Felnevelnéd a gyermeked, kisbabád ha tudnád, hogy képtelen lesz az önálló életre? Vagy örökbe adnád?
Feltudnád áldozni az életed,hogy még öreg korodban is gondozd a gyereked aki a halálod után is mások gondozására fog szorulni?
Vagy intézetbe adnád és megporbálnál így tovább élni?
Melyik a nagyobb áldozat?
Hogy lemondasz a gyerekedről vagy,hogy szinte minden másról,mert folyamatos gondozást igényel? Aki sose lesz képes az önálló életre.
Gondoljunk valamiyen súlyos idegrendszeri zavarra.
Csak egy felvetés.
Szerecsére jobb helyzetben vagyok.
A témában és a betegségekben sem mélyedtem el csak kíváncsi vagyok.
Szerintem elég húsbavágó kérdés.
Lemondok-e az "életemről" vagy sem?
Önzőség ilyenkor a gyereket intézetbe adni,mert nem merjük vállalni a nehézségeket?
Felmerül még egy kérdés ami csúnyább megközelítés.
Megéri-e az energiánkat rááldozni,érdemes-e felneveli egy olyan gyerekt aki később nem ,hogy nekünk nem tud majd segíteni idős korunkra hanem örök gondozásra szorul?
Ez így nem okés szerintem ahogy leírod. Persze maradna nálam. De gondoskodnék arról, hogy bekerüljön egy intézetbe.
Rengeteg olyan intézet van ahol nem csak árvák vannak... Van ismerősöm aki a szomszéd városba lévő intézetbe dolgozik és mesélte mikor kisebb voltam, hogy persze vannak árvák de sok gyerek pl. hazajárós és csak azért jár be mert valami betegsége van és otthon nem bírnák egyedül megoldani. /mint hiperaktivitás pl/
Aszondják, h egy fogyatékos (szellemi sérült) ember több szeretet tud adni, mint egy normális ember.
Ha ezt nézem, akkor tőlem maradhat.
De ha azt nézem, h nincs pénzem otthon maradni, és/vagy másokat megfizetni, unokákat is szeretnék, meg nyaralni, vagy akármi más, akkor nem.
Ill. ha azt nézem, h ők aztán alig tudnak felfogni vmit a külvilágból, nem tudnak benne élni....
Viszont azt is át kell gondolni, h higyjek-e a dokinak, ha azt mondja, hogy fogyi a babám, mert olvastam olyan esetet, hogy három orvosnál járt, mind megállapították, h fogyi a baba, a negyedik meg egészségeset mondott, és úgy is született..
Látom megosztó a kérdés. Azért is tettem fel.
Én nem tudom mit csinálnék.
Még a kérdés is borzasztó.Így van.
Csak vannak olyanok akinek ezzel szembe kell nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!