Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nagyon régimódi...

Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!

Figyelt kérdés

23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)

A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.

Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.

Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?

2009. okt. 9. 12:09
 101/148 anonim ***** válasza:
41%

A barátnőmnek is öt gyereke van. Mindegyik zenél, sportol, táncol, jól tanul. Kis korukban a gyerek-foglakozásról az uszodába, onnan az unokatestvér találkozóra, onnan az otthoni nemezelésre, onnan hittanra jártak. Mindig volt náluk még 2-3 rokon vagy barát gyerek.

Ez a lány megvalósította önmagát és sikeres volt, mint anya és mint feleség is.Remek férje, és annak nagy hagyományokkal rendelkező polgári családja van.

E mellett komolyan jógázik, kicsit tanított is, mindig volt ideje(heti30ing kivasalása mellett) kézművességra, művelődésre.És ha beugrottunk, csak úgy összedobott közben egy sütit 20 perc alatt.

Ja, és persze, mindig egészségesen éltek, gyógynövényeket gyűjtöttek, táborozni, síelni, kajakozni jártak.

A mellett a kicsi szívbetegen született, műtötték, orvoshoz hordták.

Eltemettek egy mamát, egy testvért.

Most két gyerek már egyetemre jár, ő pedig katolikus fiataloknak tart párkeresési tréninget.

Én azt hiszem, ő sikeresnek tartja magát.

Mennyivel lett volna sikeresebb, ha nem megy férjhez mondjuk, és a diplomájával dolgozik?

Lehet, hogy középszerű maradt volna. Anyának kiváló, és most ennyi tapasztalattal tréningvezetőnek is.

Tartsd magad a terveidhez!

Hamarosan meg fogsz ismerkedni olyanokkal is, akik nagyra tartanak ezért.

2009. okt. 25. 19:26
 102/148 anonim ***** válasza:
38%

Nagyon meglepődtem - és el is szomorodtam - hogy milyen kevéssé népszerű, ez az általam nagyon is nemesnek látott életterv!

Én írtam az előző hozzászólást! Küldenél nekem egy privát e-mailt?

2009. okt. 25. 19:29
 103/148 anonim ***** válasza:
100%

huuuuu ez most megrázott.

Nem olvastam végig a hozzászólásokat.Bocsi.

Kedves Kérdező.

Egyetemista (nappali),egyéni vállalkozó(rendezvényszervező),menyasszony vagyok.A vőlegényem egyetemista(nappali),egyéni vállalkozó....

És bármilyen hihetetlen mosok, főzök,takarítok,gondoskodom a vőlegényemről,van időm a szüleimre,három keresztgyerekemre akikre nap mint nap vigyázok.Ha valaki én elmondhatom hogy 24 óra rövid.Mégis mindenre van időm.Ja kifelejtettem,hogy modellkedem(hobbiból).És Sex és New Yorkon nőttem fel.Mégis a családomon kívül a vőlegényemet tisztelem a legjobban.Számomra ő a férfi akivel igen végig akarom élni az életemet.Eszembe nincs megcsalni stb.De számtalanszor fut át az agyamon ha én szülnék neki gyereket és valami lenne vele mit tennék.Én annyival lennék előrébb mint te,hogy lenne miből ennem adni nekik és lennének barátaim mert nem egy nagyképű magának való munkakerülő,otthonülő vagyok.Aki amerikai kertvárosi nagyképű nőt játszik és ha szarba lenne mindenki csak pusmogna hogy na most mi lesz.

Hiába tudod hogy nem hagyna sz@arba téged.Honnan tudod hogy 5 év múlva nem találnak egy rosszindulatú daganatot vagy akármit.Esetleg szörnyethal egy balesetben és neked még a munkád se lesz hogy belefeledkezz.Otthon kotyolsz a gyerekekkel és bele fogsz őrülni.A generációk óta tartó jólétről meg annyit....Szabó MAgda :régimódi történet.Regénybe ,filmbe .....érdemes belekukkantani.

