Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!
23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)
A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.
Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.
Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?
13:23as vagyok :D
de nincs igazam???Marha jó választ írtál...középvezető...erre nem is gondoltam,vmi ilyesmi lehet :D
Azért tettem föl a kérdést, mert érdekelt, hogy vannak-e olyanok aki hasonlóan gondolkodnak. Ha valaki másképp gondolkodik, de azt értelmes érvekkel támasztja alá, az is érdekel és szerencsére kaptam ilyeneket is. Nekik is köszönöm!
Viszont nagyon sok rosszindulatú megjegyzést kapok, azokkal nem tudok mit kezdeni.
No igen első vagyok. Szóval az egyik, hogy a szüleid egy csomó pénzt öltek a taníttatásodra. Feleslegesen tartanak el. Erre nem reagáltál.
A másik, hogy az állam (én, adófizető) egy csomó pénzt öltünk a taníttatásodra. Erre nem válasz az, hogy másokat is kitaníttattam én, az adófizető és leléceltek külföldre. Őket is egy jellemtelen senkiházinak tartom ezért, úgyhogy ez nem válasz. Ez kb. olyan, hogy megyek, kinyírok valakit, a TV-ben láttam, hogy más is ölt már...
A harmadik hogy ez bizony a klasszikus kitartás terepe. Téged a férjed tart el és te mit adsz neki cserébe??? Mert övé a klasszikus férfiszerep, füvet nyír, szerel, stb. És mellette dolgozik persze. A tiéd a klasszikus női szerep, főzöl neki és mosol rá. És még??? Mit adsz te neki cserébe, azon kívül, ami amúgy is a dolgod?
A negyedik, hogy mi lesz veled a párod nélkül? Ezért hívják kitartásnak ugyanis ezt a jelenséget. Te nélküle semmivé válsz rögtön. Egy kenyeret nem fogsz tudni venni.
Vagyis dehogynem, hiszen félreraktok.
Megnézem a párodat, amint 5 gyereket+ téged eltart, félreraktok a gyerekek útnak indítására, félreraktok neked öregkorodra (hiszen nem lesz bevételed), mellette utaztok, élvezitek az életet, 5 gyerekkel és annak költségeivel. No, ezt a képet látni szeretném 10 év múlva. :-) Szóval nem regáltál, hogy mit kezdesz majd 5 gyerekkel, elváltan, munka nélkül.
És arra se regáltál, hogy vajon mi a francot kezdesz majd magaddal, mikor az ötödik gyerek is elment reggel az oviba és te otthon maradsz egyedül a szép nagy házban.
Diplomásak vagyunk, középvezetők, 35 évesek, 3 gyereket nevelünk, nagy saját, most épült házban élünk. Simán dolgoztam előtte is és a gyerekek oviba adása után is fogok.
Soha nem tudnék a férjem szemébe (és a tükörbe se) nézni, ha én otthon verném a seggemet (gyereket nevelek, akik nincsenek is otthon, de éljen a család!), ő meg dolgozik valahol valamit, hogy eltartson engem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!