Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzánk költözik a két unokate...

Hozzánk költözik a két unokatesóm, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Anyu be akarja fogadni a két apai ági unokatestvéremet a családba, de a két tesóm és én ezt nem szeretnénk. A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek.

Ebben az a ciki, hogy anyám és apám elváltak hét éve, apámmal nem is lakunk egy háztartásban, anyámnak szinte semmi köze nincs az unokatesóimhoz, csak megsajnálta Magdit, a nagynénémet, mert nem tudnak megélni.

Anyu dolgozik napi 10 órát van távol. Az öcsém és a húgom osztjuk be a házimunkát, mert anyunak a csipcsuposabb dolgokra nincs ideje. Én 21 vagyok, főiskolába járok és semmi kedvem nincsen egy 12 éves meg egy 9 éves fiúra vigyázni. Időm meg pláne nincs két hiperaktív, debil gyerekre, akik a saját anyjukat sem tisztelik, verekednek és nem tanulnak jól.

2012. nov. 21. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
81%

Hát ha már hirdeti a házát ,szerintem nem készül vissza. :(

Készülhettek,hogy a 2 gyereket ti fogjátok nevelni.

Szerintem én ilyesmibe nem mennék bele.Tudja egyáltalán hol fog dolgozni??Vagy csak ki megy találomra???

Apud meg akár csajozik akár nem,öl a testvére.Beszélje meg vele.....

2012. nov. 21. 14:16
 22/72 anonim ***** válasza:
26%

Igen, belegondoltunk, hogy ez nagy felelősség és nem épp a legjobb dolog, ami történhet.

De abba is belegondoltam rögtön, hogy Magdi nem számíthat senkire, az anyja alkoholista és nincs senki, akihez fordulhatna a Kérdező anyukáján kívül.

Mi legyen? Haljon éhen a 2 gyerek?

Tudom, hogy ez nem a Kérdező családjának a problémája, de az ő helyében, nem lenne szívem elutasítani a segítséget.

Bár, nem mennék bele a 2 évbe. És miért árulja a házat? Hitel van rajta?

Olyan megoldást kellene kitalániuk az anyukátokkal, ami valóban ideiglenes. Szerintem ki tudja majd vinni a gyerekeket pár hónapon belül, ha minden jól megy.

2012. nov. 21. 14:18
 23/72 anonim ***** válasza:
77%

Jégtánc:

Mondd azt, hogy te bármikor magadhoz vennél két szinte vadidegen vadállat kölyköt. Hiszen nem közvetlen családtagok. Saját tesó, vagy tesó gyereke még hagyján, de ettől távol áll.

2012. nov. 21. 14:19
 24/72 anonim ***** válasza:
75%

Nekem elég az én 2 gyerekemet nevelni....

Szerintem a gyerekeit vigye magával...Nehéz lesz mert idegen nyelvet kell a gyerekeknek tanulniuk.Viszont együtt maradna a családjuk.

Most még menne is,mert még nem középiskolába járnak.Ezt nektek kell megbeszélnetek..

2012. nov. 21. 14:19
 25/72 anonim ***** válasza:
63%

Hasonló korú vagyok, mint te, egy kicsit idősebb, egyetemista és itthon élek a szüleimmel. Az ilyen korú kisgyerekek éppen a hiperaktív korukat élik és még éppen elég fiatalok ahhoz, hogy meg lehessen nevelni őket. Én értem azt, hogy felborul a kis életed, ha odaköltöznek a srácok, de a nő helyzetét is megértem, hogy egyszerűen nincs más választási lehetősége. Az egyik barátnőm anyukája ugyanígy ment anno ki. Egy hónapot volt kint, egyet itthon, addig a testvére családjára és a nagymamára voltak bízva a gyerekek. Eszméletlenül megviselte az egész családot, pedig akkor ők már idősebbek voltak.

Évekbe és nevelőszülői papírokba én nem mennék bele, de néhány hónapra befogadnám őket addig, amíg a mama meg nem alapozza a kinti életüket. Amint ez megvan, a gyerekek mehetnek utána.

2012. nov. 21. 14:44
 26/72 anonim ***** válasza:
65%

Ebben a történetben nem a kérdező a bunkó. Miért ő lenne az?? Persze most mindenki irkálja ide, hogy szívtelen paraszt mert két kölyköt nem akar abajgatni. Hát megértem. Én is 21 vagyok és van egy 12 éves unokaöcsém, aki egyedül úgy felforgat mindent, hogy komplett leamortizál mikor nyáron egy hétre lehozzák. Alig várom, hogy elmenjen és ne vele keljen foglalkozni mert állandóan játszani akar, jön megy és esküszöm be nem áll a szája. És ebből lenne még egy ráadásul évekre. Hát szerintem borzasztóan kiakadnék.

Itt az anyuka a hibás. Ő vállalt gyereket, mi az hogy csakúgy lepasszolja? Ezt neki kell megoldani nem más családját felbolygatni.

21L

2012. nov. 21. 14:45
 27/72 Jégtánc ***** válasza:
34%

Kedves Almeida,

eleve az hogy Te hogy nevezed a gyerekeket téged minősít.Igen,képzeld el,szó nélkül befogadnék akár vadidegen gyerekeket is.Nálunk nem lenne kérdés.Ennyi.Nem tudom,neked van e egyáltalán,de gondolom őket nem olyan megnevezéssel illeted." gyermekről van szó,akiknek meghalt az apjuk.Anyjuk is elmegy.Gondolom ők sem repesnek az örömtől hogy olyan családba kell menniük ahol utálat vár az unokatesó részéről.Egyébként meg ha egyetemista,akkor minek van otthon napközben.Menjen a könyvtárba addig.Vagy esetleg mellé dolgozni,hogy ezáltal is segítse az édesanyját.

2012. nov. 21. 14:51
 28/72 anonim ***** válasza:
82%

Nevelöszülöi papírt nem írnék alá...Azután ha nem is jön vissza nevelni kell a gyerekeket minden anyagiakkal együtt...

Nehéz dolog....

2012. nov. 21. 14:52
 29/72 Jégtánc ***** válasza:
30%
Na mi van,nem tetszik az igazság?:)
2012. nov. 21. 14:55
 30/72 anonim ***** válasza:
64%

Jégtánc,

> Igen,képzeld el,szó nélkül befogadnék akár vadidegen

> gyerekeket is.Nálunk nem lenne kérdés.

Ó, aranyszíve. :) Kíváncsi lennék, hogy a való életben is így tennél e, mint ahogy most írod. Simán bevállalnád a három gyereked mellé(!!!)? Képes lennék teljesen, totálisan felforgatni az életüket? A nagy lányodra rábíznél két rendkívül neveletlen, idegen (!) gyerek pesztrálását a két tesója mellett? Hiszen a posztoló édesanyja is 10 órát távol van. Ezen gondolkodj már el.

2012. nov. 21. 14:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!