Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 éves vagyok és terhes...

20 éves vagyok és terhes lettem egy 35 éves családos apukától. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Beleszerettem ebbe a pasiba és ő is szeret engem, de a gyermekei miatt nem hagyná el a feleségét. Pedig én is megszülném neki, ha velem lenne. Mit tegyek? felejtsem el?
2013. jan. 14. 10:34
 81/98 anonim ***** válasza:
94%
Ne lásd ilyen tragikusan a kérdező helyzetét. Sok olyan fiú van, aki azért kénytelen "leadni az igényeiből" (de rossz fogalmazás ez, bocs, de nem tudok jobbat), mert neki is becsúszott egy gyerek fiatalon, és a gyerektelen lányoknak már nem kell, mert ők is tiszta lappal indulnának. Ismerek ilyet.
2013. jan. 15. 21:07
 82/98 anonim ***** válasza:
73%

20:30-as válaszoló, kicsit rosszul esik, amiket írsz.

Én 22 éves vagyok és 14 hónapos a kisfiam. Egyedül nevelem. Nem tervezett baba, sőt annyira nem, hogy abortuszra akartam menni, de akkoriban volt egy elég kényes egészségügyi problémám és csak a 11. héten vettem észre, hogy terhes vagyok. LÉnyeg a lényeg, nem sikerült egy hét alatt elintézni a dolgot, így megmaradt. Őrlődtem, hogy mi legyen. Adjam-e örökbe vagy ne? Mivel az anyagiakkal nincs gond és a családom mellém állt, így a terhességem végén már teljesen a szívemhez nőtt a gyermekem és végül úgy döntöttem, megtartom. Nem bántam meg és ez nem sablonszöveg, de többet most nem írok, mert nem ez a téma.

Igyekszem pozitívan állni az élethez, remélem, hogy találok még szerető társat, de az ilyen negatív, pesszimista hozzászólásokat látva, mindig elszontyolodom, hogy valakik szerint értéktelen vagyok csak mert van egy kisfiam. Persze tudom, hogy így sokkal nehezebb lesz szerelmet találnom, na de hogy ennyire sötét a helyzetem, ahogy te állítod, nem gondoltam volna...

KÉrdező, bocsi az offért, de ez most kibukott belőlem.

2013. jan. 15. 21:17
 83/98 anonim ***** válasza:
100%

Jó tanács: előbb gondolkodj, aztán érezz!

Sosem fogja elhagyni a feleségét (és nem a felesége miatt, hanem azért, mert egy gerinctelen féreg). Ez nyilvánvaló.

Örülj annak, hogy lepattint, mert egy ilyen sz*r alaktól minél előbb megszabadulni kell,nem hitelt adni a szavának! Ha a feleségét megcsalta, téged is meg fog. Ennyi.

Veled szórakozott, és most benne hagy a bajban. Kemény lecke, de tanuld meg!

2013. jan. 15. 21:18
 84/98 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, én is maradtam egyedül terhesen. Megtartottam. Nyilván ma már nem adnám semmi pénzért a lányomat, de ne hidd, hogy az életem kellemes vagy boldog. Az apa azonnal felszívódott, külföldön él, pénzt tőle nem látok, 15 éve egyedül küszködök. Partnert nagyon nehéz gyerekkel találni, tartósan pláne. Mindig mindenről le kell mondanom, sokszor neki is. Nem éhezünk, de nyaralásra, szórakozásra nemigen jut. És a gyerekre költeni kell, ha egyedül vagy, akkor minden, azaz minden a te dolgod. A munkahelyen sem könnyű, hiszen ha gond van, akkor menni kell, nincs kire számítani.

Ne akard ezt.... Most még elvetetheted. Ha már megszülted, akkor az érzelmi kapcsolat már összeköt, továbbadni sosem akarnál rajta.

De ez az élet nem jó, hidd el. Én sem így terveztem. Ennél lehetne sokkal de sokkal jobb is.

2013. jan. 15. 22:27
 85/98 anonim ***** válasza:
91%

82-es, mintha a 15 évvel ezelőtti magamat látnám.:-(

Nem akarlak elszontyolítani, nyilván pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, de sajnos a remény sokszor kevés. Sok hasonló sorsú ismerősöm van, óhatatlanul is összebarátkozunk. És a többség bizony úgy járt, mint én. Egyedül maradt a gyerekkel és a problémáival. A pasijaink a gyerekben egy kikerülhetetlen kis függeléket látnak, akiről tudomást vesznek, de nevelni nem akarnak, és akit a velünk töltött kellemes hétvégéken a nagymamánál szeretnének tudni. Macerát a sajátért természetesen vállalnak, de idegenért (természetesen) nem. Azt hiszem, jobb ezekkel tisztában lenni, mert csodák ritkán történnek és sosem velünk.

