Szülők, akik nem hétköznapi (tucat) nevet adtatok a gyermeketeknek! Mik a tapasztalatok? Csúfolják őket a többiek, mit szólnak hozzá? (Hány éves most a gyermeked? )
Nem mindennapi, nagyon ritka nevet szeretnék adni a kisfiamnak. (MAJD!) Szinte már mindennek elhordtak ezen az oldalon, hogy tönkretesszük az életét, csúfolni fogják a neve miatt.. stb.
Nektek mi a tapasztalatotok?
Nem láttam a filmet amit említesz, de utánaolvastam. Mire a lányom felnő, addigra a kis kommersz tinifilm eltűnik a süllyesztőben.
Teljesen mindegy, hogy mi itt mit mondunk a döntés a te kezedben van.
Nekünk majd ha fiunk lesz, Attilának fogjuk hívni, a férjem választása (Attila az isten ostora után).
Amúgy nem vagyok sokkal idősebb nálad, csak 1 évvel.
Üdv!
Franciska voltam, Regina édesanyja és talán egy majdani Attiláé.
Jönnek majd új Redzsina George-k új filmekben. Nem gáz.
És ha Attila éppenséggel kicsit sem lesz isten ostora? Na végülis mindegy. Tényleg....
Ha Hadúr nem lesz hadvezér alkat.. kit érdekel? Az Izabellák sem mind gyönyörűek. (Bella..) Vagy a Noémik se mind világszépék, pedig azt jelenti gyönyörűségem. És néhány Kincső nem éppen kincs a világnak.
Tudod, lehetne Gundurella is. Tök mindegy! Szeressétek a majdani fiatok/lányotok és egymást! Ez az egyetlen ami számít!
Franciska
u.i.: Attilák közt nem csak hadvezérek vannak, hanem költők és feltalálók is. A férjemnek viszont a történet miatt tetszett meg a név.
Tökmindegy mit írunk ide, ha te mondod a magadét:-). Akkor minek kérdezel, ha úgyis ennyire biztos vagy magadban?
Egyébként meg nincs olyan, hogy tucat név, a kérdésed degradáló. Ami egyszer gyakori, pár év múlva már ritka. Vannak a többség által jobban elfogadott nevek, és vannak, amiket esetleg már azelőtt cikinek tartanak (akár azok is másoktól érdeklődnek, hogy csúfolni fogják-e a gyereket, akik adni készülnek az adott nevet jövendő gyermeküknek), hogy a gyerek megkapná azokat. Ilyenek pl. a Ricsárdok, Dzsesszikák, Hadúrok, meg a többi hasonló...
De neked erre is lesz majd frappáns hozzászólásod, semmi kétségem :-))))
Olvasva az előzményeket, rögtön tudtam, hogy ez "haduras" kérdés és lőn :-) Egyébként miért érdekel ennyire a téma, hogy 3 kérdést is felteszel ezzel kapcsolatban holott még nem "éles"?
A kérdésre válaszolva: ritka nevem van. A jelentése nagyon szép, de a hangalakja nem valami cool. Nem csúfoltak többet, mint bárki mást, mégse szerettem. Átlagosabb névre vágytam, kívülállónak éreztem magam, kevesebbszer szóltak hozzám, nem volt "magától értetődő" a becézésem... ma már hótmindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!