Vetessem el a babámat vagy költözzek a szüleimhez a kislányommal?
A párommal van egy 1 éves kislányunk. Újra babát várok. Én nagyon örültem, de a párom kiakadt. Azt mondta vetessem el, majd a végén hozzám vágta, hogy a kislányunkat sem akarta, elege van mindenből, még egy gyereket "nem varok a nyakába". Nagyon rosszul esett amit mondott. Tény, hogy a kislányunk sem volt tervezett, de azt hittem boldog velünk. Talán az a fő gond, hogy a szüleinél lakunk, akik nem kedvelnek engem. Szeretnénk különmenni, de még nem megy. Félek, hogy ha megtartom a babát akkor megutál. De elvetetni nincs szívem. A kislányunknál is mondta, hogy ne tartsuk meg, de ha most arra gondolok, hogy megöltem volna... Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne. Nem?
21 N
Felelőtlen vagy és a barátod jogosan van kiakadva. Ha meg akarod tartani a babát, akkor tedd, de számolj azzal, hogy lehet hogy kipaterolnak a barátod szülei.
Olyan nincs hogy nem védekezek sehogyan. Lehet hogy a párod nem tudta hogy nem szedsz gyógyszert, de te tudtad! Magyarul neked kellett volna szólni, hogy "Nem-nem, várjál, hogy védekezzünk?"
Ha együttlét előtt felteszed ezt az egyszerű kérdést, a párod biztos nem akarja folytatni...
Miért nem hoztad világosan a tudtára hogy nem szedsz gyógyszert? Mert látom mondtad neki, hogy nem szeded, de ő vagy nem figyelt oda mikor mondtad, vagy elfelejtette, vagy bármi. EGY NŐNEK a feladata hogy mindig legyen védekezés.
Nem bízhatod ezt másra.
A jövőben jobban figyelj erre oda. Szerintem.
Persze hogy tartsd meg a babát ! Hiszen évekkel később úgyis megbánnád, hogy meggyilkoltattad! Nem minden a pénz!
"Egyébként imádja a lányát, talán a másodikkal is így lenne." Nagy valószínűséggel igen. Most nem akarja, később, majd ha nagyobbacska lesz, akarja....
Lesz munkám a leendő gyak helyemen, mert nyugdíjba megy valaki amikor végleg végzek (ezért is nem akarom megszakítani a tanulást míg babázok sem, mert utána nehezebb lenne a munka-levelező- gyerek(ek). Azt mondták nagy eséllyel ha beválok majd én megyek a helyére. És miért ne válnék be? Nem hülyeségből tanulok majd lesz valami alapon. Na szerintem meg az a felelőtlenség... ha már itt tartunk, hogy rám mondjátok.
Nem tudom mit tegyek.. Mi lesz, ha később nem lehet gyerekem? Vagy csak 10-15 év múlva lesz "alkalmas". Ha a párom is vállalná meg tudnánk oldani! Az a baj, hogy ő túlgondolkodik mindent. Pedig hülyeség mindig ész érvek szerint dönteni. A nagy "butaságokból" sülnek ki mindig a jó dolgok, nem abból, ha óvatoskodunk állandóan.. Legalábbis én ilyen beállítottságú vagyok. Lehet nem illünk teljesen össze ilyen szempontból. De szeretjük egymást, úgy gondoltam ez jó alap
Nem hiszem, hogy arctalan idegeneknek kéne eldönteni tulajdonképpen 3-4 ember sorsát. Neked kell mérlegelni, mi a fontos, mi a kevésbé fontos. Próbáld józanul és reálisan végig gondolni, hogy milyen jövőt tudsz majd biztosítani-egyedül- a gyerekeidnek. Én is 21 éves vagyok, van egy 15 hónapos kisfiam. Ha most terhes lennék újból, bármennyire is fájna, nem tartanám meg a babát. De ezt ÉN tenném. A TE életed a TE döntésed.
Remélem olyan döntést hozol, amit sosem bánsz meg, mert egyik verziót sem lehet visszacsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!