Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!
23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)
A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.
Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.
Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?
Nincs baj a hozzáállásoddal, ha te ezt tényleg így érzed.
DE: a szüleidet meg tudom érteni, azért ők nem kevés pénzt áldoztak arra, hogy te "általános műveltséget szerezz". Ezt megtehetted volna otthon ülve és internetet olvasva is... És nem nekik kellene halálra dolgozni magukat, hogy téged eltartsanak.
Akkor az lett volna korrekt, ha elmész dolgozni, eltartod magad, hiszen nagy lány vagy már, felnőtt, és mellette úgy műveled magadat, ahogy csak szeretnéd.
De hogy ülsz egy iskolapadban, elvárod, hogy más mindent megteremtsen neked, eltartsanak egy egészséges felnőtt embert a semmiért, na azzal okoztál csalódást.
Azt gondolták, hogy megéri taníttatni téged, mert ezzel biztosítják számodra, hogy később jobb körülmények közt élhess (jobb munka, jobb kereset, jobb körülmények), ők ezzel járultak hozzá a jövődhöz. Te meg közlöd, hogy jaaa, te nem akarsz dolgozni, inkább tartson el valaki, te meg majd szülsz neki gyereket cserébe. Ergo teljesen feleslegesen szántak rád időt, fáradságot, nagyon sok anyagiakat. Ezzel okoztál csalódást. Hogy diplomás felnőtt nőként úgy gondolkozol, hogy majd tartson el téged valaki... Mert nehogy már téged kizsákmányoljon egy multi... Kíváncsi lennék, a szüleid hol és mit dolgoznak, honnan keresték meg az éveken át történő eltartásodhoz a pénzt szegények. Remélem, nem egy multi zsákmányolja ki őket :-(
Szép napot neked, azért esetleg ezen gondolkozz el, lehet, hogy megérted, mi a problémájuk miért csalódtak.
Nezd, attol hogy te gyerekeket fogsz majd szulni, nem leszel begyoposodott, meg nem tudom meg micsoda, miket mondanak neked az ismerosok. Attol, hogy otthon leszel majd par evig, kesobb meg ugyanugy dolgozhatsz, mint mas no aki inkabb karrierre vagyik es menekul a gyerekek es a haztartas elol:))).
Te szerintem egyaltalan nem leszel soha begyoposodott, mert anyagilag jol alltok, a ferjed is gondolom tanult ember, es igy olyan korokben mozogtok, jottok-mentek, utaztok, elvezitek az anyagiak altal a jo eletet, hogy
nem engedheted meg magadnak, hogy egy melegitos, igenytelen no legyel (amire a tobbiek gondolnak, hogy te csak mosol-fozol gyurod a retest:)))es a jatszoterre mesz.
Nezd meg Rubint Rekat es Norbit, nekik is van 2 gyerekuk es elnek...stb. Szoval en igy tudlak titeket is elkepzelni. Egyaltalan nem begyoposodottkent.
Manapság a nőként való érvényesült úgy értelmezik,hogy szingliként egy nagyvárosban és csak a munkádnak élsz.Mindenhol ezt hallani:tv,net,magazinok.Ha jobban végignézel egy női magazint,alig találsz képet,amin egy boldog pár lenne,főleg nem egy cikket ,ami a boldog párkapcsolatról szól.Szerintem ismerőseid,rokonaid is főként azt szeretnék,hogy először önmagad valósítsd meg,utána vagy közben jöhet az anyaszerep.A szüleidnek az lenne a fontos,hogy te boldog legyél,akármit is csinálsz.A csoptársakkal ne is foglalkozz,gondolom főként irigységből mondják,hisz van komoly párkapcsolatod és jó eredményeid.Tedd azt,ami boldoggá tesz,ne másoknak akarj megfelelni:)
21 l
"Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?"
mit értesz az alatt, hogy "nőként érvényesülni"
a párod egy "munkáltató által tönkretett roncs"?
a te életed, azt csinálsz, amit akarsz.
ha téged hosszútávon kielégít az, hogy csak gyermeket szülsz és ellátod a háztartást, akkor csináld.
gondoltál arra, hogy egész életedben egy függő viszonyban fogsz élni? nincs olyan késztetésed, hogy alkoss vmit? ha netán történne vmi a férjeddel akkor hogy fogsz pénzt keresni, ha soha nem dolgoztál?
Én nem tudom, hogy te miből fogsz diplomázni, de az ember elvileg azért végez el egy egyetemet, hogy aztán ne valami egyszerű alkalmazott legyen. Én pl egy csomó dolgot szeretnék majd elérni, megcsinálni, és ha ezek közül akár egy is sikerül, akkor már nem olyan lesz, mintha dolgoznék, hanem mintha valami tök izgalmas dolgot csinálnék.
Én is szeretnék gyerekeket, meg ilyenek, de ma már van mosógép, mosogató gép, egy idő után nem marad csak a délelőtti szappanopera szerintem, szóval unalmas. Nem beszélve arról hogy az otthonülés tapasztalatán kívül mást nagyon nem tudsz átadni a gyerekeknek. Pedig egyszer felnőnek, és olyan problémáik lesznek, amiben te nem tudsz tanácsot adni, mert nem élted át.
Szóval engem biztos ezek a dolgok zavarnának. Meg hogy soha esélyem se lenne arra, hogy elismerjenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!