Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, akik nem hétköznapi...

Szülők, akik nem hétköznapi (tucat) nevet adtatok a gyermeketeknek! Mik a tapasztalatok? Csúfolják őket a többiek, mit szólnak hozzá? (Hány éves most a gyermeked? )

Figyelt kérdés

Nem mindennapi, nagyon ritka nevet szeretnék adni a kisfiamnak. (MAJD!) Szinte már mindennek elhordtak ezen az oldalon, hogy tönkretesszük az életét, csúfolni fogják a neve miatt.. stb.

Nektek mi a tapasztalatotok?

2011. nov. 6. 23:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/148 A kérdező kommentje:
Kár, hogy a nevek fele nem is anyakönyvezhető Magyarországon. :D
2011. nov. 7. 11:54
 42/148 anonim ***** válasza:
71%
akkor válaszd azt, amelyik anyakönyvezhető :D
2011. nov. 7. 11:55
 43/148 anonim ***** válasza:
75%

Az én nevem Ráhel, én nem ismerek mást aki ezt a nevet viseli, soha nem csúfolt senki, csak a testvéreim mikor ment a tvben a homok titkai vagy mi, viszont páran beszóltak (felnőttek!!) hogy azt hitték fiú név.

Tök mindegy kit hogy hívnak, ha "olyan" a gyerek vagy a csúfoló úgyis csúfolni fogják.

nem tudom ezek mennyire különlegesek de néhány példa

Lotti, Sólyom, Kyra, Anzelm, Alida, Arnold, Asztrik, Napsugár, Jázmin, Jácint, Ruben, Timoteus(z), Lídia, Joakim, Luló, Oxána, Nadír, Fanta

hirtelen ennyi jutott eszembe, de nem tudok róla hogy bármelyikőjüket is csúfolták volna.

Én gyerek koromban utáltam a nevem de mostmár szeretem. megbékéltem vele.

A Hadúr nekem elsőre nevetséges volt, de már megszoktam és tetszik is. Adhatod ezt a nevet, senki nem tiltja:) de tényleg kicseszés a gyerekkel nem a csúfolás miatt, egyszerűen tényleg annyira ritka meg minden furi hogy nemtudom...majd elválik mi lesz:D

2011. nov. 7. 12:11
 44/148 anonim ***** válasza:
80%
lételemed a trollkodás...szerintem ne szülj még gyereket fel kéne először nőni :)
2011. nov. 7. 13:07
 45/148 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó előtti!

Köszönöm az értelmes hozzászólást. :) Néhol jól elkerekedett a szemem, amikor a neveket olvastam. Azért ha Fantának hívnának, imádkoznék egy Hadúrért. :D:D De gondolom a Fanta lánynév...

2011. nov. 7. 13:15
 46/148 anonim ***** válasza:
81%

még jó nevek:

Nintendo, Radiátor, Pokémon, Kazetta, Tarzan, Betmen, Álehándró, Dzsingiszkán, Pokahontasz

2011. nov. 7. 13:35
 47/148 anonim ***** válasza:
60%

"Tök mindegy kit hogy hívnak, ha "olyan" a gyerek vagy a csúfoló úgyis csúfolni fogják. "

főleg ha még a név is olyan.... ez biztos, hogy nem igaz, amit mondasz. én is írtam korábban, hogy átlagosabb névvel is csúfolhatnak valakit, de sokkal kisebb az esélye. ha a gyerek ismer már másik 5 Ágikát vagy Danit, nem fogja a hatodik Danit a neve miatt bántani. nem tudom, mit nem lehet ezen érteni.

"nem tudom ezek mennyire különlegesek de néhány példa

Lotti, Sólyom, Kyra, Anzelm, Alida, Arnold, Asztrik, Napsugár, Jázmin, Jácint, Ruben, Timoteus(z), Lídia, Joakim, Luló, Oxána, Nadír, Fanta

hirtelen ennyi jutott eszembe, de nem tudok róla hogy bármelyikőjüket is csúfolták volna. "

Ezt mindet ismer(t)ed ? És mindet ismerted ovisként, kisiskolásként, gimisként is, hogy így tudod, hogy sose bántották ?

2011. nov. 7. 13:45
 48/148 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, engem amúgy csúfoltak oviban és általános felsőben - osztályösszevonás volt, így sajnos új osztálytársaim lettek. pedig messze nem olyan durva a nevem, mint a Hadúr.

Ezért is érint rosszul, ahogy vélekedsz a kérdésről.

Miért nem azt írtad ki, hogy van-e itt olyan gyerek, akit csúfoltak a fura neve miatt és milyen lelki problémái származtak ebből ? vagy írtál már ki ilyet is ?

ha nem, akkor tényleg éretlen vagy még a szülővé válásra,mert az egész problémázás csak rólad szól.

2011. nov. 7. 14:18
 49/148 anonim ***** válasza:
86%

"Azért még nem ért senkit hátrányos megkülönböztetés,hogy ő a 12568545467068016876. lacika a földön"

Ez a másik véglet ami szintén nem jó, nálunk a 21 fős osztályban 3 Sándor volt, a tanárok is úgy szólították őket h Sany1, Sanyi2, Sanyi3. A név azért van h megkülönböztesse az illetőt a többitől.

A Hadúrral nem a ritkaság a baj hanem h mindenki számára azonnal érthető nagyon spéci jelentése van, ami jó eséllyel nem fog illeni a gyerekre.

Van még egy csomó ritka név amivel nincs ilyen gond, inkább olyat válassz.

2011. nov. 7. 14:58
 50/148 A kérdező kommentje:

Ajj, istenem.

Nem akarok most szülő lenni. Nagyon cuki, aki ilyeneket feltételez rólam, de ezt már a kérdésben is leírtam.

És igen, ha ismer 6 Danit, akkor a 7.et sem fogja neve miatt csúfolni... Csúfolja más miatt. :)

Blablabla...

2011. nov. 7. 14:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!