Tényleg nagyon régimódi vagyok? Részletek lenn!
23 éves lány vagyok. Jövő tavasszal fogok diplomázni. Mindig is jó tanuló voltam, egy évet külföldön is tanulhattam, több nyelvet kitűnően beszélek. Mégse vágyom karrierre. Nagyon szeretek tanulni, de inkább a műveltség megszerzése érdekel és nem elsősorban annak a piaci hasznosítása. Mindig is feleség típusúnak nőnek éreztem magam. Az otthonteremtés és családalapítás gondolata már évek óta foglalkoztat. Egyke vagyok, lehet pont emiatt is, sok gyereket szeretnék. Úgy érzem, hogy tökéletesen boldog lennék úgy, hogy a férjem által megteremtett egzisztenciából én háztartásbeliként otthon tartanám a frontot. Ráadásul ez az elképzelés nem lehetetlen számomra. (mert ugye magyarországi viszonylatban ezt sokszor képtelenség megoldani)
A párommal (aki nálam 14 évvel idősebb és vezető beosztásban dolgozik) már 5 éve nagyon boldogok vagyunk. Érzelmileg és intellektuálisan is nagyon jól kijövünk egymással...:) A diplomaátadás utáni nyáron tervezzük az esküvőt, a házunk most épül, ahol együtt fogunk élni.
Sok csoporttársam már most elkezdte egyengetni a saját karrierjét, keresik a kapcsolatokat, lehetőségeket, megy a törtetés... stb. Én meg kapom a megjegyzéseket, hogy majd kövér és beszűkült háziasszony leszek, meg hogy nem érzem cikinek, hogy a férjem fog eltartani. Múltkor egyik kedves csoporttársam gúnyosan megjegyezte, hogy nincs önbecsülésem. A családomtól is hasonló hozzáállást tapasztalok. Szüleim folyton azt hozzák fel, hogy lám fölöslegesen taníttattak, többet vártak tőlem, egyetlen gyerekként nagy jövőt szerettek volna nekem...stb. Úgy érzem, hogy kicsit csalódást okoztam nekik.
Mért baj az, hogy én tényleg nőként szeretnék érvényesülni az életben és nem egy munkáltató által tönkretett roncs akarok lenni? A mai világban ez tényleg ilyen extrémnek számít?
19.45:és te hányszor sírtál,mert nem mehettél barátnőzni,mert az öcsire kellett vigyázni?
Egyébként a kérdező 5 gyermeket szeretne és nem azt akarja,hogy a bölcsi,illetve a nagyszülők neveljék őket.
Persze minden tisztelem anyukádé.sokan már egy gyermeket is éppenhogy csak bevállalnak.Viszont megkérdezted már,hogy ő mit szeretett volna?Mert az egy dolog,hogy meg tudta csinálni.
A kérdező párja is egyettért ezzel a családmodellel,akkor nem értem mi a baj?Igazából minden családban otthon maradhatana a nő(amennyiben a férje tud dolgozni),ha leülnének és megbeszélnék.
11.21:szerinted,aki 50 évesen egyedül ül a karácsonyfa alatt,az is ezt gondolja?
Nem a legfontosabb az alkalmazkodni tudás egymáshoz,a másik tisztelete.
Most tudom,hogy kiakadsz,a huszas éveimben én ugyanezt írtam volna,mint most te.Aztán rájöttem nagyon nem igaz.
21:08 Te honnan szeded ezeket? Talán ott voltál? Soha, egyszer sem volt olyan, hogy én "azon sírtam" hogy öcsire kell vigyázni, amúgy 3 év van közöttünk, akkor hagytak minket egyedül, amikor már mind a ketten tudtunk magunkra vigyázni. És mi az, hogy minden nő otthon maradhatna, ha megbeszélné a férjével? Ne nevettess már.
Különben az én fiam is bölcsis és képzeld, szereti! Nehogy már én ezért rossz anya legyek. Nem a bölcsi és nem a nagymama neveli, hanem én. Az más kérdés, hogy bölcsiben IS van. Na jó, hagyjuk, úgysem fogom tudni neked megmagyarázni, hogy szerintem a mi életünk teljesen rendben van, mint ahogy te sem, hogy a tiétek, mert teljesen mást tartunk megfelelőnek.
