Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nagyon régimódi...

Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)

A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.

Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.

Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?

2009. okt. 9. 12:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/148 A kérdező kommentje:
A párom is úgy gondolja, hogy az nem kitartás, ha én azért dolgozom, hogy ő kényelemben és szeretetben érjen haza. Az ő általa megkeresett pénzt én osztanám be. Olyan dolgokra is én figyelnék, ami neki plusz energiát venne igénybe. Kölcsönösen segítenénk egymást. Abszolút egyenrangú a viszony és ő is teljesen elismeri azt, hogy ez komoly feladat.
2009. okt. 9. 12:55
 22/148 anonim ***** válasza:
90%
Komoly feladat is.Otthon lenni vezetni a háztartást...de nem 50-60 éven keresztül...
2009. okt. 9. 12:57
 23/148 anonim ***** válasza:
82%

Én veled egy idős vagyok. Már van egy 1 éves fiam, mellette 2 diplomát csináltam meg külföldön. Azért írom le a példámat, hogy lásd, ha akarod, igen is megy a karrier és család együtt, csak meg kell találni az egyensúlyt. Lehet, hogy a szüleidnek ez nem sikerült és azért voltál annyit egyedül. Van sok szülő, akinek több gyereke van, munkája is és mégsem hagyja, hogy a gyerekei rosszul érezzék magukat, mert ettől még minőségi időt fordíthat rájuk. Szerintem neked nem a mennyiséggel, hanem a minősséggel lehetett problémád elsősorban. Magyarán a szüleid egyszerűen nem nagyon törődtek veled és ezért érzel így.

Én nem látok semmi rosszat vagy régimódit abban, amit szeretnél, de szerintem eljön majd az idő, ha a gyerekeid idősebbek lesznek, hogy észreveszed, valami hiányzik az életedből. Végülis a karrier is egy fontos része az életnek, de ha te úgy érzed, hogy a család neked, mint 100%-os foglalatosság kielégítő, akkor ebben nincs semmi rossz. A rossz megjegyzésekre meg ne hallgass. Attól, hogy te szeretnél háziasszony lenni, nem leszel valami kitartott nő, csak a klasszikus értelemben vett feleség. Bár én úgy gondolom, hogy gyerekek mellett is lehet karriert csinálni, ha így jó neked, nem tudom, hogy miért kellene megszólni ilyenért. Maradhatsz otthon évekig a kicsikkel, de ha már nagyobbak, valószínűleg igényelni fogod, hogy neked is legyen egy munkahelyed. Én biztos, hogy dolgozni fogok, amint a fiam óvodába megy és nem azért, mert rászorulunk (mert nem), de engem az otthon lét nem elégít ki, én be is diliznék, ha 40 évet otthon kellene ülnöm...

2009. okt. 9. 12:58
 24/148 anonim ***** válasza:
85%
Ez nem egészséges, amit akarsz. Én se szeretnék robotoló szingli lenni, de nem árt, ha az ember hasznosnak érzi magát a tarsadalomban, van önbecsülése, meg tud állni a lábán. Ezeket nem érdemes eldobni. Nekem is van diplomám, én is szeretnék majd több gyereket, de el nem tudnám képzelni az életem anélkül, h a szakmámban dolgozzak! Ha lejár a gyes, legalább egy félmunkaidőben visszamennék dolgozni. Egyszerűen nem bírnám itthon, beleőrülnék.
2009. okt. 9. 12:58
 25/148 anonim ***** válasza:
94%

csak nehogy aztán az legyen, hogy Te otthon vagy a gyerekekkel, a férjed meg elvárja hogy minden kívánságát lesd, mert ő megérdemli ugyebár, hiszen "vezető beosztásban dolgozik"

az ilyen házasságok szoktak olyanná válni, hogy a nőnek kuss a neve, mert a férj nem tekinti egyenrangúnak.

azért gondold át ezt még.

2009. okt. 9. 12:59
 26/148 anonim ***** válasza:
89%

És mi van akkor, ha a férjed pár év múlva elhagy, vagy akár meghal? Esetleg lebénul örökre úgy, hogy nem tud dolgozni, és esetleg majd neked kell ápolnod? Erre még mindig nem válaszoltál, kedves kérdező... Mit csinálnál akkor, ha a férjed hirtelen nem lenne melletted?

Naiv kislány vagy, aki semmit sem tud az életről. Nem való neked a házasság...

2009. okt. 9. 13:02
 27/148 anonim ***** válasza:
92%

Igazad lenne, hogy a háztartás kitöltheti egy nő életét 60 éven keresztül, ha még tüzön főznénk és a patakban mosnánk.

Hidd már el, hogy a 250 m2-es ház, a napi főzés, 3 kamaszról való gondoskodás, kutyák, macskák simán belefér munka után. És még el is tudunk szökni a férjemmel havonta egy hétvégére csak kettesben.

Gondold már végig, hogy mit csinálnál egész nap?

Napi 2 órát takarítasz, 1 órát főzöl, 1 órát bevásárolsz. az 4 alszol nyolcat. az 12. Még mindíg van 12 órád amikor semmi dolgod.

2009. okt. 9. 13:04
 28/148 anonim ***** válasza:
65%

Köszönöm a lepontozást! Valaki energiát fektet abba, hogy leírjon egy értelmes választ és ez a köszönet. Nem vagytok semmik!

12:58

2009. okt. 9. 13:04
 29/148 anonim ***** válasza:
92%

Képzeld el a helyzetet: Ott vagy a férjeddel, boldogok vagytok.. de aztán rádun.. Nem nehéz, hiszen arra gyakran unnak rá, akit nem tekintenek egyenrangúnak. És akkor elkezd szeretőt tartani. Te rájössz és.. és nem tehetsz semmit. Nem válhatsz el, mert nincsen munkád, nincsen tapasztalatod, nincsen házad, nincsen hiteled sem. Lesz egy diplomád, középkorú pályakezdő leszel, ami egyenlő azzal, mintha nem is lenne végzettséged.

Mit teszel akkor? A munkanélküliség és a kukából fél kifli kiszedése sokkal jobban tönkretesz, mint egy munkahely(ami miért tenne tönkre?).

Nem baj, ha háziasszony vagy, de a saját kereset kell mellé. Ebben az országban nem nagyon szeretjük az ingyenélőket...

2009. okt. 9. 13:09
 30/148 anonim ***** válasza:
85%

Érdekes, hogy mennyire szélsőségekben gondolkodsz. Felfigyeltél már erre?

Sok embernek teszi tönkre a magánéletét a karrierje, de ez nem kötelező. Sokféleképp ki lehet teljesíteni az ember életét. Mindenkinek meg kell találni a saját útját ehhez. Én semmi kivetnivalót nem találok abban, ha különböző emberek útjai különbözőek.

Extrémnek az számít, és talán a megjegyzéseket is azért kaptad, mert úgymond elvettél egy értékes helyet az egyetemen az olyanoktól, akik nem pusztán "műveltségre" használták volna a megszerzett tudást, hanem a többieknek is hasznos (közvetve, vagy közvetlenül) tevékenységre. Én mindenképp keresném a helyedben annak a lehetőségét, hogy ne csak a szűkebb családod profitáljon a megszerzett ismereteidből, ha már az a terved, hogy otthon maradsz. Sok sikert hozzá!

2009. okt. 9. 13:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!