Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Változik valaha párom gyermeke...

Változik valaha párom gyermekeivel a viszonyom? Megértik egyszer, hogy nem csak én vagyok a hibás, hanem az anyjuk?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a párommal még házas volt. Tudom, hogy nem a legideálisabb, és hogy hibáztunk, de ez ellen már nincs mit tenni. 8 hónapja beszélte meg otthon, hogy mi a helyzet, válni akar. A felesége kiakadt (amit megértek), belement a válásba, de azt mondta ne higgyük hogy majd élünk szépen együtt, vigye a gyerekeket is. Még ezzel sem lenne baj, hisz tudtam, hogy vannak gyerekei, de azóta nem is nagyon látogatja őket. Utoljára 2 hónapja vitte el őket egy fél napra. Pedig addig állítólag jó anya volt, a párom szerint is. A gyerekek (9 és 7 évesek) most engem hibáztatnak elsősorban. Tény, hogy benne voltam hogy felborult az addigi életük, de arról, hogy az anyjuk így lepasszolta őket nem tehetek. Talán van valami pszichés baja, hogy nem kell neki annak a gyereke aki átvágta, nem tudom. Szóval kicsit felelősnek érzem/érezzük azért magunkat.

A gyerekeknek soha nem jó amit csinálok, mindig hisztiznek valamin. Az elején megértő voltam, 4 hónapja költöztünk össze, addig az apjukkal éltek, én egyedül. Nem látom hogy változna a helyzet. Sőt.

Mit tehetnék? Teljesen tanácstalan vagyok

2012. dec. 18. 10:13
 41/94 anonim ***** válasza:
54%
Itt egyetlen felelős van, mégpedig az apuka. Neki kellett volna értelmes, kétgyermekes apaként gondolkodni. Felnőttként, a sorrendet betartva rendezni a sorait. Most igen f@sza életet csinált mindenkinek, de persze, csak élt a jogaival. Az a szerencsétlen nő lehet, hogy még felfogni sem tudta, mi történik körülötte, de még neki írnák elő, mi az elvárható viselkedés tőle. Mindenki tette ami neki jó, az anya meg reagáljon úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Vele sem törődött senki, most ő sem törődik senkivel. Remélhetőleg helyreáll a lelki békéje, az az egy lehetőség van, hogy jobbra forduljon a helyzet. Valószínű azért nem látogatja a gyerekeket, mert utána megszakad a szíve minden egyes alkalommal. Vagy másért, de ahhoz is joga van, ahogy mindenkinek joga van mindenhez. Az miért elvárás, hogy apuka félremegy majd lelép, anyuka meg viselje zokszó nélkül a történéseket? Meglepőt lépett az biztos, de simán érthető.
2012. dec. 18. 13:45
 42/94 A kérdező kommentje:
Természetesen nem azt várom el tőle, hogy úgy viselkedjen ahogy nekem jó, ennél azért normálisabban gondolkodok, még ha nem is feltételezi rólam senki. Egyszerűen lehetne a gyerekeivel. Akár közös felügyelettel, akár úgy hogy nálunk vannak, de hétvégente elviszi. A párom még abba is belement volna, hogy vele éljenek, és ő lássa őket csak hétvégenként (bár a közös felügyeletet szerette volna). De ő úgy döntött, hogy nem viszik őket. Erről nem érzem hogy én tehetnék.
2012. dec. 18. 13:49
 43/94 anonim ***** válasza:
51%

Undorító egy nőszemély vagy kérdező, az egyszer már biztos. Igaz, a "párod" sem jobb nálad.

Hihetetlenül aljas és szánalmas azzal védekezni, hogy aki nem akarja, azt nem lehet táncba vinni. Ez tény és való. Azonban ettől elvonatkoztatva is ízléstelen egy házas, sőt családos férfival kikezdeni, vagy annak a kezdeményezését viszonozni. És ezt nem befolyásolja az a helyzet, hogy otthon mi van a feleségével, ugyanis nem tartozik rád.

Értelmes ember először LEZÁRJA az előző kapcsolatát, kilép belőle és utána ismerkedik. Ehhez hasonlóan, az értelmes ember azt mondja, ha egy házas kikezd vele: majd lehet valami, HA kiléptél az előző kapcsolatodból.

Te és a kedves "párod" nem így tettetek, ezzel magatokat minősítettétek: a saját kapcsolatotok fontosabb volt egy házasságnál és a gyerekeknél is. Lehet, hogy nem éltek jó kapcsolatban a feleségével azelőtt, és valószínűleg sor került volna a válásra, DE ez nem jelenti azt, hogy jogod volt belepofátlankodni és mindent véglegesen tönkretenni.

