Felnevelnéd a gyermeked, kisbabád ha tudnád, hogy képtelen lesz az önálló életre? Vagy örökbe adnád?
Feltudnád áldozni az életed,hogy még öreg korodban is gondozd a gyereked aki a halálod után is mások gondozására fog szorulni?
Vagy intézetbe adnád és megporbálnál így tovább élni?
Melyik a nagyobb áldozat?
Hogy lemondasz a gyerekedről vagy,hogy szinte minden másról,mert folyamatos gondozást igényel? Aki sose lesz képes az önálló életre.
Gondoljunk valamiyen súlyos idegrendszeri zavarra.
Csak egy felvetés.
Szerecsére jobb helyzetben vagyok.
A témában és a betegségekben sem mélyedtem el csak kíváncsi vagyok.
Szerintem elég húsbavágó kérdés.
Lemondok-e az "életemről" vagy sem?
Önzőség ilyenkor a gyereket intézetbe adni,mert nem merjük vállalni a nehézségeket?
Felmerül még egy kérdés ami csúnyább megközelítés.
Megéri-e az energiánkat rááldozni,érdemes-e felneveli egy olyan gyerekt aki később nem ,hogy nekünk nem tud majd segíteni idős korunkra hanem örök gondozásra szorul?
Egy egészséges gyerekkel is nagyon nehéz, ugyanúgy pelenkázni etetni kell stb és ha már felnő akkor nevelni, felelősséget vállalni a tettiért majd elviselni ha esetleg tönkreteszi magát vagy az életét, és rossz döntéseket hoz. Anyaként a gyereked mindig olyan mintha a saját testrészed lenne, akár felnőtt akár gyerek sosem tudod azt érezni hogy már el tudsz szakadni tőle már nincs rád szüksége és ez így jól van.
Ismerek egy nőt akinek van egy 14éves fia születésekor agyvérzést kapott ezért gyakorlatilag teljesen magatehetlen mint egy csecsemő. De ez a nő hihetetlenül erős, és egyáltalán nem omlott össze az élete. van 2 egészséges gyereke is, akik mér felnőttek elköltöztek otthonról, de amiket mesél magáról nagyon érdekes, izgalmas élete van és nem érzi szenvedésnek tehernek a fogyatékos fiát. Sűrű, tevékeny élete van, értelmesen tölti az idejét a fiával, közben háztartást vezet, lekvárt főz stb... Számára ez nem teher. Attól függ az egész hogy az ember hogy áll ehez a kérdéshez.
Én nem nő vagyok, de ha ez lenne a helyzet akkor mindenáron győzködném az abortuszról, bár elolvasva a kommentek többségét a nők is inkább az elvetés mellett vannak.
Viszont ha születése után derül ki, és szellemileg teljesen nulla, akkor én a részemről lemondanék róla, viszont ha a párom nem, akkor nagy esélyét látnám, hogy megromlana a kapcsolat és vége lenne.
Az élet más területén is nehezen viselem a kötöttséget, egy egész életre szólót biztos nem vállalnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!