Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetessem el a babámat vagy...

Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?

21 N

2013. márc. 11. 09:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/108 anonim ***** válasza:
74%

soah nem szabad egy nagyon fontos dontest hozni a mi lenne ha mert nem megy ha dologra.

Ha dontesz a kisbaba mellett akkor azt azert tedd mert szeretned ot.A tobbi majd lasan megoldodik a tobbi helyzet korulotted.

2013. márc. 11. 11:45
 42/108 anonim ***** válasza:
89%
"És utána már tudjátok rednezni a dolgaitokat!" - szépséghibája a dolognak, hogy 2-3 év múlva ez esetben jó sansszal már nem lesz már mit rendbe hozni... itt szokott rendszerint ez a fajta - egyébként nem ritka - logikázás, tervezés megcsúszni...
2013. márc. 11. 11:52
 43/108 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem a párod megijedt. Gondolom ő is fiatal még, és már egy gyerek is hatalmas felelősséggel jár. Nem volt szép tőlle hogy ilyeneket mondott de a helyedben várnék néhány napot és tisztáznám a dolgokat. Elvégre az ő felelőssége is legalább akkora mint a tiéd. A megszeretnéd tartani akkor tartsd meg. Ezt neked kell eldöntened.
2013. márc. 11. 11:52
 44/108 anonim ***** válasza:
100%

nyakig bennevagy :/

szerintem az a legtisztább, ha az első sokk után pár nappal, amikor csitultak a kedélyek, ülj le a pároddal, beszéljétek meg higgadtan, mi legyen!

2013. márc. 11. 12:03
 45/108 anonim ***** válasza:
67%

Azon gondolkodjatok el apukával közösen, hogy a kapcsolatotok erőse és kibírja-e.

Nehéz világot élünk most!! Segítség nélkül nagyon nehéz!!

Te írtad h van segítséged!!

Tessék összeszedni magad és légy erős!!

A baba jön akkor jön!!

Nekem sem volt könnyű dolgom,sok nehézségen mentünk mi is keresztűl és hosszű ideig a párom nem ált ki mellettem de én erős voltam és nem hagytam magam!! És Tessék!!8 éve vagyunk együtt és boldogok vagyunk és szeretjük egymást!!

2013. márc. 11. 12:08
 46/108 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, egyébként már bocs, de tiszteled Te a párodat? Vagy simán eszköznek tekinted a saját elveid, céljaid, terveid megvalósításához?

Na mert szépen leírtad, hogy "de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna" meg "Egyébként tudta hogy én szeretnék még egyet kis korkülönbséggel." meg " Mi lesz, ha később nem lehet gyerekem? Vagy csak 10-15 év múlva lesz 'alkalmas'." meg "tény, hogy nem a legjobb megoldás sem az hogy most itt lakunk, sem az, hogy hazaköltöznék. De akkor sem vagyok hajlandó elhinni, hogy gyerekkel nincs élet.. " - OK.

De hol van a történetből a párod? Az, hogy neki mik az elképzelései a saját életéről meg a közös életetekről???

Itt?

" végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk."??????

Ott, hogy te tényleg rácsodálkozol arra, hogy valakit nem tesz boldoggá, ha ráerőltetik valamire, még ha a végén rá is bólint??? Miért, milyen alapon gondolod azt, hogy te jobban tudod, hogy neki mi a jó, mint ő maga???

2013. márc. 11. 12:20
 47/108 anonim ***** válasza:
37%

Nyilván azért van az oldal, hogy kérdezzünk, de úgy sincs értelme, bármit írunk, mert a kérdező ismeri a saját helyzetét, családját, nem mi.

Lehet, hogy ha elvégzi a mester szakot két kézzel kapnak majd utána, mert olyan szakot végez. Ezt se tudjuk, csak kész tényként kezelik itt alap nélkül, hogy nem lesz neki munkája.

Én a saját családomat, ha alapul veszem, nálunk ez úgy nézne ki, hogy anyám apám, de még nagyanyám is összezár mögöttem, és akkor gyere haza gyermekem, nehogy már te elvetess egy gyereket, akinek örülsz, akinek örülÜNK, mikor mi akarunk és tudunk segíteni, csak azért, mert apukának csak megcsinálni tetszik.

Miként, hogyan esett teherbe ez mindegy. De az nem önzőség, hogy az anya, meg az anya családja örömmel várja, mindent megoldanának, de apuka durcizik, hogy minek az? Az nem önzőség, ha egy rakás ember örül neki, vannak kész megoldásaik, de a apa meg csak pampog, hogy elvetetni, elvetetni?

Én a második 5 éves egyetemet fogom hamarosan kezdeni, házasként, néhány évvel idősebb férjjel ha azt nézem, hogy még öt év tanulás MAJD karrier stb. kb sose lenne gyerekünk.

Mikor ez feljött, anyám maga mondta, hogy ne legyek már hülye, ő még gyesre is képes elmenni vele, nehogy azt higgyem már, hogy magunk fogunk maradni és nem tudunk gyereket vállalni, mert egyszerűen nincs rá idő, csak majd 10 év múlva. Mire meg végzek és elhelyezkedek, mert vannak olyan szakok, ahonnan egyenes úton ülsz be a munkahelyre, addigra a gyerek is mehet szépen óvodába, bölcsődébe, és ennyi.

Bármi kételyem volt magától mondta a megoldásokat, egyes szülőknek ez természetes, ők is otthon éltek még 5 évet onnantól, hogy én megszülettem, majd albérlet, majd saját ház. Senki se csodálkozott ezen úgy mint most ezen az oldalon.

Meg itt írogatják, hogy xy-nak milyen jól ment, de elvesztette a munkáját és most kilakoltatják gyerekestől. Na és akkor? Most akkor a tanulság az, hogy senki se vállaljon gyereket, mert úgyis nyomorúságos sorsa lesz és a híd alatt végzi, vagy mi értelme ennek?

2013. márc. 11. 12:32
 48/108 anonim ***** válasza:
74%
#47 - "de apuka durcizik, hogy minek az? Az nem önzőség, ha egy rakás ember örül neki, vannak kész megoldásaik, de a apa meg csak pampog, hogy elvetetni, elvetetni?" - nem kérlek, az, hogy az ember rendelkezni akar a saját ÖNreprodukciója kapcsán, az nem "durcizás", az nem "pampogás", hanem alapvető emberi jog.
2013. márc. 11. 12:41
 49/108 anonim ***** válasza:
61%
Úristen!47/48-as szerint akkor az apának nincs is joga dönteni, a saját gyereke, a saját élete felett, ha más (mondjuk az anya családja) örül is neki.. nem kell úgy dönteni, hogy a mai világban senkinek ne legyen gyereke. Épp ellenkezőleg annak legyen gyereke, aki a későbbiekben fel is tudja nevelni, és biztos hátteret tud neki nyújtani. De itt ebben a helyzetben erről szó sincs!
2013. márc. 11. 13:00
 50/108 anonim ***** válasza:
91%

Megint kezd sárdobálásba menni a válaszadás...

Már leírtam, hogy nem értek egyet a kérdezővel, de azt azért elmondanám, hogy oké, hogy két ember felelőssége egy gyerek, de joga van csak az apának eldönteni, hogy az anya ölje meg a magzatát? EZ kicsit ellentmondásos nem?

Ettől függetlenül ebben a helyzetben szerintem is felelőtlenség második gyereket is vállalni.

2013. márc. 11. 13:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!