Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetessem el a babámat vagy...

Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?

21 N

2013. márc. 11. 09:53
 61/108 anonim ***** válasza:
81%

"Nem lehet arra alapozni, h majd apuka úgyis megszereti, meg meglágyul a szíve." - lehetni sajnos lehet, csinálják is többen... csak hát szerintem nem tisztességes dolog, a másik fél lenézése kihasználása, a másik iránti tisztelet teljes hiánya... "kisbohóm, én úgy is jobban tudom, hogy neked mi a jobb mint te magad" - kb ez az üzenete ennek.

(és persze hosszabb távon működni sem szokott, rövid távon még csak-csak...)

2013. márc. 11. 18:23
 62/108 anonim ***** válasza:
34%

Azért azt is tedd hozzá, ha anyuka most elmegy abortuszra akkor is szét fognak menni, mert ő akarja azt a gyereket és ő meg azt nem fogja megbocsátani, hogy el kellett vetetnie.

A közösen meghozott abortusz döntések is sok kapcsolatot tesznek tönkre, egyértelműen oda datálják vissza a párok a problémák kezdetét, nem hogy egy ilyen kényszer abortusz.

Meg lehet itt szidni az asszonyt, de szoptatja a gyerekét, nyilván, hogy nem szedhet fogamzásgátlót, csak azt az egy fajtát, aminek utána lehet olvasni, hogy mekkora szar, hogy a többség össze-vissza vérzik tőle, meg ha cisztásodásra vagy hajlamos, PCOs vagy, akkor nem is ajánlott, mert növeli a ciszták képződésének esélyét.

A spirál elavult, gyulladást okozhat, teherbe is lehet esni, úgy, hogy ott a spirál bent, az még egy extrán felemelő érzés lehet, hogy ott van a méhedben valami mellette meg fejlődne egy gyerek. De mint mondta volt neki, csak gondok voltak vele és le kellett venni.

Ezek után ő mit tehet még? Nem apukán kellett volna valamit a farkára húzni? Akkor most mégis miért ő a hibás, hogy volt pofája már megint teherbe esni?

2013. márc. 12. 09:41
 63/108 anonim ***** válasza:
81%
"A spirál elavult" - erről azért nem ártana szólni a nőgyógyászoknak is, mert ők még nem hallottak ilyesmiről... persze, bizonyos típusai elavultak, bizonyos típusai meg korszerűek... csak mint minden más eszköznél...
2013. márc. 12. 09:51
 64/108 anonim ***** válasza:
17%

jó, akkor nem elavult, teljesen mindegy, okoz gondokat, gyulladást, szövődményeket és akkor le kell venni, mint a kérdezőét is le kellett venni. Azt az egy fajta fogamzásgátlót, amit szoptatós szedhet, nem szedheti. Magyarul Ő miként védekezhetett volna még? Miért is az ő hibája, hogy apuka leszarta a dolgot és felcsinálta, mondjuk ki. Mint benne van a kérdésben, tudta, hogy nem szed gyógyszert. Akkor miért ő a hibás, meg miért erőlteti a gyereket? Apuka szerint abortusszal kell a fogamzásgátlást végezni? Végül is neki tényleg mindegy. Ő nem él meg semmit belőle, csak kikaparnak egy kis izét, neki megéri, hogy koton nélkül élvezhet, mert az mégis jobb ugye? Aztán majd amit lehet dugni megint, akkor ugyanez lesz, majd elmegy elvetetni megint, mi van abba? Ja, hogy ő még akarná is a gyereket? Hát apuka nem akarja, de megcsinálni élvezet, anyuka meg majd elveteti.

Szerintem azzal nem veszít semmi, ha egy ekkora gyökérrel nem marad együtt, de ha ő és a családja úgy érzik, hogy akarják és tudják vállalni a második gyereket, akkor hiba lenne egy ilyen barom miatt elvetetni.

2013. márc. 12. 10:03
 65/108 anonim ***** válasza:
78%

Nézd #64, én meg azt gondolom, hogy a szerencsétlen srác járna jól hosszú távon, ha külön mennek... az elvárás-tengertől megszabadulni, az általában jó. Emlékszem, amikor én szabadultam ki anno egy ilyen eröltetős kapcsolatból, a második gyerek születése után 4 évvel - pár hónap után már újra tudtam mosolyogni is...

