20 éves vagyok és terhes lettem egy 35 éves családos apukától. Mit tegyek?
51, 56 voltam, az "őrült".
Most, hogy már létrejött a terhesség, teljesen felesleges bármelyiküket elítélni, számolgatni, hogy ki a hibásabb, kivégzési és ellehetetlenítési módokat megosztani arról, hogy mit csinálnák egy ilyen családos férfival hasonló helyzetben...
NEM AZ LENNE A LÉNYEG, HOGY A KIALAKULT HELYZETBEN MIT LEHETNE TENNI?!
Most, hogy a helyzet létrejött, a GYEREK lenne a lényeg.
Aki ide jár ítélkezni, köpködni "segítség" helyett, egy olyan szituációban, amit nem is ismerhet teljesen, az csak simán troll, aki itt éli ki magát.
Ez az én véleményem, de szerintem teljesen fölösleges beleszőni, hogy mit gondolok a kérdezőről vagy a férfiról. Én SEMMIT nem gondolok róluk egyébként, mert próbál az ember a meglevő kérdésre, a következő feladatra gondolni, nem?
Aki konkrét tanácsot ad neki a gyerek (egy élet!) megtartásáról pro/kontra, úgy hogy előtte:
- jól kiítélkezte magát, és olyan embereket fosott, akiket nem is ismer;
- úgyse ismeri a kérdező teljes helyzetét, hiszen azt itt nem lehet leírni egészében egy netes fórumon,
na az szerintem sürgősen ássa el magát.
Én meg azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy nézzen utána az abortusz kockázatainak, kérdezzen meg orvosokat, vegye figyelembe az anyagi helyzetét, hogy a családja mennyiben segítené őt, mert lehet, hogy olyanok is mellé állnának, akikről nem is hitte volna, aztán még mindig számba veheti az örökbeadás lehetőségét a megszülés után.
Az ítélkezők meg, meg azok is, akik határozott véleményt formálnak valamiről (a szituációban részt vevő emberekről, a gyerek megtartásáról pro/kontra) amiről fogalmuk sincsen, mert neten keresztül, ennyi infóból nem is lehet, azok meg egytől-egyig menjenek oda, nézzenek bele a tükörbe, és gondolkodjanak el rajta, mit kellett volna másképp csinálni, mielőtt ilyen súlyosan belepofáznak egy olyan valaki (2 valaki!) életébe, aki idejött tanácsot kérni.
60, egy szóval sem állítottam, hogy te írtad a márkás ruhásat. Olvasd el újra a választ. Azt írtam, hogy itt ilyen válaszok is elhangzanak.
Na mindegy, az "őrült" távozik... Öt napja van regem körülbelül, de álmomban nem gondoltam volna, hogy itt ilyen súlyos témákat csak úgy fel lehet dobni... Kész...
Szia! Egy évvel idősebb lény vagyok nálad, és sajnálom, hogy ennyi fejmosást kaptál, szerintem így is eléggé bánt az egész... Leírnád, miért gondoltad, hogy meddő vagy?
Én a helyedben megtartanám a kicsit, mert abortuszellenes vagyok (kivéve, ha nagyon beteg), nem bírnám elviselni a tudatot, hogy megöltem a gyerekem. Ráadásul, ha szervi bajod van, azon az abortusz igencsak tud rontani. Én minden kapcsolatomban ki is kötöttem, hogy úgy feküdjenek le velem, hogyha besikerül a gyerek, nem vagyok hajlandó elvetetni. Ami a gyerekedre vár: apa nélkül felnőni. Én is így nőttem fel, besikerült gyerek vagyok, persze, jobb apával, de egyáltalán nincs rossz életem, sőt! Simán találhatsz magad mellé párt, szerencsére nem minden férfinél kizáró indok a gyerek (különben nem lenne ennyi mozaik család :)). A gyerektartást pedig el kell kérned, mert az nem neked jár, hanem a gyereknek, szóval őt károsítod meg, ha nem teszed!
Ha viszont számodra nem ekkora lelki teher az abortusz, választhatod azt is, senki nem fog elítélni! Csak tartsd szem előtt, hogy ezzel lehet, hogy megnehezíted a későbbi gyermekvállalást!
Szerintem, ha a pasinak gondjai lennének a feleségével, akkor nem egy 15 évvel fiatalabb lányt keres, hanem korban hozzáillőt, akivel akár új családot is alapíthat.
Úgy gondolom, csak vonzzák a fiatal lányok, nem tud leállni a "friss husi"-ról, ahogy a férfiak mondják "vadászösztön".
Ki tudja mennyi lány volt előtted vagy melletted és mennyi lesz még utánad.
Én inkább a feleséget sajnálom.
Neked azt tanácsolom, hogy szakíts a férfival és ne kezdj többé családos emberrel, csak ha épp válófélben van.
Azt, hogy a babával mi legyen, neked kell eldöntened. De szerintem ne tartsd meg, de ha abortuszellenes vagy, akkor örökbe is adhatod, ha az apa lemond róla. Ebben a védőnők és az anyaotthonok is tudnak segíteni.
ma 13:17
Szerintem azzal,hogy idejött tanácsot kérni vállalta azt is,hogy sokan fognak negatívan hozzászólni.
Két oldala van az érmének. Vállalod vagy nem. És mivel mindenkinek meg van a véleménye, mindenki oda ír ahova akar. Vagy tetszik ez vagy nem.
#66 Könnyű más farkával verni a csalánt!
Nyilván itt senki sem azért ajánlja az abortuszt, mert mind könyörtelen gyermekgyilkosok. De ha megszüli a kérdező, akkor talán TE fogod segíteni őket anyagilag? TE fogsz vigyázni a gyerekre, ha a kérdező dolgozik?
Bemásolsz egy linket, nyomsz egy entert, mindezt 20 mp alatt, és részedről letudva a dolog. A kérdező meg oldja meg a következő 20 évet, ga rád hallgat...
Tudod mit? Ajánld fel, hogy örökbefogadod! Na?
Drága 67!
Nem megyek bele a buta és lealacsonyító véleményversengésbe, bármennyire is fröcsögsz.
1. honnan tudod, h a kérdező szülei nem segítenének
2. honnan tudod, h a kérdező hogy viselné az abortuszt, van néhány velejárója, amivel a bölcs ab támogatók nem számolnak
3. honnan tudod, h boldogtalan gyerek lenne
És még folytathatnám. Szomorú, h azonnal a legtöbben az ab-t tanácsolják, nem is gondolva arra a kicsi életre. HÜLYE, ÖNZŐ hozzáállás. Ezzel az erővel senkinek nem kellene szülni, mert ki biztosítja neked, h akár te magad a gyerekedet fel tudod nevelni, vagy nem leszel- e majd özvegy 5 év múlva, vagy akár 10 év múlva lesz-e munkád. És honnan tudod, h akinek most nincs, annak 5 év múlva nem lesz (akár társa, akár jobb életkörülménye)
2 éves kislány anyukája vagyok.
Azt kell eldontened, hogy képes vagy e egyedul felnevelni a gyereket? Feladni mindent és a gyereknek szentelni ezután az életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!