Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
 21/98 betlindis ***** válasza:
79%
azt sem mondtam, hogy ne mondjon nemet, csak hogy normális, ha ezért szarul érzi magát, bár szerintem ezzel tényleg nem kell nagyon foglalkozni. a diplomát is megértem, én pl egy olyan szakon tanulok, aminek semmi haszna, de én imádom amit tanulok, és hobbiból csinálom.
2012. nov. 14. 01:09
 22/98 A kérdező kommentje:
Nyugi, én nem látok benned ellenséget, értem, amit mondasz. :) Elmondod, milyen szakon vagy?
2012. nov. 14. 01:10
 23/98 A kérdező kommentje:
Mellesleg nekem is egy bölcsészkaros szak jön be, szóval tényleg csak a tudást várom el tőle, nem a jobb munkalehetőséget.
2012. nov. 14. 01:11
 24/98 betlindis ***** válasza:
69%
egy bölcsész szakon, közelebbit nem szeretnék mondani. viszont nem is tervezek ebből megélni, vállalkozó leszek. nem alkalmazott, mert az szolgaság.
2012. nov. 14. 01:12
 25/98 A kérdező kommentje:
Áá, legalább egy kulcsszót mondj.
2012. nov. 14. 01:13
 26/98 anonim ***** válasza:
Lehet még ismeritek is egymást. :D
2012. nov. 14. 01:17
 27/98 anonim ***** válasza:
41%

20 evesen tobb magadhoz valo eszed van mint nekem volt. havi 64 ezer forint az lof..., nagyon jol tetted hogy nemet tudtal mondani. sok magyar belemegy minden kizsakmanyolo helyzetbe mert fel hogy nem lesz mas, aztan meg fel otthagyni es idovel egy megkeseredett ember lesz belole. enis talaltam erettsegivel olyan munkat vagy 3-4 eve amivel a duplajat kerestem annak amit irtal, keress tovabb te is.

az meg hogy ne tartsd magad tul sokra? szerintem meg ne add magad aron alul.

2012. nov. 14. 01:17
 28/98 A kérdező kommentje:

Köszönöm, keresgélek is tovább. :)

Digo, nem hiszem, hogy ismerjük egymást, mióta kijártam az iskolát, és nincs munkám, remete vagyok, ismerősöm is alig van, egyetemista meg nincs köztük. Csak azért kérdezem a szakját, mert szeretem verni a nyálamat különböző szakok gondolatára, habár én is olyat néztem ki, amivel 100%, hogy Mo.-on nem lehet elhelyezkedni, mert itt nem lehet se régészkedni, se múzeumolni.

2012. nov. 14. 01:21
 29/98 anonim ***** válasza:
58%
Az életed csak tőled függ, attól, hogy mit tudsz kihozni belőle. Szerintem el kéne döntened, hogy mit szeretnél csinálni és arra az egy dologra koncentrálni, abban fejleszteni magad egy olyan szintre, ahol már nem az a kérdés, hogy felvesznek e valahova dolgozni, hanem ahol téged keresnek meg a munkákkal, mert szakember vagy a magad adott területén. Persze ehhez eleinte érdemes elvállalni a szar melókat is, mert jól jöhet tanulásképpen. Csak nem szabad eltékozolni a tehetségedet. Valamiben biztos hogy te is jó vagy, de azt nem hiszem hogy a babyszitterkedéssel kéne foglalkoznod. Jobbat is ki tudsz te találni.
2012. nov. 14. 03:38
 30/98 anonim ***** válasza:
86%

"mert itt nem lehet se régészkedni, se múzeumolni."

ÁÁÁÁ! Ezt tényleg felejtsd el. Annak sincs munkája aki már végzett. (Hacsak nem "fémkeresőzni" akarsz) :)

Külföldön meg ilyen munkára a saját állampolgárokat veszik fel.

400 bruttóval meg nem is nevezhető munkának az egész, inkább önkéntes vagy karitativ tevékenységnek.

De ha úgy veszük, akkor nem mindegy, hogy otthon ülsz, vagy más otthonában? (És még fizetést is kapsz érte.)

Sajnos megtehetik, hogy ilyen rabszolgabért fizessenek, mert ahogy fogalmaztál " az emberek ölik egymást a munkáért... ".

Még az ilyen árufeltöltős-kisegítő munkákra is egy helyre 500 -an jelentkeznek.

De a legszomorúbb, hogy a kormányzat szerint minden a legtőkéletesebb.

2012. nov. 14. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!