Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetessem el a babámat vagy...

Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?

21 N

2013. márc. 11. 09:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/108 anonim ***** válasza:
14%
Időben kinyitotta a száját. Megmondta, hogy nem tud a szoptatás alatt rendesen védekezni és kis korkülönbséget szeretne a gyerekek között, ergo elmondta, hogy gyereket akar. A párja mégis belement így a szexbe. Nem mondom, hogy teljesen egyetértek a kérdezővel, mert nem, én ilyen pasinak biztos nem szülnék még egy gyereket, ha az elsőt sem akarta, de ez már más kérdés. A pasi tudta jól: védekezés nélkül meg fog előbb utóbb foganni a gyerek és az asszony meg fogja majd tartani. Ha így is szexelt gond nélkül, akkor most értelmetlen a kirohanása és vagdalkozása.
2013. márc. 12. 12:34
 92/108 anonim ***** válasza:
75%
Nézd, én meg bízom benne, hogy Kérdező végül a józan eszét, a párjáért és a meglévő közös gyerekükért érzett felelősséget képes lesz fölébe rendelni a saját érzéseinek, ahogy a párja is képes volt meghozni ezt az áldozatot a kapcsolatukért az első gyerek esetében.
2013. márc. 12. 12:40
 93/108 anonim ***** válasza:
0%

Azért lesz vége, ha elveteti, mert akarja ezt a gyereket, ő nem akarja elvetetni, de rá fogja szorítani a pasi. Ezt egy nő sem tudja megbocsátani, hogy akarja a gyereket, ami tulajdonképpen nem véletlen lett. És azt is tudja, hogy megoldható a gyerek megtartása és felnevelése, mert kapna segítséget hozzá a családjától, ha az apától nem is. Tehát akarja is és tudja is vállalni.

És innentől kezdve, ha elveteti azt fogja számolni, hogy most lenne a születésnapja, hogy kijönnének a pénzből, akkor is, ha ott lenne a gyerek, hogy itt van a sok gyerek cucc, az se kellett volna a nagy után, végez az egyetemen, a gyerek már mehetne óvodába, elmegy dolgozni, a sarki óvodába pont beérne érte, vagy a nagymama is elhozhatná délután, annyit keres, hogy bőven kényelmesen élhetnének két gyerekkel és akkor ott lesz, hogy ő akarta, hogy lehetne, hogy menne, hogy jó lenne, de nincs, mert a pasi bár tudva csinálta, de nem akarta, mert miatta nincs, mert miatta ölte meg, mert miatt nincs szülinapja stb.

Egyébként is nehéz feldolgozni többnyire, de ha tényleg olyanok a körülményei, akkor valamivel könnyebb elfogadni. De ha ő tudja, hogy vállalhatná és akarja is és csak más kedvéért elveteti...

Én nem is fogom fel, hogy te felnőtt férfinak sőt már középkorúnak vallod magad és nem fér bele az agyadba, hogy ha akarsz, vársz szeretsz valakit akit tudod, hogy tudsz vállalni, akkor azt nem csak úgy kikapartatod, mert más felelőltlenül megcsinálta, de mégse kell.

2013. márc. 12. 12:46
 94/108 anonim ***** válasza:
100%
Mint már mondtam, én sem értek egyet a második gyermek vállalásával ebben az élethelyzetben. Szerintem válás lesz a vége és 21 évesen 2 gyerekkel a rokonoknál...hát nem tudom. Én nem vállalnám. Csupán arra akartam rávilágítani, hogy szerintem igazságtalan csak a nőt okolni egy olyan helyzetben, ahol a férfi ugyanúgy benne volt a "probléma" előállításában.
2013. márc. 12. 12:46
 95/108 anonim ***** válasza:
79%

#93, talán mert nem vagyok magzatvédő, tehát nekem egyfelől nem "akit" hanem "amit", másfelől az abortusz a terhesség megszakítása, és nem szörnyű gyilkosság - tudod, csak mint a társadalmi többségnek, és ennek megfelelően a törvényeknek.

Ha ezt nem fogod fel, akkor a mai többségi, társadalmi álláspontot nem fogod fel ebben a kérdésben...

