Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felnevelnéd a gyermeked,...

Felnevelnéd a gyermeked, kisbabád ha tudnád, hogy képtelen lesz az önálló életre? Vagy örökbe adnád?

Figyelt kérdés

Feltudnád áldozni az életed,hogy még öreg korodban is gondozd a gyereked aki a halálod után is mások gondozására fog szorulni?

Vagy intézetbe adnád és megporbálnál így tovább élni?

Melyik a nagyobb áldozat?

Hogy lemondasz a gyerekedről vagy,hogy szinte minden másról,mert folyamatos gondozást igényel? Aki sose lesz képes az önálló életre.

Gondoljunk valamiyen súlyos idegrendszeri zavarra.

Csak egy felvetés.

Szerecsére jobb helyzetben vagyok.

A témában és a betegségekben sem mélyedtem el csak kíváncsi vagyok.

Szerintem elég húsbavágó kérdés.

Lemondok-e az "életemről" vagy sem?

Önzőség ilyenkor a gyereket intézetbe adni,mert nem merjük vállalni a nehézségeket?

Felmerül még egy kérdés ami csúnyább megközelítés.

Megéri-e az energiánkat rááldozni,érdemes-e felneveli egy olyan gyerekt aki később nem ,hogy nekünk nem tud majd segíteni idős korunkra hanem örök gondozásra szorul?

2013. jún. 21. 18:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:
senkit nem szoktam lepontozni
2013. okt. 14. 20:51
 52/74 anonim válasza:
64%
Biztos, hogy felnevelném! Szerintem sokkal rosszabb, ha feladod és még is csak a te gyereked. Ha megtartod akkor még kérhetsz segítséget, de ha örökbe adod akkor lesz olyan idő amikor a lelkiismereteden már nem tudsz segíteni.
2013. okt. 14. 20:55
 53/74 anonim ***** válasza:
95%
Utolsó, nincs az az ember, aki fogyatékos gyereket örökbe fogadna. Nekik bentlakásos otthonok vannak, s ha teheted, bemehetsz hozzá, illetve hazaviheted pl. ünnepekkor. Egy ismerősömnek egy kései gyereke lett értelmi fogyatékos, önmagát ellátni képtelen. Ráment a házassága, idegösszeomlást kapott, és az egyik gyereke beszélte rá, hogy keressenek egy otthont. 10 éves volt a lány, amikor beadták, addigra az asszonynak csődtömeg lett az élete. Az állását elvesztette, a férje elhagyta, idegileg összetört. Ma 22 éves a gyerek, az anya majdnem minden héten látogatja, ünnepekkor hazaviszi, de legalább helyrejött lelkileg, pár éve újra dolgozik, már nem szorul a két ép gyermeke anyagi támogatására. Szóval könnyű azt mondani, hogy felnevelném meg minden, de amíg nem kerülsz olyan élethelyzetbe, úgyse tudod, hogy mihez kezdenél... Ráadásul mi van akkor, ha otthon nem tudod biztosítani neki a megfelelő körülményeket? Mert pl. lélegeztetni kell, szondán táplálni, stb. Persze ezeket is meg lehet oldani otthon, de ha baj van, pl. jön egy áramszünet, a lélegeztető bedöglik, míg az otthonokban van generátor, vagy olyan szakember, aki tudja mechanikusan is lélegeztetni.
2013. okt. 14. 22:35
 54/74 anonim ***** válasza:
69%

Egy egészséges gyerekkel is nagyon nehéz, ugyanúgy pelenkázni etetni kell stb és ha már felnő akkor nevelni, felelősséget vállalni a tettiért majd elviselni ha esetleg tönkreteszi magát vagy az életét, és rossz döntéseket hoz. Anyaként a gyereked mindig olyan mintha a saját testrészed lenne, akár felnőtt akár gyerek sosem tudod azt érezni hogy már el tudsz szakadni tőle már nincs rád szüksége és ez így jól van.

Ismerek egy nőt akinek van egy 14éves fia születésekor agyvérzést kapott ezért gyakorlatilag teljesen magatehetlen mint egy csecsemő. De ez a nő hihetetlenül erős, és egyáltalán nem omlott össze az élete. van 2 egészséges gyereke is, akik mér felnőttek elköltöztek otthonról, de amiket mesél magáról nagyon érdekes, izgalmas élete van és nem érzi szenvedésnek tehernek a fogyatékos fiát. Sűrű, tevékeny élete van, értelmesen tölti az idejét a fiával, közben háztartást vezet, lekvárt főz stb... Számára ez nem teher. Attól függ az egész hogy az ember hogy áll ehez a kérdéshez.

