Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!
23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)
A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.
Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.
Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?
Varjak!!!
KÁR! KÁR! KÁR!
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
ˇˇˇˇˇ
†
"látom még mindig tartja magát az a közhely, hogy a "valósítsd meg önmagad" az valami rossz dolog. Miért? Mi abban a kivetnivaló, ha egy nő sikeres?"
Miért ne szülhetnél öt gyereket, és miért ne valósíthatnád meg az álmodat? Pláne ha itt van karnyújtásnyira???
Nem is értem? Irígyek?
Nem szeretik a gyereket?
Vagy a nöiséget?
Nem értem ezt negetív válasz-dömpinget.
Nem hogy nem értem: fel nem foghatom!
Mindannyiunkat anya szült. Ha nevelni is tud, miért akkora bűn?
János Pálnak lett volna igaza?
A Halál Társadalma vagyunk?
22.09:
Miért is lennél nulla a gyermeknevelésben?Hiszen csinálod.
Viszont a huszonegyéves kérdező látja a szomszéd gyerekeit.
Gondolom így két év után már te is érzed a különbséget.(egyébként 40 évesen se akarja senki megmagyarázni a gyereknevelés mikéntjét,ha nincs gyereke.Ez nem kor,hanem tapasztalatfüggő)
miért te nem láttad a szüleidet hogy nevelnek???
Én a testvéreimmel olyan kapcsolatban állok hogy tudom melyik percben mit éreznek ,mi történik,hogy reagálnak.De jaaaa bocsika én csak 21 éves senki vagyok a nagy született anyukákhoz képest
Anyának nem születünk,azzá válunk.
Viszont nem lehet senki láb nélkül stepptáncos,gyerek nélkül se anya.
Ne erősködj annyit,nem,nem tudod mi az a gyereknevelés./kivéve,ha te ültél mindig a tastvéred betegágyánál,ha minden este te fürdetted,etteted,ha hozzád szaladt,ha elesett,hogy bekösd a lábát/
Attól hogy megnézel egy vakbélműtétet,operálni még nem tudsz.
Nem az a lényeg,hogy huszonegyéves vagy(bár mondhatjuk,hogy optimális esetben kevés az élettapasztalatod)hanem az,hogy nincs gyermeked.
Tudod mit:kérdezd meg holnapután az aszisztensedet,hogy szíve szerint hol lenne.
Hát igen....ültem az ágya mellett eleget...húgomnak,unokahúgomnak de teljesen mindegy.És tudod mit?
Tudom hogy a gyerekei mellett szeretne lenni....DE nem egész nap.....MERT igenis szeret velem dolgozni,szeret pörögni.ÉS hát igen neki muszáj dolgozni,mert szereti annyira a gyerekeit ,hogy dolgozzon és megteremtse nekik a jó életet,legyen jó suli,ruha ,étel.....stb.Mert ő is azok közé tartozik akik egy fizetésből hónap végén koplalnának.Ami a legfontosabb nem úgy jár dolgozni hogy húzza a száját ..persze pityergett amikor a gyerek oviba ment és fájt a szíve.De mennyire boldog ,hogy a gyerek már boldog az oviban és nem is akar otthon lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!