkal is csúfolható.
" Ellenben a ZsóFIKÁt, gézengúz-Bendegúzt, DoROTTYát, debella Bellát, fonnyadt szoknya Szonját, taknyos Taksonyt, pedofil Teofilt, ajtó Ajtonyt stb. viszonylag könnyű..."
Mondjuk szerintem a Zsófia és az Ajtony, Teofil, Taksony baromira nem egy kategória gyakoriságban.
Elég fura, ha ezt komolyan gondolod, hogy a Zsófiáknak nagyobb esélye van a gúnyolódásra, mint egy Hadúrnak, de te tudod.
én még mindig nem értem miért a hadúron vagytok kiakadva, nem az volt a kérdés mi a véleményetek róla...
nincs olysn név a földön ami mindenkinek tetszik, én nekem is inkább a ritkább, különlegesebb nevek tetszenek, de nem azért h az én gyerekem ettől lesz valaki, egyszerűen ha nekem pl a hadúr tetszik akkor az lesz a gyerek neve. nem értem mért kell ebből problémát csinálni. az én környezetemben soha senkit nem csúfoltak a neve miatt, inkább azt a gyereket kéne szájon vágni aki csúfolkodik mert ez nagyon ronda dolog, találkoztam már cifrábbnál cifrább nevekkel de soha nem gondoltam hogy csúfolnom kéne a gyereket ez miatt, az a neve és kész.
(a kérdésre már korábban válaszoltam)
ma 08:31
Akkor vedd mondjuk fel a Búzavirág nevet és 1 év múlva írj vissza, hogy még mindig így gondolod-e. Ha már a gyereket meg akarod szivatni, akkor legalább próbáld ki előtte, hogy milyen lesz neki.
A Búzavirág nagyon szép... Én szívesen viselném második névként vagy elsőként, ha lenne utána még 1 nevem.
Mint ahogy a fiamnál is lesz.
Ha lenne pénzem átíratni a nevemet, nefélj megtenném, de nemértem mi a baj a Búzavirággal? Ismertem egy anyukát akinek a teljes neve Vad Virág volt:D érdekes a lányát Szibillnek hívták, az unokatesómnak is Virág a neve seni nem cikizi miatta, most hogy előtte lenne hogy Búza senkit nem érdekel, nemtudom Ti hol éltek de elég rossz lehet hogy bántjátok egymást állandóan:(
Nekem a Zselyke név tetszik (4éve), igaz felkapott lett mostanában, ez is kicseszés? Ismerek Zselykét és nagyon jó neki az a név, szintén nem cikizték miatta...
ma 12:05
És hogy fognak becézni? B*zi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!