Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hozzánk költözik a két unokate...

Hozzánk költözik a két unokatesóm, mit csináljunk?

Figyelt kérdés

Anyu be akarja fogadni a két apai ági unokatestvéremet a családba, de a két tesóm és én ezt nem szeretnénk. A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek.

Ebben az a ciki, hogy anyám és apám elváltak hét éve, apámmal nem is lakunk egy háztartásban, anyámnak szinte semmi köze nincs az unokatesóimhoz, csak megsajnálta Magdit, a nagynénémet, mert nem tudnak megélni.

Anyu dolgozik napi 10 órát van távol. Az öcsém és a húgom osztjuk be a házimunkát, mert anyunak a csipcsuposabb dolgokra nincs ideje. Én 21 vagyok, főiskolába járok és semmi kedvem nincsen egy 12 éves meg egy 9 éves fiúra vigyázni. Időm meg pláne nincs két hiperaktív, debil gyerekre, akik a saját anyjukat sem tisztelik, verekednek és nem tanulnak jól.

2012. nov. 21. 13:43
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem egy nagyon fontos dologról nem esett szó. Még pedig a pénzről. A kérdező mondta hogy az apja gyerektartást fizet, akkor az édesanyja is dolgozik ebből elvannak 4-en de plusz 2 kisgyerek nem hogy a családi életet de a pénzügyi dolgokat is felborítja. Annak a két gyereknek iskolába kell menniük ami egyáltalán nem olcsó, játékok kellenek könyvek ruhák és még egy csomó más hiszen tudjuk hogy milyenek a gyerekek. Lehet csúnya az anyagiakról beszélni de nem szabad elsiklani felettük!!Anyukád így is kidolgozza magát, ha plusz 2 gyereketakar magához venni akkor még többet kell dolgoznia, aminek következtében nektek kell vigyázzni a kicsikre mert arra nem lesz pénz hogy dadát vagy bármi mást felvegyetek. Én is 21 éves vagyok és bizonyos családi okok miatt jogi egyetem mellett elkell vezetnem a teljes háztartást diákmelóra nem kell mennem de tudom hogy ha most emellé bejönne 2 kisgyerek akkor semmi időm nem lenne az iskolára. Könnyű azzal dobálózni hogy jaj szegény gyerekek stbstb de gondol valaki arra hogy egyetlen egy gyerekre mennyire oda kell figyelni? még akkor is ha az a világ legjobb gyereke? Hát még 2 rosszcsontra! És mégis mi a garancia hogy 1 év múlva visszaveszi őket? Ha ennyire elhanyagolta őket, ha simán elválna tőlük a saját!gyerekeitől, akkor ettől a nőtől várjuk azt el hogy tartsa a szavát és visszajöjjön? Lehet azt mondani hogy a kérdező mennyire szemét amiért nem akarja hogy megváltozzon az élete, de ez egyáltalán nem igaz, a gyerekek nem az ő felelőssége, ezekután a lekiismeretére van bízva hogy elválalja vagy sem, de ha nem akkor se vádolható meg semmivel sem!
2012. nov. 21. 18:23
 42/72 anonim ***** válasza:
63%

Ne haragudj, de olyan stílussal írkálod azokat a kommenteket, hogy el sem hiszem.

Minek tettél fel kérdést? Minek kérdezted mit tegyetek? Ha lehurrogod azt, aki nem a te álláspontod képviseli? Nem vagyunk egyformák, várható volt, hogy különböző válaszok érkeznek.

Egyébként Jégtánc a vad idegent gondolom nem így értette, csak ti vad idegeneztétek le ezt a két gyereket. Pedig annyira nem azok számukra.

Nálam is élt már ismerősöm egy rövid ideig, mert nem volt más megoldása. Nem volt a rokonom.

De a hozzáállásod egyébként ezt a mondatod tükrözi: Minek dolgozzak? Összeszedem az ösztöndíjam, apám meg fizessen, ha megcsinált.

Nem azzal van a baj, hogy nem dolgozol, hanem, hogy neked egyértelmű az, hogy a világ és mindenki körülötted forog.

Egyébként ezek szerint ez nem a te döntés, hanem az anyukádé. És ahogy ide írsz, nyilván képtelen vagy felnőtt egyetemista létedre észérvekkel elmondani neki az ellenkezőjét.