Az viszont nagyon csúnya volt, ahogy a teszkós válaszolót leosztottad. Ott aztán tényleg biztos kényelmesebb. Meg hogy annyi értéket otthon is elő tud állítani. Persze, majd biztos. Tuti mindenkinek van kertje, stb. Jó hogy mondod, megyek én is az erkélyre kapálni.
Szia!
Szerintem semmi baj nincs veled. Valahol ez lenne a normális, hogy az ember időben babát vállal biztos háttérrel, tehát biztos kapcsolat, boldogság, lakás. A kortársaid, évfolyamtársaid vszínű más cipőben járnak. Gondolkodj el egy kicsit, ők mire tudnának babát vállalni? És ha vállalsz is egy picit, azt már nem üres seggel teszed, már bocs, hogy ez mondom, hisz van tudásod, diplomád, amit nem vehetnek el tőled, s ezt a baba után is tudod kamatoztatni.Egyébként mi rá a garancia, ha kiépítesz magadnak egy jó pozíciót egy munkahelyen, hogy ugyanoda sikerül is visszamenned szülés után és az ember nem könnyen adja fel amit kitaposott, mert fél, hogy elveszíti és nem lesz több ilyen lehetősége. A baba után még rengeteg időd lesz karriert építeni. Addig amíg gyeden vagy az apukának kell eltartani a családot, ez tény!, de utána már nem kell és te is kibontakozhatsz és ha valóban több nyelvet beszélsz kitűnően nagy lehetőségek állnak előtted. Szerintem ne hallgass senkire csak a párodra, hisz ez közös döntés lesz!!! Kívánom, hogy minden sikerüljön!
21:01
Igen, biztosan majd a másfél szobás panellakás balkonján, (amit hitelre vettünk) megtermelem az egész család betevőjét. Mekkora egy idióta vagyok, hogy ez eddig nem jutott eszembe.
Bezzeg a gyerekszülés felelőtlensége az eszembe jutott. Panellba gyereket. Hihetetlen, ugye? Gyerek csak annak jár, aki parasztházat birtokkal fenn tud tartani.Micsoda egy munkájának élő, családját leszaró senki vagyok.
Az egész kormányzás arról szól, hogy a nőket rábírják a munkára.Ezért is csökkentik két évre a gyed/gyes-t.T
ovább rontod a statisztikát és azt a képet kelted, hogy a magyar nőnek nem fűlik a munkához a foga.
És a számlákat hogy termelje meg a tescos anyuka???nagyon nem jókedvéből üldögél ott......
Aki mondjuk fizeti a hitelt a számlákat még kell kaja is és egy fizetésből él az már bizonyára jó helyen dolgozik.Na de akinek a férjének nincs jó munkahelye???Amúgy meg visszafele is igaz a megveszem meg előállítom téma.Anyáméknak van kertje amit én is szoktam gondozni,mivel növényes egyetemre járok.ÉS az öntözés,a vegyszerek ,az isten tudja mi nem...és ráadásul egy szar idő szétrombolhat mindent.Szóval hacsak nem üvegházba termeli a növényeket amit napkollektorral fűt és ásott kúttal öntöz,hidd el nekem lehet olcsóbb megvenni piacon stb,mint mindent megtermelni.
Megírtam,hogy nem személy szerint a tescós anyukával van bajom.
De nehogymár három műszakban olyan "jó"anyuka,amilyen szeretne lenni.Vagy inkább,mint amilyen anyukát a gyerekei szeretnének.Most különben mondhatnám ugyanezt egy biztosítási ügynöknőről,egy vezérigazgatónőről is.
Vegyétek már észre,nem azért van az a sok problémás gyerek,mert olyan szuper szülők vagyunk,hanem mert nincs időnk a gyermekeinkre.
És igen,meg lehetne beszélni.Azt hogy anyu csak napközbe dolgozon(esetleg éjjel,ha éjjelibagoly)akor is lehetőleg részmunkaidőben.Ja ,hogy az nincs?Már miért is lenne,ha mi barmok elmegyünk 12 órába is dolgozni az 1-2 éves gyerek mellett.
Mi is anyánkat max.vasárnaponként láttuk,igaz,ő a legszuperebb anya-szerinte.Mi meg nem akarjuk megbántani,úgyhogy nem világosítjuk fel.
Egyébként nem kötelező másfél szobás panelben élni.
Még öt évvel ezelött is lehetett az árából egy városközeli házat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!