2009. okt. 25. 20:00
 104/148 anonim ***** válasza:
88%
Na és ha nem érdekel a karrier az hogy x gyereket nevelsz otthon 1 fizetésből egyszerüen nem müködik. Dolgoznod kell hogy eltartsd a lendő gyerekeidet, az idős szüleidet, magadat. Ebben a sorendben. Ha nem akkarod kihasználni a diplomád menj 1 gyorsétterembe padlót mossni.
2009. okt. 25. 20:13
 105/148 anonim ***** válasza:
81%
Az meg hogy kiemelted a kérdést szerintem(de persze nem bizti)arra utal,hogy nem vagy biztos ebben a dologban és szeretnél biztató választ kapni ,hogy nyugodtan feküdj le aludni.
2009. okt. 25. 20:33
 106/148 anonim ***** válasza:
59%

Az a véleményem, hogy mindenféleképpen legyen alternatívád, jövőképed arra a helyzetre is, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy most tervezed. Ismerek olyan jómódú házaspárt, ahol a feleség viszonylag keveset dolgozik, az átlaghoz képest jóval több időt tud szentelni a férjére, a gyerekeire, de folyamatosan képezi magát, új szakmákat tanul a diplomája mellé és ami még nagyobb biztonságot ad, teremtettek olyan passzív jövedelmet, ami egy esetleges betegség, tragédia, de még válás esetén is megoldást tud adni az anyagi problémákra. Valóban nem lehet tudni, mit hoz a jövő, de sok mindenre fel lehet készülni. Léteznek olyan emberek, akiknek pl több lakása van bérbe adva, vagy esetleg komolyabb irodaháza, üzeme után kap havi sok millás bérleti díjat, vagy olyan saját cégeik vannak, ahol tőle függetlenül is megy a munka, vagy sok millás befektetése van. Ugye nem kell megmagyarázni, mennyivel könnyebb megvalósítani egy ilyen háttérrel a Te jövőképedet, csak hát tudomásul kell venni, hogy ezért 100 emberből 99 irigykedni fog rád és utálkozni fognak, mert kilógsz a sorból.

Kicsit vicces, mikor itt egy rakás ember megkérdezi, mit tennél, ha a férjed elhagyna, de szinte azonnal felháborodnak, ha megválaszolod és közlik veled, pénzéhes vagy. Nem tudják elhinni, elképzelni hogy valóban léteznek olyan megoldások, amivel biztonságban felnevelheted a gyerekeidet akár apa nélkül is, igaz, nem is átlagos ésszel kell hozzá gondolkozni, cselekedni.

Vannak olyan apák, akik felelősségteljesek, gondoskodók ugyanúgy, mint a normális anyák és nem hagyják magukra az ex feleségüket és a gyerekeiket, tehát ebben is igazad van, nem törvényszerű, hogy az apa valaha hátat fordít és magára hagy titeket, ha esetleg külön válnátok. Szerencsére több férfit is ismerek, akik semmiért, senkiért nem dobnák el a gyerekeiket, sőt még az exeket is támogatják, mert tudják, ahhoz, hogy felnevelődjenek a gyerekeik, az anyának is talpon kell maradnia. Tudom, ez a felfogás elég ritka a férfiaknál, mégis joggal bízhatsz benne, hogy a Te párod ilyen, ha Ő mindig is megbízható, becsületes, gondoskodó, szorgalmas, család centrikus volt, akkor nagy valószínűséggel később is az marad. Arra viszont tényleg nincs garancia, hogy együtt fogjátok leélni az életeteket még akkor sem, ha ezt most elképzelhetetlennek tartjátok a pároddal. Nézd, ha egy átlagos férjjel, közepes anyagi háttérrel, mindketten iskolázatlanul fognátok ebbe bele, felelőtlenségnek tartanék egy ilyen döntést, de ha valóban tesztek érte, hogy megteremtsétek a biztonságos feltételeket ehhez, akkor akár jó döntés is lehet.

