Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
 41/98 anonim ***** válasza:
100%

ma 08:54

Látszik hogy olyan dologról beszélsz,amit nem ismersz,nem

vagy benne,nem tapasztalsz.

Gondolom nálad is ott van anyuci,apuci,aki támogat.

De persze miután ezt olvasod,mondani utólag bármit lehet!

Hogy jössz te ahhoz,hogy másokra véleményt mondj?

Kinek képzeled magad?

Tudod mi nem vagyunk szolgalelkűek,csak esetlegesen vidéken lakunk,nem a nagyvárosban,van családunk,esetleg gyermek mellet próbálunk tanulni+dolgozni,és nincs meg a lehetőségünk,hogy válogassunk,arra meg főleg nem futja,hogy ellökjük a munkát.

Álmaink meg nekünk is vannak,de képesek vagyunk reálisan gondolkodni,hisz az álmaink nem fognak minket etetni,no meg a költségeinket sem fogják finanszírozni!

2012. nov. 14. 09:06
 42/98 anonim ***** válasza:
67%

90%-ra biztosra veszem hogy jövőre se fogod elkezdeni az egyetemet

munkához nincs kedved ezzel hogy 1 év múlva újra tanulni akarsz meg csak húzod az időt de ha oda kerül a sor megint otthagyod

2012. nov. 14. 09:09
 43/98 anonim ***** válasza:
87%

Van egy barátnőm, napi 3 órát utazik Szfvár-Pest között oda-vissza, majd lehúz 9-10-11 órát, szaros 80eFt-ért utazik fel Pestre, amiből még kifizeti a vonatbérletet is, ami nem olcsó. Na ő nem válogathat.

Ha te megteheted, hogy válogathatsz, tedd meg és ne foglalkozz mások véleményével.

2012. nov. 14. 09:21
 44/98 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy sz@r ember, csak viseld az esetleges következményeit. Mai világba nehéz munkát találni, nem úgy van az hogy ha ez nem tetszik visszavonod majd jön más. Bele esnek a hétvégék és akkor mivan? Ma már sajnos ez megy, nagyobb üzletekbe van hétvégi nyitvatartás is és akkor is kell dolgoznia valakinek, kórházakba is van hétvégén munka, az ápolók akkor dolgoznak, az ügyeletesesek, a takarítók, a mentősök is. Gyárakba ahol folyamatos vagy 12 órás műszak van szintén van ott is munka, vendéglátó helyeken is van hétvégi munka, sőt akkor komolyabban is. Ha csak néha bele esett volna 1-2 hétvége nap neked szerintem nem haltál volna bele a dologba, és még mindig jobb egy gyerekre figyelni minthogy gyárban szakadj meg a munkába, azért ez szerintem egy leányálom lett volna neked, így végzettség nélkül. De te tudod, nem szúrlak le csak azért érdemes felmérni a jelenlegi helyzetet hogy mekkora a munkanélküliség. Én érettségivel nem tudtam elhelyezkedni, majdnem 1 évig kerestem munkát de csak egy futári munka jött össze aminek örültem is, de oda csak 2 hónapra vettek fel mert helyettesítenem kellett. Kitanultam egy targoncás szakmát és most jelenleg abban dolgozom, folyamatos műszakban persze, hétvégéim nincsenek, most meg holnap vagyok szabadnapos, ez a hétvége. Ez van nem tudok mit csinálni. Annyi előnyöm van hogy csak délelőttös meg délutáni műszakom van, így jut időm egy kis szórakozásra is. Ez van nincs más azt kell elfogadni ami van. Nem vagy rossz ember félre ne értsd csak azért meggondolhattad volna.
2012. nov. 14. 09:31
 45/98 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a következő diplomákkal rendelkezem (a vizsonítási alap kedvéért): óvónő-tanítónő, logopédus, pszichológus, jelenleg tanácsadónak tanulok...

Egy hiperaktív, figyelemzavaros, hisztis elkényeztetett (és még tudnám sorolni a sort) gyerekre vigyázom, aki rámcsapja az ajtót, ha olyan kedve van, ordibál velem és ha olyan kedve van, napi 3 órát bőg...

