Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzánk költözik a két unokate...

Hozzánk költözik a két unokatesóm, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Anyu be akarja fogadni a két apai ági unokatestvéremet a családba, de a két tesóm és én ezt nem szeretnénk. A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek.

Ebben az a ciki, hogy anyám és apám elváltak hét éve, apámmal nem is lakunk egy háztartásban, anyámnak szinte semmi köze nincs az unokatesóimhoz, csak megsajnálta Magdit, a nagynénémet, mert nem tudnak megélni.

Anyu dolgozik napi 10 órát van távol. Az öcsém és a húgom osztjuk be a házimunkát, mert anyunak a csipcsuposabb dolgokra nincs ideje. Én 21 vagyok, főiskolába járok és semmi kedvem nincsen egy 12 éves meg egy 9 éves fiúra vigyázni. Időm meg pláne nincs két hiperaktív, debil gyerekre, akik a saját anyjukat sem tisztelik, verekednek és nem tanulnak jól.

2012. nov. 21. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/72 A kérdező kommentje:

Azért lett rám íratva, mert ez az apám tulajdonát képezte csak, az anyuét nem, a két kisebbik tesómnak pénzt raknak félre a szüleim, nekem maradt ez.

ÓÓÓ! Hogy mennyi időt kellene velük foglalkoznom? Szerintem sokat, máskor is mindig úgy volt, hogy rám maradtak.

Próbálok beszélgetni anyuval erről, de szerinte én önző vagyok... Őt nem érdeklik az én észérveim.

2012. nov. 23. 19:51
 72/72 anonim ***** válasza:
54%

Próbálj nyugodtan vele még 1x beszélni.Mielött a papírokat megcsinálják.Hozd fel nyugodtan az érveidet.Nem csak önzöségböl.Mondd el neki,mennyi idöt kellene neked ráajuk figyelni,vigyázni....

Ez nem egy 21 éves kívánsága.Lassan a saját családodra kell gondolnod.A saját lábadra állni majd.

Kérdezd meg töle,ha te nem vállalod,hogy vigyázol rájuk ki fog??

Egyedül hagyja öket??

Akkor mehetnek a gyámügyesek és elviszik öket.Felügyelet nélkül nem lehet 9 éves gyerek ......

Sok érv van ami melletted szól.Persze a gyerekek mellett is.De én sem vállalnám öket. Sajnos! :(

Mondd meg neki,ha odaviszi a gyerekekt,te mosod kezeidet,amennyit csak lehet nem tartózkodsz othon.Azt csinálnak a gyerekek amit akarnak,anyud viheti a felelöséget.

Ìrj,hogy mi lett a végeredmény....

2012. nov. 24. 07:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!