2009. okt. 25. 21:49
 107/148 anonim ***** válasza:
100%
Hello, nem olvastam vegig a valszokat ido hianyaban csak egy kettot. egy fizetesbol kemeny elni nemcsak Mo-n meg a sokak altal ahitott kulfoldi joleti allamban is. Azert drasztikusan nem lehet meghuzni a hatarokat, de abban az egyik valaszadonak igaza van h arra is kell gondolni mi lesz ot ev mulva vagy egyebek. En pl apukamat nagyon fiatalon elvesztettem es anyu ott maradt velem es tesommal egyedul 42 evesen, ha enm lett volna allasa es sosem dolgozott volna csak haztratasbeli lett volna sosem eltunk volna meg. O sosem hazasodott ujra csak azert h legyen egy jovedelemforras. Ugyanakkor az erem masik oldala, h a karrier nem minden es nem tesz boldogga. En magas karriert futottam be kulfoldon, azt a munkat csinalom amirol almodoztam foiskolas koromban jo jovedelem, ceges kocsi, ceges mobil, ceges laptop minden. de ez nem tett egy ido utan boldogga. nem reg szuletett meg kislanyunk es itt sajnos vissza kell menni dolgozni mert se gyes se gyed nincsen, es a csaladi kassza nem birja el h egy jovedelmen legyunk pedig parom jol keres, es hidd el nem igazan van kedvem visszamenni, mert latni szeretnem kislanyomat felnoni es nem cska estenkent egy jo ejtet koszonni. sajnos karrier nagy lekotottseggel jar vegulis a munka az eleted. mig egyedulallo vagy ok, mikor mar csalad van mar nem igazan ok. nem azt mondom h otthon ulo unatkozo nagy feneku hazaisszony akarok lenni csak tobb idod szeretnek a picinek szentelni, ami szerintem normalis, tehat vmi vallakozast nezek majd elobb utobb. nem egy magas karriert befutott no sajat vallakozasban dolgozik a vegen amikor o szabja az idejet meg es nem egy fonok. a karriernel tedd fel a kerdest magadban akarsz -e napi 10 orakat dolgozni sokszor tobbet, tovabbkepzesek hegye, vizsgak, vmikro otthonrol este keson is dolgozni, mikor kell? ismerek karriert befitott noket sosem hazasodtak sosem lett gyerekuk. en pl ezt nem akartam. gondolom te is igy latod a dolgokat. szerintem emiatt ne erzd magad regimodunak. heleyzkedj el dolgozni h legyen vmi taasztalatod es nezz maganvallalkzoas utan, megis lekot de nem aldozod a csaladodat a munkanak.
2009. okt. 26. 01:41
 108/148 anonim ***** válasza:
74%

Sokan hogy letámadtak??!!! Miért? Mindig azt írják, hogy elfogadni, elfogadni. Akkor ezt miért nem akarják elfogadni? Igen is szép életed lesz így, majd meglátod, és lehet, hogy eljön az idő, mikor azt fogod mondani, na, most,most elmennék dolgozni, és hasznosíthatod a diplomádat! Szülj csak sok gyerekeket, neveld őket szépen türelemmel, és ne hallgass erre a sok sok elferdült mai fiatal lányra, mert ők sem tehetnek róla, hogy ilyenek, teljesen kifordult a világ, csak sodródnak ezzel a nagy modern felfogással, aztán majd kapkodnak mikor már majdnem kifutnak az időből.

Én már nem vagyok olyan fiatal (40 éves), de otthon voltam több mint 10 évet a gyermekeimmel. Sosem voltam ideges, türelmetlen, mindig meleg étel várta őket, és minden egyes fontos ünnepély, kirándulás, szülői, fogadó óra, stb. ott tudtam lenni. SZombat, vasárnapra nem volt semmi házimunkám és csak a családé voltam. Aztán, megnőttek, és láttam, hogy már mást kell tennem. Elérkezett, hogy dolgozni szerettem volna és elmentem, de akkor a gyerekeimnek már nem volt rám olyan nagy szükségük, mert nagyok lettek és önállóak. Most már 9 éve dolgozom (ugyan ott). És nagyon szeretem a munkámat, kollégáimat. Semmivel sem vagyok kevesebb, mint az aki dolgozott a gyerekek mellett. Akkor a gyerekeim minden másnál fontosabbak voltak, és merem állítani, nagyon meglátszik a nevelésükön. Mindkettő kiváló emberke lett, egyik már nagykorú. És ezt nemcsak én mondom, az anyjuk, hanem úton, útfélen ezt kapom vissza, és biztos vagyok benne, hogy az első 10 év ameddig velük voltam egészében nagyon közrejátszik ebben.

Tehát fel a fejjel, csinálj csak ami neked jól esik ne hallgass másokra. És mi az, hogy függsz valakitől??? Hiszen a férjed, az ő családja, ő gyermekeit neveled majd, egy jó házasságban az ilyesmi szóba sem jöhet. Sosem mondta a férjem, hogy eltart, vagy bármi, ilyesmi erre utalót, elfogadta, hogy akkor a gyerekeink a legfontosabbak.

Remélem szép életed lesz, szurkolok Neked!!!!

2009. okt. 26. 09:15
 109/148 anonim ***** válasza:
90%

Nem olvastam végig az összes kommentet, de leírom az én példámat.