És hát engedelmeddel én nem minősítek baromnak senkit - szemben veled - ami nem jelenti azt, hogy ne lenne meg a véleményem az olyan nőkről, akiknek egy embrió fontosabb a párkapcsolatuknál, és ne sajnálnám őszintén az olyan férfitársakat, akiknek ez jut...

2013. márc. 12. 10:12
 66/108 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is szülje meg a másodikat is, de az apától ne várjon semmit a második gyerek esetében, mert ő kifejezetten ellenezte.. tényleg megdöbbentő, hogy az apát nem érti meg senki.. nem hiába egyre több az egyedül gyereket nevelő nő ebben az országban, olyan férfinak minek szülni, aki nem akarja ezt a gyereket? Mégiscsak a férjének, párjának kéne szülnie, a nőnek, nem az anyjának, nagynénjének, húgának (akik majd részt vesznek a gyerek nevelésében)..
2013. márc. 12. 10:34
 67/108 anonim ***** válasza:
72%
Az apa is hibás, hogy teherbe esett a nő, ez nem kérdés, de őt is meglehet érteni, hogy miért nem akarja a második gyereket..
2013. márc. 12. 10:36
 68/108 anonim ***** válasza:
18%

Lehet én vagyok a hülye, de mi azon az elvárás tenger, ha már a nő által használható fogamzásgátló módszerek ki vannak lőve akkor a férfi vagy használjon valamit, még akkor is, ha nem akkora élvezet mint natúrban, vagy ha már ennyire se képes, akkor ne legyen már neki olyan természetes, hogy majd elveteted és kész.

Téged se tudlak sajnálni, hogy évekbe telt, mire újra tudtál mosolyogni, ha nem akarsz gyereket, akkor azt nem kell megcsinálni, nem azon kell problémázni, hogy mikor a másik meg tudod, hogy akarja is, nem is tud védekezni, akkor mi az már, hogy ha te meg megcsinálod, mert minek védekezni és ő meg is akarja tartani. Hát hogy képzeli?

Hát szerintem igenis barom. Ha nem lenne barom, akkor védekezik.

Nem kell erőszakolni a gyereket senkire, csak ott van elcsúszva, hogy a férfiak azt hiszik, hogy a megcsinálás az úgy nem tartozik a dologba, azt úgy elmaszatolják, azt lehet, nem gond, az még jó is, csak aztán kezdenek hőbörögni, hogy ők nem akarnak gyereket, tessék elvetetni. De megcsinálni király érzés ugyebár.

Ez a gyerek dolog a védekezéssel kezdődik. Ha arra se képes, akkor mit csodálkozik most? Én nem hiszem, hogy itt elvárás tenger van egy olyan pasi felé, aki gyereket gyártani szeret, csak utána vetessék már el. Nem hiszem, hogy itt első sorban a nő a hülye. Ha meg az is, akkor se kell felcsinálni, az ellen tehet a férfi. A kérdésben szereplő esetben meg CSAK a férfi tehetett volna ellene. De nem tett.

És én se szívesen vetetnék el egy gyereket, akit én akarok, aki azért van, mert a az apja úgy döntött, hogy ő se védekezik, aztán meg háborog, hogy mit képzelek, hogy terhes lettem meg gyereket varrok a nyakába. Ha úgy nézzük apuka döntött úgy, hogy gyereket varr az asszonyba.

Neked se kellett volna és nem kéne sajnáltatni magad, hogy milyen szar volt.

2013. márc. 12. 10:48
 69/108 anonim ***** válasza:
18%

"ne lenne meg a véleményem az olyan nőkről, akiknek egy embrió fontosabb a párkapcsolatuknál"

Ha nem így lenne, kihalt volna az emberiség kb.

Ráadásul az az embrió örökre a gyereked marad, aki belőled lett. Mi legyen másnál fontosabb, ha nem a saját gyereked? Te tényleg elég éretlen vagy, szerintem nálatok se a nő volt a hibás, neked kellett volna eszed legyen, hogy még nem való neked a gyerek így nem is csinálsz.

2013. márc. 12. 10:50
 70/108 anonim ***** válasza:
83%
attól nem lesz valaki érett, mert szül egy két gyereket. Lehet sokkal érettebb valaki, mert felelősségteljesen nem akar gyereket. Mint olyan körülményekbe szülni, aminek nem lesz jó vége előreláthatólag. Ha csak érett emberek szülnének, akkor nem éhezne minden 2. gyerek ebben az országban. Általában pont olyanok szülnek, akinek nem való.
2013. márc. 12. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!