Minden héten 5 napot vagyok vele, 30000 E-t kapok. Gondolod milyen jól esik. De muszáj dolgoznom, mert nincs akitől pénzt kérnem...

A versenyvizsgákra a nyáron nem jutottam el, hogy állami munkahelyen dolgozhassak, cégek, alapítványok rám se néznek, mert nincs tapasztalatom. Tegnap egy kávézóban jártam, oda meg egy rózsaszínfejűt vettek fel, mert én ugye "túlképzett" vagyok...

Szóval ezt csak azért írtam le, hogy tudd vannak mások is hozzád hasonló, vagy még rosszabb helyzetben és lenyelik a békát...

Nem kell bűntudatod legyen, de érettségivel még nem váltod meg a világot...

2012. nov. 14. 09:32
 46/98 anonim ***** válasza:
55%

Basz*rás. Lusta vagy dolgozni, meg suliba se akarsz járni, és ide jössz, hogy megnyugtassák a lelkiismereted, úgy olvasom, hogy többség egyet is ért veled. wtf???

Jól írtad, élősködsz, mégis mit gondolsz, milyen ember vagy?

2012. nov. 14. 09:37
 47/98 anonim ***** válasza:
54%
41-esnek: Én voltam aki írta a szolgalelküséget. Nem érted, hogy ez nem degradáló kifejezés? ez létezik, egy pszichiáter beszélgetését láttam a neten erről. Nem lát el anyuci apuci engem sem, 2002 óta végül is magam tartom el, és 28 éves vagyok most. fősuli ideje alatt dolgoztam nyaranta, utána is, bár voltam munkanélküli is, és most is az vagyok, és a letett pénzemből fizetem a kolidíjamat, stb. Semmi közöm a fingom sincs hogy miről beszélek típusu emberekhez. Értsd meg mire értem a szolgalelküséget, de nem mindenki köteles úgy igába hajtani a fejét mint nagyon sokan, mert akkor megvan pecsételve. Ha az embernek tervei vannak, lehet, hihetetlen, de közbe tud szólni egy három műszakos gyári meló is, mert mellette nem lehet úgy csinálni a dolgaidat ahogy akarod. Sokan ezért maradnak ott évekre meg a végén már az idő elműlásával nem is mernek változtatni.
2012. nov. 14. 09:57
 48/98 anonim ***** válasza:
96%

> mert mellette nem lehet úgy csinálni a dolgaidat ahogy akarod.

Előzőnek: Szerinted egy olyannak, aki se nem dolgozik, se nem sulizik, családja sincs, hanem a szüleival lakik, mi a fészkes fene hűdenagyon fontos dolgai lehetnek?

2012. nov. 14. 10:17
 49/98 anonim ***** válasza:
73%

az az igazság, hogy te már most szál elveszett vagy mert fogalmad sincs hogy mit akarsz kezdeni magaddal, a következő szakot se azért választottad mert tuddo hogy azzal mész is valamire, vagy becsült munkád lehet, hanem mert neked kell egy büfészakos papír, aztán majd külföldön lesz valami, persze érteni nem értesz xarhoz se mert szakma az nincs, de legalább van egy felhasználható luk a 2 lábad között amit még mindig szétcsaphatsz aztán várhatod hogy melyik barom tart ki cserébe hogy baxogasson néha, esetleg a képed se olyan hogy aki belenéz hülyül 1 évet 5 perc alatt így esetleg valami semmire való kiratakpozíciót is össze tudsz szedni ahol elég bamba vigyorral nézni ki a fejedből.

De tudatosság az nem jutott semmi se az biztos. De emiatt ne bánkódj, sokan vannak ezzel így.

2012. nov. 14. 10:23
 50/98 anonim ***** válasza:
12%
48-nak. hát mondta, hogy vannak tervei nem? meg ha nem nagyon vannak az éjhalál szélén meg a szülei nem noszogatják akkor egy ideig nem tartom cikinek. bár évekig azért nem illik otthol ülni
2012. nov. 14. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!