Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzánk költözik a két unokate...

Hozzánk költözik a két unokatesóm, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Anyu be akarja fogadni a két apai ági unokatestvéremet a családba, de a két tesóm és én ezt nem szeretnénk. A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek.

Ebben az a ciki, hogy anyám és apám elváltak hét éve, apámmal nem is lakunk egy háztartásban, anyámnak szinte semmi köze nincs az unokatesóimhoz, csak megsajnálta Magdit, a nagynénémet, mert nem tudnak megélni.

Anyu dolgozik napi 10 órát van távol. Az öcsém és a húgom osztjuk be a házimunkát, mert anyunak a csipcsuposabb dolgokra nincs ideje. Én 21 vagyok, főiskolába járok és semmi kedvem nincsen egy 12 éves meg egy 9 éves fiúra vigyázni. Időm meg pláne nincs két hiperaktív, debil gyerekre, akik a saját anyjukat sem tisztelik, verekednek és nem tanulnak jól.

2012. nov. 21. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
61%

Az otthonnak kéne egy olyan helynek lenni, ahol egy gyereknek csak az a dolga hogy nyugodt környezetben tanuljon, mint állat.

Bocsi de a 21 éves már nem gyerek.

2012. nov. 21. 22:02
 52/72 anonim ***** válasza:
62%

#48-nak

> nagykorú vagy böven ki lehetne téged rakni otthonról ebbe

> az ügybe mélyen hallgatnod kéne. Ha nem akarsz velük lakni

> költöz el mert te nagykorú vagy ők meg gyerekek.

Komolyan, nem találok szavakat.

Vagyis ha egy szülő gyereke nagykorú és nem akarja, hogy vadidegen, enyhén deviáns gyerekek túrják szét teljesen az életét, nyugalmát, lakását, életterét, akkor költözzön el a saját lakásából? Hát nem szeretnék a gyereked lenni, közben várni, hogy mikor raksz ki ezért az utcára.

Kérdező: sikerült Jégtánccal beszélned?

2012. nov. 22. 13:58
 53/72 Jégtánc ***** válasza:
43%
Lezártam ezt a témát a kérdező azt csinál amit akar.A saját lakása.Gondolom ő vette,építette,felújította...Max saját szobáról beszélhet....
2012. nov. 22. 14:28
 54/72 anonim ***** válasza:
45%

költözzön el a saját lakásából?

Nem az ő lakása még csak nem is bérlő mert egy fillért nem ad haza.

21 éves és munka nélkül is majd 50 ezer forintos a havi jövedelme, inkább a felnött menjen mint 2 kidobott kiskorú.

2012. nov. 22. 18:46
 55/72 A kérdező kommentje:
De, ez csak az én lakásom. A szüleim válása után az én nevemre lett íratva, anyámnak még haszonélvezeti jog sincs a tulajdoni lapra rávezetve. Most jöhet a pfújolás... Apám jobbnak tartotta, ha nem az anyám nevére kerül.
2012. nov. 22. 19:29
 56/72 anonim ***** válasza:
29%
A tied a lakás? Akkor anyukádnak még joga sincs hozzá, hogy odavigye a két gyereket! És ezzel szemben nincs semmi érve, mert ha az egész a Te neveden van, valószínű, hogy nem ő dolgozott meg érte, hanem apud, ő meg a te nevedre íratta. Nem véletlen, hogy nincs benne tulajdoni hányada. Kész, nincs több probléma. Nem is értem, hogy gondolta, hogy ilyen körülmények között, az akaratotok ellenére odaveszi a két gyereket.
2012. nov. 22. 19:41
 57/72 anonim ***** válasza:
Jó anyád elmegy te meg tartsd fenn a házat egyedül nincs több 45 ezres zsebpénz...
2012. nov. 22. 20:24
 58/72 anonim ***** válasza:
80%

Mi az, hogy nincs joga az anyukájának? Az, hogy papírilag az ő nevén van, egy dolog.

Attól még az anyukája fizet ott mindent. Tudom, hogy jogilag ez semmit nem ér, de azért nehogy már a lovat adjátok alá, hogy tegye ki az anyját, mert valaki az ő nevére iratta miután a szülők elváltak.

Egyes emberek nagyon nevetségesek itt.

2012. nov. 22. 20:42
 59/72 anonim ***** válasza:
50%
Senki nem írta, hogy rakja ki az anyját, ne forgassatok már ki mindent. Az anyának nincs joga senkit oda beköltöztetni, ha a tulajdonos tiltakozik. Márpedig a saját nyugalma érdekében tiltakozik. Nem értem, miért kell az anyát védeni ezerrel, aki a saját családjuk nyugalmát dúlná fel olyasmiért, ami nem az ő problémájuk. Jótékonykodjon a saját idejével, energiájával és nyugalmával, de ne máséval. Mit gondoltok, 10 óra munka mellett mégis kin csapódna minden nyűg a gyerekekkel? Kinek kellene rendszeresen vigyázni rájuk, gondoskodni róluk, na meg elviselni őket napközben?
2012. nov. 22. 22:25
 60/72 anonim ***** válasza:
A kérdező elköltözik és nem csapodik semmi rajta a tesok suliban a kicsik meg napköziben.
2012. nov. 22. 23:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!