Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzánk költözik a két unokate...

Hozzánk költözik a két unokatesóm, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Anyu be akarja fogadni a két apai ági unokatestvéremet a családba, de a két tesóm és én ezt nem szeretnénk. A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek.

Ebben az a ciki, hogy anyám és apám elváltak hét éve, apámmal nem is lakunk egy háztartásban, anyámnak szinte semmi köze nincs az unokatesóimhoz, csak megsajnálta Magdit, a nagynénémet, mert nem tudnak megélni.

Anyu dolgozik napi 10 órát van távol. Az öcsém és a húgom osztjuk be a házimunkát, mert anyunak a csipcsuposabb dolgokra nincs ideje. Én 21 vagyok, főiskolába járok és semmi kedvem nincsen egy 12 éves meg egy 9 éves fiúra vigyázni. Időm meg pláne nincs két hiperaktív, debil gyerekre, akik a saját anyjukat sem tisztelik, verekednek és nem tanulnak jól.

2012. nov. 21. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:

Kedves Jégtánc,

nekem ezzel a két gyerekkel semmi problémám nem lenne, ha normálisan viselkednének. Némi devianciát természetesen tűrök, én sem voltam egy angyal, de amit ezek ketten csinálnak, az sok. Nem, nem utálom őket, csak anyám, a két testvérem, meg a saját idegeimet féltem.

Szerdán nincs egy órám se, itthon ülök, nem könyvtárazok, tegnap írtam egy nagy ZH-t, elég is volt belőle, nem sokára amúgy is jön a vizsgaidőszak.

Én meg nálad nem lennék gyerek, az hótt ziher. Ennyire nem rendelhetjük magunkat alá mások akaratának.

Minek dolgozzak, amikor összeszedek 45 ezer ösztöndíjat? Ez zsebpénznek elég, apám meg fizesse utánam a gyerektartást, ha már megcsinált. Bőven van neki miből, mert orvos. Elég nekem főzni, a konyhát rendben tartani, a kutyát sétálni vinni, bevásárolni (ez napi 3-4 óra teendő a tanulás mellett). Plusz még ott a napi 2 óra edzés, az is kimerít.

Te mit kezdenél egyébként két fiúval, akikre semmiféle eszközzel nem lehet hatni?

2012. nov. 21. 15:00
 32/72 anonim ***** válasza:
55%

Én a kérdezőnek adok igazat.

Az én házamba, akármilyen rokon is és lehet akárki gyereke, az én házam és idegrendszerem nem olyan gyerekekre van kitalálva, akik nem tudnak viselkedni. Majd akkor lesz ott gyerek, ha én alkotok egyet.

Csakis és kizárólag abban az esetben vállalnám, ha árva lenne, és máskülönben nevelőintézetbe kerülne. Na ezt nem hagynám, de egyébként vigye magával az anyja. Mi vagyok én???

A kérdezőnek meg igaza van. 21 éves fejjel megélni, hogy 2 új idegen gyerek beköltözik az életedbe, ez nagyon nehezen elviselhető.

Na meg nehogymár ő költözzön ki, mikor ő él életvitelszerűen a házban.

2012. nov. 21. 15:02
 33/72 Jégtánc ***** válasza:
40%
2 fiam van és egy lányom.Senkinek nem kell alárendelnie magát.Ne én magyarázkodjak már.... Azt csinálsz amit akarsz.Miért itt kérsz tanácsot,vagy véleményt?
2012. nov. 21. 15:04
 34/72 anonim ***** válasza:
66%

Meg mi az, hogy menjen könyvtárba napközben? :DDD

Jártál te egyetemre?

Meg menjen dolgozni, hogy két idegen kölyköt eltartson?? Romoljanak le a jegyei ezért?

Ez már vicc, komolyan.

2012. nov. 21. 15:05
 35/72 anonim ***** válasza:
70%

Megvan a megoldás, heuráka!

Jégtánc szerintem, nagyon szívesen befogadja a két gyereket, hiszen nem győzi hangoztatni, hogy ő bizony még idegeneket is...

Kérdező: javaslom, hogy vedd fel vele privát üzenetben a kapcsolatot, megbeszélendően a továbbiakat.

