Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetessem el a babámat vagy...

Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?

Figyelt kérdés

A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?

21 N

2013. márc. 11. 09:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/108 anonim ***** válasza:
86%
egyébként meg egy munkaadónak csak akkor higgy, ha már aláírt szerződésed van! ígérgetni azt a legkönnyebb.. mint írtam a bátyám barátnője bankba dolgozott 5 évig (két diplomája van, és több nyelven beszél) amikor bejelentette, hogy babát vár, mondták örülnek neki, mert úgy is létszámleépítést terveztek, és így megkönnyíti, hogy kit küldjenek el.. én is gyakornokoskodtam több munkáltatónál, és nem csináltam karriert (nem azért mert hülye voltam, vagy nem voltam szorgalmas) amikor többet kellett volna fizetni, felvettek helyettem egy újabb gyakornokot.. de te tudod mit csinálsz. Ahelyett hogy alapoznád még az életed, a szüleidre akarod magad és a két gyereket ráerőltetni, nem gondolod, hogy öreg éveikre nem a te két gyerekedet kéne nekik is felnevelniük?
2013. márc. 11. 10:25
 22/108 anonim ***** válasza:
91%

A szeretet pedig nagyon jó, csakhogy abból nem lehet ételt, meg fűtést és gyógyszereket venni. És kérdem én, hol van a nagy szeretet, ha képes ilyeneket mondani a "szerelmed"?

Gondolj a meglévő gyerekedre is.

2013. márc. 11. 10:25
 23/108 A kérdező kommentje:

Jelenleg munkára nem sok időm van, a tanulás és a kislányom mellett, de köszi a linket. Néha fordítani szoktam, vagyis még csak háromszor csináltam mióta megszületett a kislányom. Ezt csinálnám, mert szeretem és nem fizet olyan rosszul, de nem sajnos nincs rá időm.

Nem gondolkodok gyerekesen.. Tény, hogy nem a legjobb megoldás sem az hogy most itt lakunk, sem az, hogy hazaköltöznék. De akkor sem vagyok hajlandó elhinni, hogy gyerekkel nincs élet.. Főleg úgy, hogy itt a nagyim, aki most is vigyáz a lányomra ha suliba vagyok. Később is meg lehetne oldani. Húgom is besegít.

2013. márc. 11. 10:26
 24/108 A kérdező kommentje:
Talán azért tettem fel a kérdést, hogy elgondolkodjak a dolgokon? És ha több az amire nem tudok (magamnak) felelni, akkor talán mégis csak az eszemre hallgatok
2013. márc. 11. 10:28
 25/108 anonim ***** válasza:
90%
egyszóval az egész család téged fog segíteni, remek! Még a nagyit és a húgodat is bevonod! Gratulálok! Kezdem megérteni a párodat..
2013. márc. 11. 10:29
 26/108 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Általában én csak elolvasom a kérdéseket, válaszolni nem igen szoktam, de most nagyon kikívánkozik belőlem a véleményem.

Tudod én is nagyon szeretnék már babát, pontosabban 4 éve, még mindig van vissza egy évem, mivel így beszéltük meg párommal. Lehet furcsa, hogy így elterveztük, de még mindig jobb, mintha becsúszna.......

Elég sok ismerősöm járt azonban úgy, hogy becsúszott nekik a gyerek, van köztük olyan, aki a párja szüleinél lakott és szépen odacsinálták a gyereket. Tudod akkor irigy voltam, hogy neki lehet, nekem meg nem, mert inkább vagyunk felelősségteljesebbek......persze később beláttam, hogy felesleges irigykedni, mert a csaj járt rosszul.....nem részletezném. Tudod, amit te csinálsz, abban nekem az nem teszik a legjobban, hogy mások nyakára szülöd a babát. Azt nem tehetitek meg, hogy elköltözzetek, de azt igen, hogy felelőtlenül oda szülj egy babát. Így gondolom elég kényelmes lehet, mármint a tudat, hogy van ki segítsen, van ki eltartson titeket. Ez az ami nagyon nem tetszik, ugyan ezt megcsinálta egy ismerősöm.....én azt tudom, hogy ha gyereket vállalok, azt úgy fogom tenni, hogy a párommal közösen fel tudjuk nevelni és ne arra kelljen alapoznom, hogy majd más segít.....persze nem arról van szó, hogy semmit nem fogadnék el, de nem költöznék oda egyik szülőhöz sem.És igen, felelőtlen vagy, könnyű így gyereket szülni.....amúgy ellenzem az abortuszt, egészséges magzatot elvetetni... Arra, hogy elvetesd e nem válaszolok, mivel ez elég súlyos döntés, amit nektek kell meghoznotok, együtt. Én biztos nem idegenek válasza alapján döntenék!

Ez az én őszinte véleményem!

2013. márc. 11. 10:31
 27/108 anonim ***** válasza:
92%

Arra nem alapozhatsz, hogy mindig lesz aki segít.

Arra alapozz ami már biztos. Biztos munkalehetőség pedig jelenleg nem sok embernek adatik meg.

Igenis nehéz pici gyerekkel elhelyezkedni, ha kicsit körbenézel akkor erre Te magad is rájössz.

De ez tényleg a Te döntésed és ha azt vártad, hogy itt megerősítést kapsz, akkor szerintem ezt rosszul gondoltad.

2013. márc. 11. 10:32
 28/108 A kérdező kommentje:

Miért olyan nehéz elhinni pl. hogy a nagyim szívesen van a lányommal? Ő is fiatalon szült (18 volt), ennek ellenére óvónőnek tanult, csak már nyugdíjba jött 3 éve. De szereti a gyerekeket, a lányomat főleg. Nagyon jó helyen van ha nincs velem! Jobb helyen nem is lehetne a nagyimmal.

Ő ajánlotta fel, nem odahajítottam rá.

Húgom szintén szeret a gyerekkel lenni. Én is szerettem vigyázni az unokatesóm gyerekeire már 13-14 évesen is. Ő is ilyen beállítottságú

2013. márc. 11. 10:33
 29/108 anonim ***** válasza:
92%

"Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?"

Nézd Kérdező, én a másik oldalt ismerem, férfiként átmentem ezen anno... nem, nagyobb a valószínűsége, hogy pont az ellenkezője lenne, tehát, hogy az első gyerekkel is megromlana a kapcsolata.

2013. márc. 11. 10:34
 30/108 anonim ***** válasza:
26%
Ennek a kapcsolatnak vége. Ne vetesd el a gyereket, tessék hazaköltözni, és egyedül felnevelni. Nincs jogod erre a gyerekre semmit kérned a pasitól, mert vele nem egyeztettél. Ez a gyerek a tiéd, és csak a tiéd. Sosem fogja úgy szeretni a gyereket a pasid, mint az a férfi aki szeretne gyermeket.
2013. márc. 11. 10:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!