2012. nov. 21. 19:04
 43/72 A kérdező kommentje:

Így van, nem tagadom, hogy kissé gyerekes vagyok és énközpontú.

Az anyagiakról annyit, hogy anyu megállapodott Magdival, a nagynéném utalni fog utánuk pénzt minden hónapban.

Anyámnak már normálisan, felnőttként ecseteltem az én érveimet.

2012. nov. 21. 19:46
 44/72 anonim ***** válasza:
46%

Aki azt írja hogy befogadna két vadidegen kölyköt is, hát hajrá! Elég sok árva vadidegen gyerek van, fogadj be sokat, drága kedves jótét lélek.

Elhiszem hogy totál kivagy, felborul az eddigi életed, ami - ha a hugoddal csinálod a házimunkát - nem lehetett túl fényes. Most meg még két hiperaktív kölyökre vigyázni, hát egy délutánra sem vállalnám. Az anyjuk lelkére nem tudsz beszéli? Hogy mit képzel magáról, hogy meri itt hagyni a gyerekeit? Nagyon gáz.

Veled egyidős vagyok, a helyedben most ordítva bőgnék... ez szörnyű. Nem neked kéne megsínyleni hogy felelőtlen az anyjuk. Apukáddal is beszélhetnél hogy ő mit javasol.

Kedves mindenki: Egy 21 évesnek nem kell elköltözni otthonról, plána nem elmenekülni. Az otthonnak kéne egy olyan helynek lenni, ahol egy gyereknek csak az a dolga hogy nyugodt környezetben tanuljon, mint állat. Nem értem miért javasoljátok az elköltözést, mit dolgozni végzettség nélkül, hova menne???

L21

2012. nov. 21. 20:10
 45/72 anonim ***** válasza:
0%
Azt még elfeljtettem, hogy nekik apjuk nincsen csak anyjuk? Őt kutassátok fel, úgyis hozzá kerülnek a gyerekek elsősorban, nem? Egyáltalán hol az apa? Vagy ő is megy anyukával világot látni?
2012. nov. 21. 20:12
 46/72 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

"A két gyerek félárva, az apjuk meghalt, az anyukájuk (apám húga) külföldre akar menni ápolónőnek."

Elolvastad egyáltalán?

2012. nov. 21. 20:20
 47/72 anonim ***** válasza:
69%

44. Úgy beszélsz arról a 2 gyerekről meg az anyukáról, mintha valami degeneráltak lennének.

Anyuka nem kurv@'lkodni megy, nem felelőtlen, épp a gyerekeknek szeretne kitaposni biztos megélhetést.

Sajnos nem mindenkinek pottyan a szájába a sült galamb és vannak, akiket igen sok pofon ért az életben.

És mindemellett nem számíthatnak sok emberre. Biztos megkérdezte volna a tesóját, ha hajlandó lenne foglalkozni a dologgal.

Nem azt akarom ezzel mondani, hogy a Kérdezőéknek kötelessége lenne ezt megtenni, csak azt, hogy én megértem a rossz helyzetben lévő anyukát a két gyerekkel.

És 44., az, hogy valaki jó érzésű ember, a mai világban már azt jelenti, hogy álszent és jótét lélek? Sajnálom, hogy neked ilyen világképed van. De kívánom neked, hogy ha bajban leszel, legyen , aki segít rajtad.

Akkor talán átértékeled ezeket a mondatokat.

2012. nov. 21. 20:35
 48/72 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező te nem dolgozol a pénz amit kapsz a zsebpénzed nem adsz belőle a rezsire, nagykorú vagy böven ki lehetne téged rakni otthonról ebbe az ügybe mélyen hallgatnod kéne. Az meg hogy a tesodial ti takaritotok otthon az alpdolog. Ha nem akarsz velük lakni költöz el mert te nagykorú vagy ők meg gyerekek.
2012. nov. 21. 20:44
 49/72 anonim ***** válasza:
Èn azon gondolkodtam,ha apud orvos.A nagynénés az apád testvére ápolónönek akar külföldre menni.Miért nem rakja apád be egy jó keresö helyre növérnek????
2012. nov. 21. 20:48
 50/72 A kérdező kommentje:
Apám sem Magyarországon dolgozik, mellesleg úgy utálják egymást a húgával már évek óta, hogy csak na.
2012. nov. 21. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!