Ja, és jöhet a menetrendszerű nullázás, természetesen, baromira nem érdekel. Ettől még az igazság ott van ennek a kérdésnek az első 30-40 válaszában, mielőtt a magzatvédők idetaláltak volna "babókát menteni" - tök mindegy, milyen áron...

2013. márc. 12. 12:55
 96/108 anonim ***** válasza:
23%
#94, valóban CSAK a nőt okolni meszemenően igazságtalan, ebben egyetértünk. A helyzet előállása 2 ember közös felelőssége. Ettől még a megoldás most a nő kezében van, és a példa is előtte, hogy az első terhességnél a férfi hajlandó volt engedni, felülemelkedni a saját érzésein a közös jövő érdekében. Most ő hajlandó lesz-e??? Ér-e neki is annyit ez a kapcsolat, mint a párjának??? Vagy őt a saját érzései és érdekei mozgatják és inkább a kapcsolat helyett keres másikat, vagy újra győztes akar lenni bármi áron???
2013. márc. 12. 12:59
 97/108 anonim ***** válasza:
13%
Evvel megint nem értek veled egyet. Azért mert te szerinted a terhességmegszakítás nem gyilkosság, egy anyának még az lehet. Főleg annak, akinek már van gyereke, az nem szíves örömest öli meg a kislánya/kisfia testvérét, aki benne fejlődik. Lehet ezt ragozni napestig, de ne akard a saját meggyőződésedet a nőkre is ráhúzni. A kérdésben pedig továbbra is állítom, hogy a férfi ha mindennek tudatában mégis védekezés nélkül szexszel, akkor nem jogos a felháborodása.
2013. márc. 12. 13:02
 98/108 anonim ***** válasza:
0%

Azért szülőknél, nem csak rokonoknál. Nem ugyanaz.

Lehet nekem azért furcsa, mert a mi családunkban mindenki otthonról indult, és többnyire még minimum az első gyerek is addig született, míg otthon laktak. Én pl. 6 éves voltam, mikor a szüleim különköltöztek és nem lettem lelkileg sérült agy idióta, legalább könnyebb volt megoldani, hogy ki pesztráljon, mert ki hogy dolgozott. Anno nem is jártam, csak nagycsoportba, mert mindig volt aki vigyázott rám, aztán már nagycsoportra rég olvastam, írtam stb. Szóval tényleg nem egy primitív hülye gyerek lettem, meg nem primitív parasztok a szüleim sem. A nagyszüleim se panaszkodtak, ők is úgy indultak, ez nekik is teljesen természetes volt.

Én sem szívesen maradnék társ és apa nélkül gyerekekkel, nem estem teherbe, míg ott laktunk, meg míg tanultam, ennek ellenére tudom, hogy nem lenne baj, meg lehetne oldani, bármikor mehetnék és nem csinálnának gondot belőle a szüleim (az enyém pl. meg is jegyezte pár éve, hogy figyelembe véve a jövőbeli terveinket, korunkat, karrierépítésünket blablabla, lehet jobban járnánk, ha még amíg tanulok, addig lenne gyerekünk, segítenének ők, szóval nem kell azt hinni, hogy minden szülőnek egy utálatos teher az ilyesmi) Ezek mellé ha ilyen helyzetbe kerülnék, hogy ez elé állít egy pasi, ilyeneket vág a fejemhez, holott én megmondtam mit akarok, és nem tudok normálisan védekezni, ő meg tudva ezt teherbe ejt, akkor én is azt csinálnám, hogy jó te tudva megcsináltad, én akartam, akarom, akarni fogom és megtudom, meg tudjuk oldani, ha kell nélküled is, akkor pakolok anyámékhoz és nem vetetem el a gyereket csak azért, mert te csak megcsinálni tudod, de én meg menjek és vetessem már el.

2013. márc. 12. 13:04
 99/108 anonim ***** válasza:
78%
#97, ez nem férfi-nő ellentét, a "magzatvédők" zöme okoskodó férfi, az abortusz jogáért meg zömmel nők tüntetnének...
2013. márc. 12. 13:04
 100/108 anonim ***** válasza:
0%
A 99-es hozzászólásod hogy jön ide? Elég sok furcsaság van a te fejedben hallod.
2013. márc. 12. 13:10
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!