Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Változik valaha párom gyermeke...

Változik valaha párom gyermekeivel a viszonyom? Megértik egyszer, hogy nem csak én vagyok a hibás, hanem az anyjuk?

Figyelt kérdés

Mikor összejöttem a párommal még házas volt. Tudom, hogy nem a legideálisabb, és hogy hibáztunk, de ez ellen már nincs mit tenni. 8 hónapja beszélte meg otthon, hogy mi a helyzet, válni akar. A felesége kiakadt (amit megértek), belement a válásba, de azt mondta ne higgyük hogy majd élünk szépen együtt, vigye a gyerekeket is. Még ezzel sem lenne baj, hisz tudtam, hogy vannak gyerekei, de azóta nem is nagyon látogatja őket. Utoljára 2 hónapja vitte el őket egy fél napra. Pedig addig állítólag jó anya volt, a párom szerint is. A gyerekek (9 és 7 évesek) most engem hibáztatnak elsősorban. Tény, hogy benne voltam hogy felborult az addigi életük, de arról, hogy az anyjuk így lepasszolta őket nem tehetek. Talán van valami pszichés baja, hogy nem kell neki annak a gyereke aki átvágta, nem tudom. Szóval kicsit felelősnek érzem/érezzük azért magunkat.

A gyerekeknek soha nem jó amit csinálok, mindig hisztiznek valamin. Az elején megértő voltam, 4 hónapja költöztünk össze, addig az apjukkal éltek, én egyedül. Nem látom hogy változna a helyzet. Sőt.

Mit tehetnék? Teljesen tanácstalan vagyok

2012. dec. 18. 10:13
 21/94 anonim ***** válasza:
62%

Nagyon sajnállak téged, de igazából nem tudok érdemben mit tanácsolni, mert nem ismerem a gyerekeket, de már írták korábban, hogy próbáljatok olyan programokat csinálni, hogy apa és a gyerekek csak együtt legyenek, ami minden héten megismétlődik, ha lehetőség van rá, akkor kétszer is, hogy legyen idejük a gyerekeknek hozzászokni. te meg tarts ki, ha egy kicsit lenyugodtak, akkor te is csinálhatsz, olyan programot, ahova elviszed őket először csak egy-egy órára, majd ha működik, akkor hosszabb időre, hogy megismerhessenek.

Én személy szerint nem minősítem az anyjukat, mert engem rettenetesen felháborít, amit tett. Nem elég, hogy esetleges kicsinyes bosszúból lepasszolta a saját gyerekeit, de még nem is látogatja őket. Az ilyen nem anya, ezzel szemben az apa és a gonosz mostoha, a gaz csábító minden nehézség ellenére megoldást próbálnak találni a problémáikra. Kár, hogy a kicsik ezt még nem értik és nem látják át a dolgot, mert akkor ők se így viszonyulnának a dologhoz. Az ő szemükben te most valóban a szemét nő vagy, aki szétrobbantotta a számukra tökéletes családot és még az anyjukat is elvette tőlük. Remélem lesz elég kitartásod, hogy kivárd, amíg megértenek benneteket.

Akik, meg ekkora mellénnyel támadnak téged, hogy szétrobbantottál egy családot, azoknak mondanám, hogy van erre egy ősi mondás, hogy: Aki nem akarja, azt nem lehet táncba vinni. Mindennek két oldala van, lehet, hogy a kérdező belemászott, egy házasságba, de a fér engedett az érzéseinek, a nő meg valószínűleg hagyta kihűlni a kapcsolatát a férjével. A szívnek pedig nehéz parancsolni, hiába küzdesz, mert nem helyes, amit teszel, de ilyenkor a szíved parancsol.

2012. dec. 18. 11:08
 22/94 A kérdező kommentje:

Én sem értem mitől lett az anya hirtelen ilyen okos, hogy 2 hónapja nem látta a gyerekeit?

Lehet szidni engem is, de itt vagyok velük.

Lehet szidni az apjukat, hogy megcsalta a feleségét, de most ő az, aki megpróbál mindent.

Lehet az a terve, hogy visszaédesgesse a páromat, de nem hiszem hogy ez lenne a legjobb megoldás.

De mit is érne el vele? Visszamenne hozzá és? Boldogok lennének vagy mi?

Nem azért írtam ki a kérdést, hogy támadjatok. Elismertem, hogy hibáztam/hibáztunk. Tanácsot szerettem volna kérni.

Köszönöm azoknak, akik a kérdésre feleltek!

