Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
 81/98 A kérdező kommentje:
Persze, hogy azt gondol bele, mert ezeket írják le konkrétan a hirdetéseikben. Nem azt, hogy rá kell cuppanni a járókelőkre, és rájuk sózni a sok limlomot.
2012. nov. 14. 16:08
 82/98 anonim ***** válasza:
igen bár nem ez a téma még úgy volt nekem egy ilyen, hogy munkanélküliként is lehet, utána mikor már jeleztem,hogy sok pénz a telózgatás, stb. ja, hát igen ezt másik meló mellett érdemes. :P na mindegy ez más tészta.
2012. nov. 14. 16:33
 83/98 anonim ***** válasza:
80%

Lehet véleményt cserélni, jó munka, meg bármi.

DE: a szülőknek milyen a munkája ? Amilyenre mindig is vágytak? Vagy robotolnak, mert a 20 éves lányuknak nem felel meg a talált munka, ezért nekik kell etetni,ruházni.

Nem menek haza estére üveges szemekkel, zsibbadtan, fáradtan, hogy elegük van mindenből ? Nem ülnek görnyedten a számlák felett, gondolkozva, mi a fontosabb?

40-50 évesen nem érdemelnének egy kicsit könnyebb életet?

Kötelességüket teljesítették, felneveltek..

Az érem másik oldala viszont ez.

A kérdésekre Neked kell válaszolni...Nem nekünk, magadnak.

2012. nov. 14. 17:22
 84/98 anonim ***** válasza:
Igen, de most ha egy szülő nem teheti meg, nem tudott akkoriban változtatni, attól még a gyereke változtathat a jövőjén azzal, hogy olyan tanul ki és szerez inkább abban tapasztalatot, ami számít is később a szakmájában. Egyik szülőnek sem kell, hogy jobban számítson az, hogy picit jobb legyen a család költségvetése, bár a gyereke meg nem tudja azt csinálni amit szeretne és haszna is lesz belőle.
2012. nov. 14. 17:46
 85/98 A kérdező kommentje:
,,Vagy robotolnak, mert a 20 éves lányuknak nem felel meg a talált munka, ezért nekik kell etetni,ruházni. " Most komolyan, szerinted értem robotol? Véletlenül sem azért, mert itthon nincsenek korrekt fizetések, ellenben a szolgáltatások árai az eget verdesik. Na mindegy, unom már ecsetelni. Szerintem neked nincs gyereked.
2012. nov. 14. 17:58
 86/98 anonim ***** válasza:

ma 17:58

Én nem mondanám h "érted" robotol,a helyes kifejezés,az "érted is",lenne.

2012. nov. 14. 18:06
 87/98 anonim ***** válasza:

Két felnőtt gyerekem van.

Mind a kettő áll a saját lábán. Azóta könnyebb a mi életünk is,amióta kirepültek.

2012. nov. 14. 18:12
 88/98 anonim ***** válasza:
Na jó de most repüljön ki minél előbb, és ha pont nem elég még a tapasztalata? nem biztos, hogy mindeki lusta 20 évesen, ha otthol ül. tom sok mai szülő még abba a korszakba volt amikor 15 évesen már dolgoztak de ma már nem így megy sok helyen.
2012. nov. 14. 18:21
 89/98 anonim ***** válasza:

végül is az ő szülei tudják,hogy mit vállalnak be,vannak

szigorúbb szülők is,az biztos

ismerősöm 23 éves,nem dolgozik,és a szülők kénytelenek eltartani

2012. nov. 14. 18:38
 90/98 anonim ***** válasza:

nekem például folyton mondogatták hogy kezdjek magammal valamit,

és valahol ez normális,mert elkényelmesedik egy idő után az ember

2012. nov. 14. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!