Mindemellett ha a gyerekeknek hiányzik az édesanyjuk, valószínűleg az csak azt mutatja, hogy míg együtt éltek, addig JÓ ANYA volt, te pedig még pótanyának is egy vicc vagy. A gyerekek 100%-osan tisztában vannak vele, hogy miattad nem lehetnek az édesanyjukkal, és remélem, hogy ezt sosem fogják megbocsátani neked, mert egy normális családi légkör az utolsó, amit érdemelnél.

Ráadásul hogy van egyáltalán pofád ilyeneket írni kicsi gyerekekről, hogy 4 hónapig türelemmel voltál feléjük, most meg már eleged van, hogy hisztiznek?4! TE és a férj tettétek tönkre a családot, legalább annyi gerinc lenne benned és benne, hogy tűritek a gyerekek problémáit, szenvedését, és megpróbáljátok jobbá tenni, nem másra kenni!

Igen, nagy hiba az édesanya részéről, hogy nem látogatja a gyermekeit, nem is értem, hogy bírja, DE ez nem tesz téged szentté közel sem, és nem jogosít fel arra, hogy bármit is rákenj! Előbb nézz magadba, szégyelld el magadat, és majd amikor képes leszel bocsánatot kérni a gyerekektől, hogy tönkretetted az életüket, akkor, és csak akkor gondolkozhatsz el azon, hogy az anyuka mit csinált rosszul.

U.i.: az én szüleim is elváltak gyerekkoromban, ezt minden gyerek megérti. Ha nem működik, nem működik. Amit a gyerek nem ért meg, hogy az apának mért ez a banya kell az anyuka helyett, és miért nem bírt volna várni vele?!

2012. dec. 18. 14:35
 44/94 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy nem azért tettem fel a kérdést, hogy engem fikázzatok. Oké szar alak vagyok. A párom is az. Ezzel szemben, a párom gondoskodik róluk 8 hónapja! illetve 4 hónapja ketten. Ezalatt az anya nyalogatja valahol a sebeit, havonta, kéthavonta megjelenik. Igen, kicsit elegem van abból, hogy én vagyok a sz.r, ő meg a szent. Csak éppen nem érdekli hogy mi van a gyerekeivel. Hibáztam. Hibáztunk. Soha nem állítottuk hogy nem senki előtt. Ennek ellenére a gyerekeit soha nem hagyta ott a párom. A feleségét igen, én voltam a kiváltó ok, vagyis a pont az i-n. Ez van. Ez ellen már nem tudunk mit tenni. Ha újrakezdhetnénk nem így intéznénk.
2012. dec. 18. 15:15
 45/94 anonim ***** válasza:
46%
Hagyd el szépen a csalfa urat és beszéld rá hogy visszamenjen a gyerekek anyjához.
2012. dec. 18. 15:18
 46/94 A kérdező kommentje:
Jó persze, hagyjam el, és küldjem vissza. Nem baj, hogy nem akar a nővel élni. Ezek után pláne nem. Nem értem miért fut a nő olyan után akit nem akarja, de ő meg nem olyan hülye, hogy azért legyen valakivel, mert az illető hisztizik. Nehogy már ez legyen a boldog gyerekkor titka.
2012. dec. 18. 15:20
 47/94 anonim ***** válasza:
52%
Mondjuk nem is az a boldog gyermekkor titka, hogy az apuka valami nyafka p*csával a depresszióba kergeti anyukát és elviszik a gyerekeket :)
2012. dec. 18. 15:27
 48/94 anonim ***** válasza:
52%

Megbotránkoztató, hogy milyen beszűkült és buta emberek vannak!

Mivel lett volna jobb, ha a válás után 2 héttel jön össze a Kérdezővel az apa? Az anyuka reakciója ugyanez lett volna, hiszen neki fontosabb jelenleg is a saját egója és hisztije, mint a 2 gyerek.

Mivel ez a kapcsolat romlott volt, régen nem a két elvált emberről szól, hanem a gyerekekről.

Az anyának ez a bosszúja, mit sem törődve a gyerekek lelkivilágával. Na ez a szánalmas és az, hogy a Kérdezőt akarják kioktatni ezek az álszent emberek, aki szimplán szerelmes lett egy férfibe, akinek rossz volt a házassága, amivel nem csak a levegőbe beszélt, mert el is vált. És pont!

2012. dec. 18. 15:29
 49/94 A kérdező kommentje:

Nem nem is az. De attól még lehetne boldogabb, mint olyan szülőkkel ahonnan hiányzik a szeretet, intimitás, csak ülnek egymással szemben.

Remélem idővel az is lesz nekik is.

Mint már írtam nem tudom, hogy depressziós e, vagy csak taktikázik. Ha az előbbi forduljon segítséghez, ha utóbbi akkor nem érzem magam egy szállal sem rosszabbnak nála.

2012. dec. 18. 15:30
 50/94 anonim ***** válasza:
37%

"...elveszi a gyerekeket." A szövegértéssel is gondok akadnak ezek szerint.

Az anya lepasszolta a gyerekeket. Melyik része nem érhető a mondandónak?

2012. dec. 18. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!