2012. dec. 18. 11:12
 23/94 anonim ***** válasza:
75%
19-es ne haragudj, de hogy gondolod, hogy az olyan anya okos, aki elhagyja a gyerekeit és két hónapja még csak nem is látogatja őket? Ha valóban okos lenne, akkor ha még bosszúból otthagyja rájuk a kicsiket, akkor is látogatná és megmutatná a férjnek, hogy mit veszített, de nem így. Ez nem okosság, hanem gusztustalanság.
2012. dec. 18. 11:14
 24/94 anonim ***** válasza:
67%

Én elmondom a gyerekek szemszögéből történetet.

Anyu és apu megvannak. Van családunk, minden rendben. Egyszer csak apu bejelenteti ,hogy másik anyut akar, mert a régit megunta. És hozza egy banyát a házhoz. Egy mostohát. Apuhoz kerülünk, anyu elmegy bánatában, a mostoha meg próbálja játszani a családosdit.

Hát egy frászt! Undorító amit velünk tesz, hogy játssza az agyát, hogy próbál anyu helyett anyu lenni, és nem veszi észre, hogy egy betolakodó!

Személyes vélemény:

1. amit férj csinált az gerinctelenség

2. te meg nem érted az a törékeny egyensúlyt ami egy családban működik. Amíg ezt nem fogod megérteni, addig szenvedni fogsz. De amint megérted, onnantól meg rájössz, hogy a ti családi boldogságotok is pengeélen táncol.

2012. dec. 18. 11:29
 25/94 anonim ***** válasza:
25%

Gyerekfejjel ez tényleg így jön le, ahogy az utolsó írta. Nem tudsz mást csinálni mint türelmes lenni.

Az anyáról meg van a véleményem azért. Nem is értem, hogy írhatják róla egyesek, hogy okos... Én azért örülök, hogy anyukám nem volt ilyen okos, pedig ott is apukám robbantotta szét a családot.

2012. dec. 18. 11:40
 26/94 anonim ***** válasza:
72%
Nem feltétlen így jön le gyerekfejjel a dolog, csak akkor, ha valaki így állítja be nekik. Nálunk is én vagyok apuka új párja, és a kislánnyal sose volt ilyen problémánk. Absz. szeret velem lenni, és nincs semmi gond, pedig aztán én szigorúbb vagyok mint bármelyik szülője. Párom exe sem a legjobb fej, de azért ennyire nem buta, mint a kérdező által írt anyuka. És most bizony nem a kérdező teszi tönkre a gyerekek életét, hanem ez az ostoba anya, aki így reagál erre a dologra, akármi is a célja vele. Meg lehett volna ezt oldani normálisabban is, és nemcsak a kérdező és a párja ezért a felelős. Várom a lepontozást, előre is köszi!
2012. dec. 18. 11:53
 27/94 anonim ***** válasza:
20%
De leginkább ők! Tönkretettek egy másik nőt, aki nem érdemelte meg. Annyiban hülye az a másik nő, hogy nem veszi magához a gyerekeket. Vagy is vette, már azonnal..S inkább ilyeneknél van 2 szerencsétlen, nem érdemlik meg. Az anyjuknál lenne a helyük.
2012. dec. 18. 12:04
 28/94 anonim ***** válasza:
52%
Hát ez nagyon király!Az én napomat is feldobtad.Anyu kínlódott a gyerekekkel, míg Apu félredugott.Apu úgy gondolta kiszáll a felelősség alól Anyu kínlódjon egyedül tovább.Anyu megoldotta.Biztos vagyok benne, hogy anyuka szenved a gyerekei nélkül.Azért nem látogatja Őket mert akkor még jobban szenvedne.Szerintem Apu majd könyörög még Anyunak!!
2012. dec. 18. 12:11
 29/94 anonim ***** válasza:
34%
Remélem is, az ilyen kapcsolatromboló ....... alakok nem érdemelnek semmi jót. Kívánom hogy újra együtt legyen a család, anyu menjen vissza, te meg a pi-be kérdező.
2012. dec. 18. 12:20
 30/94 anonim ***** válasza:
53%

Jajj, ez a sok álszent ember! Az vesse rád az első követ Kérdező, aki szent volt világéletében!

Ugyan már Emberek, Ősanyák, Ősfeleségek! Két ember, ha egy társaságban van, kialakulhat a szerelem, az érzéseket nem irányítjuk!

És akkor mi van? Volt már ilyen, lesz is ilyen! Nem szeretőként volt egy harmadik a Kérdező, hanem párkapcsolatba kezdtek!

Az anya a szememben minősíthetetlen, bárhogy bánik velem egy férfi, a gyerekeim a gyerekeim maradnak és az elsődlegesek.

Lehet , hogy taktika, lehet, hogy bekattant, nem tudom, de a gyerekeket nagyon sajnálom!

Kérdező! Kitartást, minden csoda 3 napig tart, mondják!

2012. dec. 18. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!