Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetessem el a babámat vagy...

Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?

21 N

2013. márc. 11. 09:53
 81/108 anonim ***** válasza:
16%

Hát kezdjük ott, hogyha szeretik és tisztelik egymást a felek, akkor megoldást keresnek és nem vagdalkoznak, hogy " az előző kölyköt se akartam, ne varrj a nyakamba még egy gyereket" stb. Ha szeretik egymást a felek, akkor a férfi is képes felfogni, hogy pontosan ugyanakkora a felelőssége a védekezésben, mint a nőnek. Ennek tudatában már az ő "baja", ha belemegy óvszer nélkül a szexbe. Nyilván a pasi is tudta jól, hogy milyen a kérdező és megfogja majd tartani a következő "becsúszott" gyereket is. Ha ő ennyire nem akarja, akkor miért nem használt óvszert?

A megoldás az az lenne, ha szépen elválnának útjaik és a kérdező mérlegeljen. Tud-e teljes életet biztosítani a két gyermekének? Ha igen, tartsa meg a kisbabát, mert nehogy már egy ilyen nemtörődöm férfi miatt ölje meg a gyermekét. Ha pedig nem képes megfelelő életet biztosítani, akkor ugye vagy marad az abortusz, esetleg az örökbe adás. De mindenképp a magzat és a már meglévő gyerek érdekeit nézném, nem pedig a férfi törékeny kis lelke miatt döntenék úgy, ahogy.

2013. márc. 12. 11:57
 82/108 anonim ***** válasza:
66%
A férfi oldaláról pedig csak annyi, hogy ő is megkönnyebbülne, ha elválnának. Nem szereti ő már a kérdezőt. A tartásdíjat pedig sajnos-nem sajnos ki kell préselnie magából, ha már mást is kitudott...Azt hiszem, még így is jobban járt mindenki. Ennek a kapcsolatnak az abortusszal is vége lenne.
2013. márc. 12. 12:01
 83/108 anonim ***** válasza:
83%

"A megoldás az az lenne, ha szépen elválnának útjaik " - nézd, akkor ebben idáig még egyet is értünk, magam is leírtam, hogy legnagyobb eséllyel ez lesz a dologból, vagy most, vagy pár év múlva, mint nálunk anno. Még abban is egyetértünk, hogy a fogamzásgátlás KÖZÖS probléma és felelősség, tehát meg kell beszélni.

Viszont azt gondolom, hogy ha valaki deklarálja azt, hogy az embrió fontosabb számára mint a velem való párkapcsolata, az ezzel azt is kimondta, hogy ő nem az én párom, neki csak eszközként kellenék a saját önmegvalósításához. Ami ugye egyenértékű a szakítással. És visszaértünk az elejére.

2013. márc. 12. 12:08
 84/108 anonim ***** válasza:
0%

"- á, annál van egy sokkal tutibb fegyver is: ha kihagyja az ember az életéből az ilyen felfogású nőket."

Te én halál komolyan nem értem. Fejtsd már ezt ki nekem légy szíves.

Miért a nő felfogásával van a baj a kérdésben? Ő akart gyereket. Ő nem tudott védekezni. A férfi nem akart gyereket. Ő tudott volna védekezni, de azt sem akart. Így aztán teherbe ejtette a nőt. És most csodálkozik, hogy a nő meg akarja tartani. Holott tudta nagyon jól, hogy a nő örülni fog, ha teherbe esik és neki a férfinak kell védekezni, ha ezt nem akarja, mert a nő meg nem tud. Akkor most miért is a nő a hülye felfogású, gyereket a nyakába varró szemét? Ő nyílt kártyákkal játszott, megmondta, hogy egyébként is szeretne még egy gyereket és azt is megmondta, hogy nem tud védekezni. A férfi ennek tudatában meg csinált neki egy gyereket, és akkor utólag meg vergődik. Nekem sehogy sem áll össze, hogy miért a nővel van itt baj.

Én se akarnám elvetetni, ha tulajdonképpen nagy egyetértésben megcsinálja nekem és akkor utána meg felháborodik, hogy "demérvagyterhesnevarrdanyakambamenjéelvetetni!"

2013. márc. 12. 12:12
 85/108 anonim ***** válasza:
76%

#82, de, szerintem szereti a kérdezőt, csak mostanra talán már belátta, hogy a Kérdezőnek ő viszont az X-edik a sorban önmaga, a meglévő gyerek, meg a magzat után valahol... mondhatni felébredt...