2012. nov. 21. 15:09
 36/72 anonim ***** válasza:
72%
Én is épp ezt akartam javasolni, majd ő befogadja a gyerekeket, ha ennyire szívesen neveli másét.
2012. nov. 21. 15:12
 37/72 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, én is megértelek teljes mértékben. Anyukád szerintem nem gondolta át ezt eléggé, valamint nagyon úgy tűnik, hogy mivel ennyit dolgozik, úgy gondolja, hogy van 3 nagy gyermeke akik majd szívesen besegítenek a másik 2 mellett... Én mindenképp megbeszélném ezt vele, és naná, hogy lebeszélném! Én is 22 éves vagyok, van egy nővérem (aki már külön él) és egy 18 éves húgom. Mostanra már teljes harmóniában élünk, de mikor kisebbek voltunk még közöttünk is ment az ordibálás, ajtócsapkodás 1-1 testvéri összezörrenésnél (és mi 3an voltunk!!), ti pedig ott lesztek így 6-an egy háztartásban, ráadásul 2 problémásabb gyerekkel mint az átlag..Hát, szerintem ott minden lesz, csak nem békés családi élet. Szerintem ne hagyd, hogy anyukád a te nyakadba varrjon mindent..! Sokan írják, hogy miért "hisztizik" a kérdező, mert másnak egyetem mellett dolgoznia, háztartást kell vezetnie, testvért, saját gyereket nevel stb.. Azért mert valakinek nincs ennyi terhe, és minden körülmény adott a továbbtanuláshoz, szárnybontogatáshoz, nyugodt élete van, akkor b*sszuk el neki, mert másnak is sz*r?! pf..

22/N

2012. nov. 21. 15:19
 38/72 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem te csak azért írtál ide hogy kihisztizhesd magad mindenki igazat adjon és sajnáljon amitől majd jobban érzed magad de a probléma nem lesz megoldva

Én mindenkinek igazat adok neked is szar hogy neveletlen gyerekekre kéne még vigyáznod Magdinak is mert nem tudja eltartani a gyerekeit és gyorsan ki kéne jutnia külföldre hogy ne haljanak éhen a gyerekeknek is mert meghalt az apjuk az anyjuk pedig nem tudja eltartani őket nyilván nem is foglalkozik úgy velük ahogy kéne ezért annyira rosszak és anyudnak is mert sokat dolgozik van 3 gyereke de nem hagyhatja hogy éhen haljanak vagy árván maradjanak gyerekek bár ő nem vérrokonuk, nektek egyáltalán nem idegenek, unokatesók, ráadásul ahogy mondtad már többször is több időre ott maradtak nálatok

Szerintem az lenne a legjobb ha apátoknál lennének ha annyi pénze van vehetne fel hozzájuk dadát is

2012. nov. 21. 15:41
 39/72 anonim ***** válasza:
75%

Én sem vállalnám. Annak idején a saját nagyobbik gyerekemre sem bíztam a kisebbiket, még azt sem tartom helyesnek, hogy egy szülő a nagyobb gyerekeivel nevelteti a kisebbeket.

Egy család harmonikus életét nagyon fel tönkre tudja tenni akár egy idegen jelenléte is. Hosszú távon rengeteg alkalmazkodással és lemondással jár. Lehet megkövezni, de mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit fel is tud nevelni.

Teljesen megértem a kérdezőt, 21 évesen tanuljon, bulizzon, most ennek van itt az ideje. Majd később nevelheti a saját gyerekeit, dolgozhat még eleget.

2012. nov. 21. 16:12
 40/72 anonim ***** válasza:
Ezt anyukád se gondolhatta komolyan. Mellesleg vigye magával a gyerekeit. Gyereket vállalt, amikor eldöntötte, hogy bevállalja őket, akkor tudnia kellett, hogy felelősséggel tartozik értük 18 évig, bármi is történjék. Hát oldja meg! Még nagyon jó rokonság esetében is necces ilyet kérni, hiszen teljesen felborítja a ti életeteket. Anyud értetek felel, nem azért a két gyerekért, a ti testi-lelki jóléteteket kell biztosítania elsősorban. Ha többszintes házban laktok, ahol nyugodtan el tudtok szeparálódni, akkor ok, de ha emiatt a ti életeteket borítja fel teljesen, ahhoz nincs joga. Vagy majd ha téged szépen elüldöz, és segítség nélkül marad, akkor talán átgondolja..
2012. nov. 21. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!