Talán a kérdezőnek lehet más sorsa is.

2013. jan. 15. 22:59
 86/98 anonim ***** válasza:
73%
Az a baj, hogy életszakaszoknak megfelelő élményekről fogsz lemaradni. Eleve nem fogod megtapasztalni, milyen gondtalan fiatal huszonévesnek lenni. Lehet, hogy egyszer elvégzel egy levelezős egyetemet, de az igazi egyetemi "fíling" totál kiesik majd. Pedig ez meghatározó. Nem fogod átélni, milyen vizsgaidőszakban az egyetemi barátaiddal együtt tanulni hajnalokig, aztán megtapasztalni, hogy a rettegett vizsga után csoportosan levonultok a kocsmába ünnepelni és csak nevetni nevetni... Nem lesz lehetőséged diákként külföldi ösztöndíjjal nyelvet tanulnod. Hihetetlen élmények ezek, és pótolhatatlanok. Aztán felhőtlenül átélni a nagy szerelmet, úgy, hogy semmi nem számít, csak TI ketten... mert ha gyereked lesz, egy bizonyos idegszáladdal mindig rá fogsz gondolni, soha többé nem fogsz tudni 100%-ig feloldódni senkiben és semmiben. És ez egyébként jó dolog, de nem 20 évesen, épphogy kiérve a kamaszkorból.
2013. jan. 15. 23:18
 87/98 anonim ***** válasza:
25%

Abban igazatok van, h ha megszüli a babát, akkor már nem élheti a gondtalan életét. Mindenki hibázik, és mindennek van következménye. Ennek a lépésnek az, hogy lett egy baba a hasában, és a szülei hülyeségéről ez a kicsi élet nem tehet.

Viszont az abortusz lépéseit nagyon is érezni fogja.

Még mindig ott van az örökbeadás lehetősége, ha le akar mondani mindenáron a babáról.

Ne csak az anyát nézzétek, hanem a babát is. És az nagy hülyeség, h jobb úgy a babának, ha meg sem születik. A kicsi életnek választási lehetősége sincs, őérte ki áll ki? És ti nyomjátok ezeket az önmegvalósítási dumákat. Szégyen...

30 éves sejtbiológus, 3 gyerekes anya

2013. jan. 15. 23:59
 88/98 anonim ***** válasza:
72%
Kedves Kérdező! Nagyjából az összes válaszod elolvastam, követtem az eseményeket... Remélem nem gondolod komolyan,hogy az itteni válaszok alapján fogod ezt eldönteni!? Ne hagyd Magad lebeszélni semmiről,amit szeretnél. Csak tudd és tisztázd le Magaddal,hogy mit szeretnél.Azért várom hogy döntesz illetve hogy alakulnak a dolgok! Sok sikert!
2013. jan. 16. 00:16
 89/98 anonim ***** válasza:
84%
Kedves "sejtbiológus" anyuka, ahhoz képest, hogy racionális pályát választottál, eléggé befolyásolnak az érzelmeid. A "kicsi babának" piszkosul nem érdeke feltétlenül, hogy megszülessen. Eleve nem rendelkezik tudattal, úgyhogy az is teljesen abszurd, hogy ő márpedig ki akarja próbálni az életet és azért ujjong, hogy megszülethessen. Nem véletlenül a 12. hétig lehet művi abortuszt végezni, ugyanis addig az embrió vegetatív szinten létezik. Kegyetlen, de itt az dönt, aki gondolkozik. És az nem a "baba". Egy eleve válságterhességben kihordott gyerek, 20 éves frusztrált anyukával, nulla családmodellel tényleg csodálatos perspektíva az élethez. Ha én embrió formájában felfognám, hogy ilyen körülmények közé születnék, egyáltalán nem biztos, hogy később hálás lennék az anyámnak, hogy megszülethettem...
2013. jan. 16. 00:56
 90/98 anonim ***** válasza:
77%
ma 00:56, 100%-ban egyetértek!!
2013. jan. 16. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!