2013. okt. 15. 12:20
 55/74 anonim ***** válasza:
90%
Én most 18 éves lány vagyok, következő hónapban leszek 19. Én nem voltam koraszülött, de az én születésemnél is akadtak jócskán problémák. Mélyebben ebbe most nem megyek bele, a lényeg annyi, hogy amikor kivettek anyukám hasából (sajnos császározni kellett, mert anyukám medencéje nem tágult, több órás vívódás után sem tudtam a világra jönni) nem volt sem szív, sem agyműködésem. Ugye, a szív leállásától számítva 4 perc van hátra, míg nincs agykárosodás, engem az utolsó percekben élesztettek újra, többször is. Még a fejemen is ott volt, anyukám csontjának a nyoma, annyira meg akartam születni. Az orvosok nem is akartak császározni, de ha tovább bent maradok, meghalok, így hívtak egy gyermekorvost, aki segített rajtam, 18 éves koromig az orvosom maradt. Elég kemény életem van, és egyszer mikor betegen mentem hozzá, megkérdezte, hogy hogy vagyok amúgy..Akkoriban annyira el voltam keseredve, hogy azt mondtam neki, hogy bárcsak meg se mentett volna. Végig sem gondolva azt, hogy mekkora csoda, hogy teljesen egészséges vagyok, s a klinikai halál állapotából jöttem vissza. Rám nézett, s majdnem elsírta magát. Azóta nagyon komolyan becsülöm az életem. Nekem több iskolában is volt beteg osztálytársam, általában csak én voltam velük jóban, és állíthatom, hogy teljesen épek voltam, sőt okosak, sok mindenben jobbak/szorgalmasabbak voltak, mint én. Ezt nekik is mindig elmondtam, mindig értékelték a dicséretet. Én nem tudom személy szerint, mit tennék, ha beteg lenne a gyermekem, de nagyon remélem, hogy Isten megóv ettől.
2013. okt. 15. 17:30
 56/74 A kérdező kommentje:
az 54-estől kérdezném,hogy az az anyuka háztartásbeli és egész nap ráér gondozni a gyermekét vagy eljár 8 órában dolgozni és esetleg ingázik is?
2013. okt. 16. 12:03
 57/74 anonim ***** válasza:
90%
nem az az anyuka nem dolgozik. Csak a férje
2013. okt. 16. 13:30
 58/74 anonim ***** válasza:
87%
Utolsó, remélem, tisztában vagy azzal, hogy ma ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Akiről pl. én írtam az 53-as válaszban, nem. Náluk kivitelezhetetlen lett volna, hogy otthon maradjon a gyerekkel és lekvárt főzzön. És pontosan az anyagi problémák, és az ebből adódó feszültség miatt hullott szét az élete. A fogyatékos gyerekét is nagyon szereti, és ő lenne a legboldogabb, ha otthon ápolhatná, de neki dolgoznia kell.
2013. okt. 16. 20:54
 59/74 anonim ***** válasza:
21%

Én nem nő vagyok, de ha ez lenne a helyzet akkor mindenáron győzködném az abortuszról, bár elolvasva a kommentek többségét a nők is inkább az elvetés mellett vannak.

Viszont ha születése után derül ki, és szellemileg teljesen nulla, akkor én a részemről lemondanék róla, viszont ha a párom nem, akkor nagy esélyét látnám, hogy megromlana a kapcsolat és vége lenne.

Az élet más területén is nehezen viselem a kötöttséget, egy egész életre szólót biztos nem vállalnék.

2013. okt. 25. 02:25
 60/74 piroska és a farkas ***** válasza:
81%
Bentlakásos intéményben dolgozom pedagógusként, súlyosan, halmozottan sérlt fiatalokkal. Kollégáimmal sokat beszélgettünk arról, hogy megértjük, ha egy súlyosan sérült gyermek szülei úgy érzik, hogy egy idő után nem tudják vállalni azt, hogy őt otthon neveljék, és keresnek egy lelkiismeretüknek, és a gyermek állapotának megfelelő intézetet, ahonnan aztán hazaviszik hétvégére, vagy látogatják, ha a szülők már idősek. Azt, hogy beadják, és felé sem néznek, nem tudom elfogadni. Szakemberként pedig azt mondhatom, hogy igen kevés az a fogyatékosság, amikor a születés pillanatában ki lehetne mondani, hogy milyen szinten lesz kiszolgáltatott az élete, ezért az első időkben az a legeslegfontosabb, hogy minden esélyt megkapjon arra, hogy fejlődhessen, aki ezt megteszi szülőként, az mindennél többet tett a gyermekéért. Ja és a legfontosabb: sokan az ép emberek közül nagyon hamar ki tudják mondani azt, hogy " olyan, mint egy zöldség". Csak azt felejtik el, hogy kihagyják a lelket...aminek semmi köze az intelligenciához, vagy az önállósághoz. Igen, az emberben ott van a szánalom, ez tény. De én akkor is abban hiszek, hogyha lehetőségünk van rá, akkor nem elfordulnunk kell tőlük, hanem megtalálnunk és megtennünk azokat a dolgokat, amik nekik örömet okozhatnak.
2014. márc. 30. 15:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!