22 éves nő vagyok, párom 12 évvel idősebb, 3 éve vagyunk házasok, másfél éves a fiunk. Normális családban nőttem fel, testvér nélkül, boldog és kiegyensúlyozott gyerekkorom volt. 17 évesen ismertem meg a férjem, és döbbenetes összhang van közöttünk. a legjobb barátom lett, majd a szerelmem, szeretőm, párom, vőlegényem. Őszintén szólva nem így terveztem, tök átlagos egyetemista akartam lenni, 4-5 év kolesz, diploma, esetleg külföld, aztán karrier, és a családalapítás valahol a legutolsók között volt a fejemben.

Közben leérettségiztem, odaköltöztem a páromhoz, egyetemre mentem....sajnos rosszul választottam. Lett volna lehetőségem az elején még, más szakra menni, de nem éltem vele, mert bizonytalan voltam és nem hagytam senkit beleszólni, mit tanuljak. 2 évig nyomtam azo a szakon, amit szívből megutáltam, és otthagytam. Illetve eldöntöttem: most szeretnék babát. sokáig győzködtem a férjem, aki már nagyon szerette volna megtapasztalni, milyen apának lenni, de a kis lakás, a sulim és egyéb szokásos kifogás miatt ragaszkodott hozzá, hogy átgondolt döntést hozzunk. 2 hónapot rágódtunk, és a baba mellett döntöttünk. Még jártam az egyetemre is, mert nem szeretek semmiből harc nélkül kiszállni. Magammal küzdöttem, az utálatommal, és próbáltam magam meggyőzni, hogy diplomávl többet érek. Mellette párhuzamosan 2 szakmát végeztem el, fizettem értük. Mire végleg otthagytam a sulit, már fél éves volt a babánk. Állítom, hogy soha semmilyen döntés nem volt ilyen jó hatással rám, ránk, az életünkre, mint az, hogy a "karrier" helyett magunkat választottam.

És most jön a DE: soha egy percig se akartam, hogy a férjem gürizzen helyettem is, mindig dolgozni akartam, de nem abban a szakmában, amit - sajnos rosszul - választottam. Inkább lesz kevesebb fizetésem, alacsonyabb egzisztenciám (nem diploma, csak szakvizsgák) de olyat tanulok és dolgozok, amihez kedvem és tehetségem van. De dolgozok mindenképp. Már nehezen bírok itthon ülni, imádom a vacakom, de tétlennek érzem magam, még úgy is, hogy a harmadik szakmámat csinálom. (jelenleg az állam pénzén, a gyes miatt, de azért nem lesz lelkiismeret-furdalásom) szóval úgy döntöttünk, bölcsöde és munkakeresés lesz. sosem dolgoztam még, tehát nehéz lesz. De tudom, hogy sikerül. Ez egy cél. Találni olyan munkát ami érdekes, kielégítő, hasznos, pénzt is hoz. Mellette nőnek, anyának lenni, családnak maradni. Hogy ketten érjünk el dolgokat, együtt. Mindketten végzünk (nagyjából ugyanannyi) teendőt itthon, beosztjuk. A manóval én vagyok többet, de mikor mindhárman itthon vagyunk, EGYÜTT vagyunk, így vagyunk egyenértékűek, boldogok.

A többiektől és az ismerőseidtől azért kaptál kritikát, mert nem akarsz dolgozni. A szüleid azért csalódottak, mert (hasonlóan az enyémekhez) mást vártak el tőled, a saját életüket, vagy éppen azt amit ők nem tudtak elérni, keresik benned. Te jobb vagy annál, mint hogy háztartási roboz legyél. csakhogy te ezt szeretnéd. Ha azt akarod, amit leírtál, csináld azt. Ne mások véleményéhez igazodj, hisz úgy élsz, ahogy akarsz, de azt próbáld megérteni, miért gondolkodnak így. Ha elkezded a választoott életet, és nem tetszik, hiányérzeted lesz, meg fogod tudni oldani, elmehetsz dolgozni. A döntés nem végleges, nem egy cellába sétálsz be, nem öngyilkos leszel, csak úgy döntesz, nem dolgozol. ami megmásítható.

2009. okt. 26. 09:16
 110/148 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem gyerekeket felelősen, szeretettel nevelni igen nagy munka és hasznos a társadalom számára, csak nem ismerik el. Igen nagy hiba. Szinte minden itt dől el: gyermekkorban, a szülői házban.

Anyám hatunkat nevelt fel HTB-ként, máig hálásak vagyunk érte, mikor 18 lettem, a legkisebb meg 4, akkor ment el újra dolgozni.

2009. okt. 26. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!