Változik valaha párom gyermekeivel a viszonyom? Megértik egyszer, hogy nem csak én vagyok a hibás, hanem az anyjuk?
Mikor összejöttem a párommal még házas volt. Tudom, hogy nem a legideálisabb, és hogy hibáztunk, de ez ellen már nincs mit tenni. 8 hónapja beszélte meg otthon, hogy mi a helyzet, válni akar. A felesége kiakadt (amit megértek), belement a válásba, de azt mondta ne higgyük hogy majd élünk szépen együtt, vigye a gyerekeket is. Még ezzel sem lenne baj, hisz tudtam, hogy vannak gyerekei, de azóta nem is nagyon látogatja őket. Utoljára 2 hónapja vitte el őket egy fél napra. Pedig addig állítólag jó anya volt, a párom szerint is. A gyerekek (9 és 7 évesek) most engem hibáztatnak elsősorban. Tény, hogy benne voltam hogy felborult az addigi életük, de arról, hogy az anyjuk így lepasszolta őket nem tehetek. Talán van valami pszichés baja, hogy nem kell neki annak a gyereke aki átvágta, nem tudom. Szóval kicsit felelősnek érzem/érezzük azért magunkat.
A gyerekeknek soha nem jó amit csinálok, mindig hisztiznek valamin. Az elején megértő voltam, 4 hónapja költöztünk össze, addig az apjukkal éltek, én egyedül. Nem látom hogy változna a helyzet. Sőt.
Mit tehetnék? Teljesen tanácstalan vagyok
Szerintem ezt csak piszok nagy turelemmel lehet kezelni. Barmit csinalnak, csak mosolyogj es legyel megerto. Persze az esszeruseg hatarain belul, mert mindentol fuggetlenul nem szabad abba a hibaba sem esni, hogy mostantol kezdve mindent lehet nekik.
Legyenek kulon programok a gyerekeknek, amikor csak az apjukkal vannak, amikor elmondhatjak neki mit gondolnak, es az apjuk peobaljon minden kerdesujre oszinten valaszolni.
Legyenek kozos programok is, ahol egyutt vagytok, de erezzek, hogy ok a kozpont es, hogy szeretitek oket, barmi is tortent.
Az biztos, hogy ez nem fog pikk pakk elmulni es az, hogy 4 honap utan igy viselkednek teljesen termeszetes. Meg nagyon az elejen jartok, amig kialakul a jo viszony az bizony evekbe fog telni, erre keszulj fel!
Egyetlen tanacsom van: turelem, turelem es meg tobb turelem.
Es semmikepp ne passzolja le az apjuk oket a nagyszulokhoz, mert az olyan serulest fog okozni a kis lelkukon, amit az eletben nem fognak kiheverni! Arrol nem is beszelve, hogy akkor aztan gonosz mostoha leszel orokre!
Kitartast!
Csak azért írtam hogy lenne más lehetőség is, mert mindenki támad, hogy magamnak csináltam (ami igaz, de nem ez volt a kérdésem). De mint írtam nem akarjuk őket "továbbpasszolni". Nem benne vagyunk egy helyzetben amiből menekülnénk, de nincs hova, hanem szeretnénk megoldani. Szemben az anyával. Tudom azt is, hogy nem volt a legstílusosabb az ahogy összejöttünk. Magamról sem gondoltam volna, hogy belemegyek egy ilyen kapcsolatba de megtettem. Nyilván jobb lett volna ha már előtte elválnak, mert az számomra nem kérdés, hogy nem éltek jól, és ez lett volna a vége. Talán nem most, talán nem harmadik miatt. De nem volt élet amit csináltak. A gyerekeket sem a legboldogabb családi harmóniából ragadtuk ki, ezt ne higgye senki.
Tudtam, hogy nehéz lesz a gyerekeivel, mikor belementem a kapcsolatba, de ilyenre azért nem számítottam az tény. Remélem tényleg csak idő és türelem kell hozzá.
Naszóval: :-)
lehet szidni a kérdezőt, de most már teljesen felesleges
Nekem a legkisebb gyerekem 9 éves, annyit tudok tanácsolni, hogy kizárólag szeretettel fordulj feléjük, lehetsz picit engedékenyebb a szokásosnál, próbálj jófejkedni. Nagyon hasznos lenne, ha leülnél néhányszor a gyerekekkel és teljesen őszintén beszélgetnél velük, több alkalommal is bizonyosodjanak meg arról, hogy szereted őket és fontosak neked (és nem valami hozott, szükséges nyűgök neked).
Amúgy az anyukáról is megvan a véleményem, bármi is történjen, én SOHA nem hagynám el a gyerekeimet!
Azt hiszem, erre mondják, hogy isten nem ver bottal..
Megkapod, amit érdemelsz. Egy párkapcsolatot tönkretenni is undorító, de egy családot még inkább. Ha normális értékrended lenne, nem is kezdtél volna se flörtölni se semmiféle intim(nem barátság) kapcsolatba családos emberrel. Hiába nem volt otthon minden rendben, neked ahhoz semmi közöd nem volt, ez az ő feladatuk lett volna, hogy megoldják, erre jöttél te, adtad a lovat a pasi alá és már robbant is a család. Gyönyörű... nem undorodsz magadtól egy kicsit sem?
A gyerekek jogosan utálnak, tönkre tetted az életüket. Az anyuka meg sokkal intelligensebb, mint te. Nincs neki semmi pszichológiai problémája, ne reménykedj. Éppen csak okos. :)
A gyerekekkel meg soha nem lesz normális kapcsolatod. Mert talán ők is tudják, de biztosan érzik, hogy jellemtelen vagy, akivel nem érdemes jóba lenni és még a családjukat is szétszedted...
lehet, hogy okos az anyuka, de, hogy a gyerekeivel taktikázik, az az undorító!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!