Mindamellett, ha az első gyerekre végül simán rábólintott, szerintem békülékeny természet, ezért a valós koreográfia az lesz (mint anno nálunk is) hogy most a Kérdező eléri a célját, a kapcsolat meg majd pár év múlva fog szétmenni, amikorra a srác sokkal inkább padlón lesz, viszont a Kérdezőnek meg jobbak lesznek az esélyei, túl, gyeden, gyesen, tanulmányokon...

2013. márc. 12. 12:12
 86/108 anonim ***** válasza:
14%
Akkor én meg azt mondom, ha te neked mit sem számít, hogy én összetörnék visszafordíthatatlanul amiért megölöm a saját gyerekemet, csakhogy neked ne legyen még egy kolonc a nyakadba varrva, akkor nem vagy a párom...Lehet ezt csűrni csavarni mindenhonnan. Csak míg te "elmenekülhetsz" a felelősség alól bármikor, vagy akár az anyagi helyzeted is javulhat és rendbe jöhetnek a dolgok,még ha külön élünk akkor is, én örökre azzal a tudattal élhetek, hogy megöltem a gyerekem. Hát nem tudom...ez sem éppen a nagy szeretetre és egyenlőségre vall.
2013. márc. 12. 12:13
 87/108 anonim ***** válasza:
0%

És hiába embriózol az egy gyerek, akit az anyja szeretett volna. Nyilván, az apja felvilágosult felnőtt ember, aki tudja, hogyan készül a gyerek így tudva is csinálta meg. Én is eléggé csodálkoznék, hogy figyelj már Pisti én megmondtam, hogy nem védekezek, te meg nem akartál, akkor most mi bajod van azzal, hogy gyerekünk lett. Tulajdonképpen te döntötted el, hogy legyen.

Most becsúszik, értelmes intelligens, lehet vele beszélni oké. De hogy tud minden körülményről, mit akar a nő, neki kell védekezni, ennek ellenére, gyakorlatilag direkt teherbe ejti és aztán meg vergődik... Hát egy ilyen kinek lenne fontosabb egy életnél?

Ahogy te nyilatkozgatsz, meg áldozatnak állítod be magad, meg az összes férfit, te se lennél fontosabb már bocs.

2013. márc. 12. 12:16
 88/108 anonim ***** válasza:
23%

Nézd #84, ha ezt agyonragoznánk, azt is tudni kellene, hogy ki és miért volt a szexben a kezdeményező fél éppen... meg, hogy milyen mértékben és módon beszélték meg egymás között ezt az egész fogamzásgátlás-dolgot. Mert ugye itt a nő van helyzeti előnyben, mert ő beszélt a nőgyógyásszal X-szer a szülés után, az IUD felhelyezésekor és levételekor, stb...

Szóval fájdalom, ebben most nem tudunk bíráskodni:)

Ez meg eleve nem igaz, hogy "ha tulajdonképpen nagy egyetértésben megcsinálja " - hisz már az elsőt sem akarta, ez kiderül a kérdésből, erről a Kérdező is tud, ugye....

2013. márc. 12. 12:18
 89/108 anonim ***** válasza:
81%
#86, más a helyzet, ha az ember eleve egy abortuszt ellenzővel jön össze, annak tudatában, hogy az illető abortuszt ellenző. Ez pont olyan, mint rólam is nyilván tudja a jelenlegi párom a saját történetemet, és a hozzáállásomat ezekhez a kérdésekhez, és tuti (99,999%) biztos vagyok benne, hogy soha nem "varrna a nyakamba" gyereket az én beleegyezésem nélkül. De ehhez ugye az kellett, hogy időben kinyissam a számat...
2013. márc. 12. 12:26
 90/108 anonim ***** válasza:
81%
De egyébként egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ennek a kapcsolatnak az abortusz választása esetén is vége lenne, Kérdező nem tűnik számomra elvi abortusz-ellenesnek. Én azt gondolnám, hogy ha újra a kérdező akarata teljesül másodszor is, akkor vége lesz pár éven belül mindenképp. Ha most a Kérdező párjáé, akkor meg jó alap lehet a kapcsolat rendbehozásához, hogy nincsen benne "nyertes" meg "vesztes" fél, egyszer a Kérdező szándéka teljesült az első gyerekkel, egyszer meg a párja szándéka teljesül a második terhességgel... szóval persze, ez esetben is lesz hullámvölgy, de ez esetben felesleges a kapcsolatot temetni, így gondolom.
2013. márc. 12. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!