Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!
23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)
A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.
Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.
Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?
öccsééém.....Te ha odamész egy munkahelyre,hogy ja bocsika nekem van két gyerekem és azt akarják,hogy csak részmunkaidős,meg nappalos legyek,mert én bizony jó anyuka akarok lenni.Tudom mi van akkor ???Összenéznek és mondják hogy oké hívjuk.És hívni fognak???NAná hogy nem.Akinek kell a munka az bármit elvállal.Tudod valakinek arról szól a történet hogy a gyerekemnek tudok e holnap enni adni vagy télre ruhát venni,nem pedig otthon éldegél úgymond főállású anyukaként.Mert a falunkban nálunk nem egy ilyen van.
Én 21 évesen szét dolgozom a fejem a saját vállalkozásomban,de boldoggá tesz hogy igen lesz miből kifizessem a tandíjat,van ruhám,kocsim,lakásom és esetleg ha úgy adódna anyáméknak is tudnék segíteni.És ezt kb két év alatt értem el.És jelenleg nincs más amire büszkébb lennék.
ÉS az asszisztensünknek is van 3 gyereke.Eszméletlen jó anyuka pedig szívét lelkét kitéve dolgozik.És van ideje elvinni őket ide oda,karácsonyra mézes sütit sütni velük,színházba menni stb.
Mert mindenkinek arra van ideje amire akarja.
Azért huszonegyévesen ne nagyon oszd az észt,hogyan kell gyermeket nevelni.
A gyereknevelés nem havi egy színházból,meg sütésből áll.A többi 29-30 napba is kell a gyerekeknek anya.
Egyébként igen,te lehet,hogy hülyének nézed azt a nőt,aki a vállalkozásodban négy órát dolgozna,viszont fejlett nyugati országokban ez bizony így működik.
Egy munkahelyet 2-3 nő tölt be,és a legtöbbnek nincs is három gyermeke.
A falusi asszonyok nagyon ritkán ÜLDÖGÉLNEK otthon(ezt azóta látom,mióta nem városban lakok)
Szóval szivi,nyugodj le,gőzöd sincs az életről.
Tudod engem is neveltek a szüleim és nem vagyok szivi.A tesóm is nevel gyereket,mind a kettő.Három szomszédomnak vannak különböző korú gyermekei,szóval belelátok a gyereknevelésbe.VAgy te talán 20 évesen kerültél elő anya pocakjából és nem neveltek???Esetleg édesanyáddal ezzel azzal nem beszéltél arról????
Mint írtam az asszisztensem jó anyuka és ha elolvastad volna a mondatot oda volt írva hogy STB.Remélem vágod mit jelent.
Miért, aki huszonéves, az egyenlő a nullával??? Én 23 vagyok és 2 éves fiam van. Akkor ugye én meg se mukkanjak a gyereknevelésről, mert nem vagyok még 30-as anyuci, ugye???
(az öcsis voltam)
És igen lehet nyugaton úgy van na de itt???????????
Nem ott vagyunk.És igen nekem kevés lenne ha 4 órát dolgozna mivel sokat kell dolgozni és ő ezt tudta amikor odajött dolgozni.De tudod nem volt más választása.És ha nekem odajön valaki aki 4 órába akarna lenni????Biztos nem venném fel mert én is van olyan hogy a nap 24 órájából 20-at dolgozok végig és az asszisztens 8 órába van.Szóval ha ő nem lenne olyan amilyen én valószínűleg egy zűrös hétvégén 48-ból 48-at dolgoznék végig.
És akinek szüksége van a pénzre biztos nem akar 4 órába dolgozni mert nem annyi fizetés kell neki.
en sem olvastam vegig. szerintem csinald azt amit legbelulrol jonak latsz. ne masok velemenyevel foglalkozz. ha a parod keres annyit es neki tokeletesen ok h te otthon maradsz a baboval tedd azt. majd meglatod ha hianyerzeted lesz a munkara akkor ugyis vmibe kezdesz.
en a dolgozo mamak kozze tartozom mert nincs mas valasztasom, hiaba en vagyok a no en hozom a tobbet haza, es a parom fizujabol es a hiteltorlesztessel nem elnenk meg. viszont parom munkaja szep es nemes tanarkent dolgozik. a szivem szakad meg mikro mennem kell reggel dolgozni es pa pa-t intek a babonak. es torom a fejem milyen mas megoldas lenne. nem hinnem h az csak kielegitene h otthon vagyok haztartasbelinek de vmi vallalkozasban gondolkodok. es igenis babo hianyolja a mamat. mikor vele vagyok sokkal tobbet mosolyog mikor azokon a napokon mikor nem toltom vele az idomet.
Értem, akkor szerinted az összes anya, aki dolgozik, az meg sem érdemelte a gyerekét, szar anya, karrierista, bénaszerencsétlen,lusta a családjával foglalkozni és szégyene magának,a családjának, a társadalomnak.
Gondolod, a Te gyereked büszkén meséli a világnak, hogy az anyja egy kitartott házimindenes, aki elhiteti magával, hogy csak ez az élet jó amit ő űz, hisz mindenkinek ez az alap, mindenkinek erre van lehetősége, aki másképp tesz az söpredék anya. Biztosan neked van igazad, hisz a kormány is arra motiválja a nőket, hogy nehogy dolgozzanak. Köszönjük a felvilágosításod, most már tudjuk, hogy miért hangoztatják, hogy nálunk a legkisebb a kisgyerekes nők körében a munkahajlandóság az egész unióban. Bár, te nem is vagy kisgyerekes.
+
Igen, a munkahelyeken a cég haptákba vágja magát, hogy én szabom a feltételeket és majd én mondom meg, hogy mikor szottyan kedvem dolgozni, hisz mindent meg lehet beszélni. Kár, hogy ezt csak te tudod és a cégek nem. Kár, hogy csak szerinted van rugalmas munkaidő és a cégek nemhogy kedveznek az anyukáknak, hanem inkább szabadulnának tőlük ahogy lehet, néha még a jogi kötelezettségeiket sem betartva. Hemzseg a munkaerőpiac az anyukákat tárt karokkal váró munkáltatatóktól.
Az lenne a jó, ha valóban úgy lenne, ahogyan te tudod, hogy van, de sajnos a valóság nem ez. Azért remélem, hogy a régi helyeden így volt, saját tapasztalatod ez és van élő példa. Egy-2. De hány anya van?
A vidéki házat a városi panell helyett...hát, nemigazán láttunk csak maximum sufnit-viskót icurka udvarral és nem kerttel, de lehet, hogy amerre te laksz olcsók a házak...és se bölcsi, ovi jóformán csak nagycsoportosoknak....a bejárás meg 3 óra oda is, vissza is....a dokiról már nem is beszélve...meg a hozadékokról
"ezt úgy értsem,"
Nem, dehogy is! Csak fogy a magyar úgy értsd.
Ha valaki fel akar nevelni néhány gyereket, minél jobban és meg is teheti, tegye! Te is megteszed, pedig nehéz, és mégis! Minden tisztelet a tiéd!
De ha neki van lehetősége ötöt szülni, s szeretné is, és fel is tudja nevelni, miért akarják annyian lebeszélni? Hadd szüljön hát, azért asszony! Lesz neki férje, és el tudja tartani a családot! Hasznos a munkahelyen segíteni más emberek életét, de hasznos otthon segíteni a (történetesen) saját gyerekeket!
Ha elmenne SOS falus anyának, mindenki biztatná! Hadd szüljön már, az az egy, ha van rá lehetősége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!