Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetessem el a babámat vagy...

Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?

21 N

2013. márc. 11. 09:53
 51/108 anonim ***** válasza:
21%
Ezt én sem értem, hogy mivel előbbre való jog az "önreprodukcióról" rendelkezni úgy, hogy vetessük el a gyereket, mint úgy, hogy egy egész család azt mondja, hogy mi megoldjuk, tartsuk meg?
2013. márc. 11. 13:09
 52/108 anonim ***** válasza:
61%
#51, talán mert az önreprodukció azért "ön", mert nem népszavazási kérdés, ez a dolog 2 emberre tartozik egyenlő mértékben, arra a kettőre, akiknek a genetikai állományát tartalmazza az az utód, és akiknek ettől jogai és kötelezettségei lesznek. Az férfi nem egy rabszolga, hogy a tág család szavazza meg, szaporodjon-e vagy nem...
2013. márc. 11. 13:16
 53/108 anonim ***** válasza:
21%
Persze, akkor egyedül a férfi joga eldönteni, hogy az anya "önreprodukciója" világra jöjjön-e. Világos...
2013. márc. 11. 13:23
 54/108 anonim ***** válasza:
77%
Dehogy, a biológiai különbségből eredően ez a koreográfia csak a másik irányba működik... a terhes nő természetesen nyugodtan dönthet úgy, hogy megtartja EGYEDÜL is. Sajnos a mai jog szerint még tartásdíjra is tarthat igényt ez esetben is... de aztán itt a snitt, semmiféle más elvárása nem lehet a férfival szemben.
2013. márc. 11. 13:28
 55/108 anonim válasza:
21%
Szerintem tartsd meg, erre hajlasz és ez nem is kérdés. Nyilván nehéz lesz, de fiatal vagy, tanulsz, legalább értelmes sorrendben építed a karriered. Az apuka menjen a fenébe. Tudta, hogy mit csinál, nem erőszakoltad meg. Tarts ki!
2013. márc. 11. 16:11
 56/108 anonim ***** válasza:
21%
52-54 két irányba működik. Apuka húzhat gumit ugyebár. Ja, hogy úgy nem olyan élvezetes neki? Akkor tessék vállalni a következményeket, ha vannak.
2013. márc. 11. 16:13
 57/108 anonim ***** válasza:
84%

#56, na ya, mindenki vállalja a következményeket, ez már csak így szokott lenni... itt a Kérdezőnek valójában 4 esélye van hosszabb távon:

1, Szerencsétlen srác betörik, és teljes lelkesedéssel aláveti magát, hogy más irányítja az életét - erre spekulálni lehet, de nem sanszos, ha már most is a " hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből" -nél tart.

2, Látszólag betörik, és egy ideig megy minden tovább, közben szépen elhidegülnek egymástól, és 2-3 év múlva robban szét a család. Ez már sanszos, sajnos ilyenkor bennünk van a "terhes, kisgyerekes nőt nem hagyunk magára" még ha ezzel saját sírunkat is ássuk többnyire...

3, Most szétmennek, ez esetben valszeg megmarad egy ideig a kérdező párja és a meglévő gyereke közötti normális kapcsolat - egész addig, amíg meg nem születik a második, és fel nem merül a gyerekek közötti megkülönböztetés súlyos erkölcsi problémája. Aztán ugyanaz a kifutás, mint a 2-nek.

4, Kérdező elmegy abortuszra.

Több eshetőség nincs, a 2 meg a 3 variálódhat, hogy most szétmennek, aztán pár hónap múlva újra összejönnek egy időre, vagy ilyesmi... és persze a végső döntés a Kérdezőjé, adott esetben majd neki kell számot adni a gyerekeiknek az apjukról, illetve annak hiányáról is.

2013. márc. 11. 16:34
 58/108 anonim ***** válasza:
18%
Tartsd meg a babát. Meglátod, ha megszületik a párodnak is meglágyul a szive =)
2013. márc. 11. 17:13
 59/108 anonim ***** válasza:
87%
...vagy nem. Vagy látszólag igen, és később jön a robbanás, amikor már senki sem dönthet semmiben...
2013. márc. 11. 17:19
 60/108 anonim ***** válasza:
79%

Ne erőltess semmit a párodra, mert minden egyes vitánál, veszekedésnél a fejedhez fogja vágni, h ő nem akarta ezeket a gyerekeket (jogosan!) és ha egyszer ezt a gyerekek véletlenül meghallják...egész életüket végig fogja kísérni ez a tudat, mindig emlékezni fognak rá.

A gyerekvállalás közös döntés kell, hogy legyen. Egyszer már engedett neked a párod, az első gyereknél. Most engedj te! Lehet, h pár év múlva már lazán tudtok újabb gyereket vállalni, mert lesz munkád, külön fogtok élni, stb. Mennyivel másabb úgy várni egy gyereket, h mindkét szülő akarja! Még akkor is nagyon fiatal leszel, de a családod összetartóbb lesz, mint ha most ráerőszakolnál egy második babát, ami miatt a párod egész életében sértve érti majd magát és hidd el, nem fog melletted állni, segíteni teljes erőbedobással, ha baj van. Mert átverted, kihagytad a döntésből. annak a születendő gyereknek is jobb lenne, ha mindketten akarnátok. Nem lehet arra alapozni, h majd apuka úgyis megszereti, meg meglágyul a szíve. Mert ez egyáltalán nem biztos. Főleg úgy, ha már az elején tudatosan nem alakít ki kötődést a nemvárt, nem tervezett babával.

2013. márc. 11. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!