Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!
23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)
A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.
Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.
Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?
"Azok az egyetemisták akik lediplomáznak és utána kimennek külföldre dolgozni (sokszor a legmegalázóbb munkákat is elvégzik), mivel jobbak?"
Nem mondom,hogy jobbak,azt sem,hogy rosszabbak.
De míg a Te férjed középvezetőként jól keres (Te magad írtad),addig az én körzeti orvos szüleim 25 évi munkaviszony és 20-22 évi tanulás után nettó 100 ezer Ft-ot visznek haza (nem vicc!),miközben nagyon keményen dolgoznak.Még a praxis fejlesztéséhez sem kapnak elég pénzt,a javítást is saját zsebből kell megoldani,ha valami elromlik.
Ha apám nem tartana magánrendelést is,már rég felkopott volna az állunk.
Ők is értelmiségiek,és megdolgoztak a diplomájukért
Nem utaznak,és nem járnak társaságba-nincs idejük rá.
Sok diplomás ez elől a helyzet elől menekül külföldre,meg a megbecsülés hiánya elől.
A tanárokról már ne is beszéljünk,ott még siralmasabb a helyzet.
Náluk bizony maximum egy 40 évet tanított,öregségben megroggyant professzor keres annyit,mint a Te középvezető párod.
"A válasz megírásának időpontja: ma 13:39"
Én írtam a mosás/főzés/takarítást,amit idéztél,de írtam,hogy napközben dolgozom!!Diplomám van nekem is,de ha férjem fizetése elég lenne,akkor sem maradnék háztartásbeli.Sőt,szoktam viccesen mondani,bárcsak keresnék annyit,hogy apuka csak otthon szivarozhasson.:-)
De remélem,csak félreértettük egymást,vagy nem nekem szólt!
Igyekszem nem kitérő válaszokat adni! De elég sokan írtak.
Nyilván sok mindennek számolni kell, ha tételezzük föl nem jön össze a gyerek, akkor egyértelműen más jövőképet kell keríteni, és igyekszünk elég erősek lenni hozzá.
A párom nem középvezető, azt az egyik hozzászóló írta nem én. Magyarországon dolgozik, de külföldi projektekben vesz részt!
Sokan írták, hogy mi lesz, hogyha a párom elhagy tizenvalahány év után. Nos az a helyzet, hogy én sok nővel ellentétben nem úgy gondolkodom, hogy ÉN, hanem úgy, hogy MI! Nagy szerencsém van, mert a párom is ugyanígy gondolkodik. Egy házasságon sokat dolgozni, és tenni kell érte! MI tenni is fogunk!
Lehet,hogy már van tartalékban egy másik középvezetője?
(vicc volt,nem kell lepontozni ááám)
Többen írták, hogy szélsőségesnek és korlátoltnak látják a gondolkodásomat!
Az, hogy ilyen szélsőséges a gondolódásom, egy másik szélsőség hozhatta ki. Rengeteg rossz házasságot látok magam körül. A szülök csak magukkal vannak elfoglalva. A médiában meg a női magazinokban a "valósítsd meg önmagad", "mert megérdemlem" stb. szlogenek szólnak. A fiatalok Szex és New Yorkon nőnek fel. Nem véletlen, hogy a gyerekvállalás is ennyire kitolódik. és a szingli lét előtérbe kerül. Ezek mind manipulációk egy új fogyasztói rétegre. Mi ez, ha nem kizsákmányolás! (Csak mert valaki kérdezte)
Az én szüleim nem váltak el, de nagyon rossz a házasságuk, aminek én ittam meg a levét. A saját meg nem valósult álmaikat velem akarták megvalósítattni.
A 12:58-as hozzászóló valamennyire jól látta ezt! (Neki egyébként gratulálok a gyerekhez, meg a sikerekhez is ilyen fiatalon...:)Örülök, hogy ilyen jól tudod egyeztetni a dolgokat! Látod, te is külföldön élsz!
Ezt azért írom, mert tudom, hogy Magyarországon milyen nehéz lehetőségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!