Szülők, akik nem hétköznapi (tucat) nevet adtatok a
gyermeketeknek! Mik a tapasztalatok? Csúfolják őket a
többiek, mit szólnak hozzá? (Hány éves most a
gyermeked? )
Figyelt kérdés
Nem mindennapi, nagyon ritka nevet szeretnék adni a kisfiamnak. (MAJD!) Szinte már mindennek elhordtak ezen az oldalon, hogy tönkretesszük az életét, csúfolni fogják a neve miatt.. stb.
Egy ideális szülő igyekszik a lehető legjobbat tenni a gyerekéért és a lehető legkisebbre redukálni azokat az eseteket,amikkel árthat közvetve, vagy közvetlenül a gyerekének. Te néhány százalékkel hozzájárulnál ahhoz, hogy a gyereked gúny tárgya legyen, szerinted ez fair lenne? A kedves párod is osztja a véleményedet? Tudod, a kevesebb néha több, a különlegességnek pedig sokszor negatív töltete van. Nézd át újból az utónevek gyűjteményét a gyereked érdekében, a névválasztás nem rólad szól.
2011. nov. 7. 18:27
72/148 anonim válasza:
Belém csak a nevem miatt lehetett kötni, de az épp elég volt. Ha nem lett volna különleges nevem biztos, hogy nem cseszegettek volna. Ugyanúgy gondolkodsz, mint anyámék...mondjuk te annyival jobb vagy, hogy adsz a gyerekednek egy hétköznapibb nevet is.
2011. nov. 7. 18:30
73/148 anonim válasza:
Kérdező,ez az egyetlen név, ami az utónévkönyvben tetszik ?
2011. nov. 7. 18:31
74/148 anonim válasza:
Nekem is nagyon rányomta a bélyegét a gyerek- és fiatal felnőtt életemre a csúfolás.
Anyukámmal pedig sok veszekedésem volt emiatt.
2011. nov. 7. 18:32
75/148 anonim válasza:
A kérdezőnek írtam,hogy egyre ostobábbnak tűnik minél többször szól hozzá..
2011. nov. 7. 18:43
76/148 anonim válasza:
Nekem a Hadúr azért nem lenne potenciálisan adható név a fiamnak, mert ennyire konkrét jelentése van. Hangzásilag meg egy fiú cicusnak adnám..
Egyébként érdekes, mert volt korábban egy Ráhel nevű hozzászóló és egy napon van a névnapunk :) Engem Csengének hívnak. Akkor kaptam, mikor úgy kb 300 km-es körzetben én voltam még az egyetlen. Senki soha nem csúfolt. Bemutatkozáskor a legtöbben elsütötték, hogy Csenge..csengő hehe De ebből én csak azt vontam le, hogy mennyire egyként működik az emberek agya..hehe. Meg hát ha néha jött a csingiling, az meg olyan kedves :)
2011. nov. 7. 18:53
77/148 anonim válasza:
Nekem is átlagos nevem van,bár kicsit régies (Erzsébet) és mégis csúfoltak. Nem ezen múlik. Szerintem add ezt a nevet a gyerekednek ha ez tetszik,csak második névként,és akkor ha nem szereti, egyszerűen nem használja,kész.
2011. nov. 7. 19:13
78/148 anonim válasza:
De ezen is múlhat. Ezt már kitárgyaltuk
2011. nov. 7. 19:16
79/148 anonim válasza:
Igen, ezt már én is észrevettem, hogy elég hülyeségeket ír a kérdező...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!