Hozzánk költözik a két unokatesóm, mit csináljunk?
Anyu be akarja fogadni a két apai ági unokatestvéremet a családba, de a két tesóm és én ezt nem szeretnénk. A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek.
Ebben az a ciki, hogy anyám és apám elváltak hét éve, apámmal nem is lakunk egy háztartásban, anyámnak szinte semmi köze nincs az unokatesóimhoz, csak megsajnálta Magdit, a nagynénémet, mert nem tudnak megélni.
Anyu dolgozik napi 10 órát van távol. Az öcsém és a húgom osztjuk be a házimunkát, mert anyunak a csipcsuposabb dolgokra nincs ideje. Én 21 vagyok, főiskolába járok és semmi kedvem nincsen egy 12 éves meg egy 9 éves fiúra vigyázni. Időm meg pláne nincs két hiperaktív, debil gyerekre, akik a saját anyjukat sem tisztelik, verekednek és nem tanulnak jól.
Miért vagy szívtelen?
Ez egy olyan döntés, ami nagyon tiszteletreméltó!
Gondold el fordított helyzetben, ha annak idején, mikor ennyi idős voltál, valaki a családból segít rajtatok. Azt gondolom akkor jól esett volna és boldog lettél volna, hogy léteznek még ilyen emberek.
Ha oda mennek hozzátok nyilván változni fognak. Ott a ti játékszabályaitok vannak érvényben és azt hiszem, hogy meg fogja oldani anyukád, hogy mindenkinek a legkevésbé legyen ez megterhelő.
Mondjuk azt nem tudom a 9 éves gyerek hol lesz, míg mindenki távol van?
Na, nem kell álszenteskedni. Őszintén, ti az összes rokonotokat szeretitek, és zokszó nélkül összeköltöznétek velük (főleg, ha problémásak)?
Amúgy vagy megbeszéled anyukáddal, vagy tényleg csak a költözés marad.
Nem kell a kérdezöt lehurrogni.Megértelek.
Igen egy 9 és 12 éves gyerekre figyelni kell,kaját az asztalra tenni,nem kevés pénzbe kerülnek.....
Más megoldás nincsen???
Más rokon??
Beszéljetek nyugodtan anyuddal.Mondd el neki,hogy ti nem szeretnétek,hogy hozzátok kerülne még 2 gyerek.
Ez egy nehéz döntés.Felelösség lesz rajtatok.
Bárni történhet,még az anyjuk nincsen otthon.Próbálja meg magával vinni a gyerekeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!