Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
 51/98 anonim ***** válasza:
74%

> hát mondta, hogy vannak tervei nem?

Ja, az otthoni tanulás? LOL, ne vicceljünk már.

Meg írta, hogy szeretne hétvégén a saját életével foglalkozni. De ha jól olvasom, hétköznap sem csinál kb. lóf*szt sem. Gondolom otthon sem tesz egy szalmaszálat sem keresztbe. Ismerek néhány ilyet, sajnos nem ritkaság.

2012. nov. 14. 10:32
 52/98 anonim ***** válasza:
41%
Van persze ilyen hogy ne lenne. De lehet ez más most hiába álltalánosítunk.
2012. nov. 14. 10:34
 53/98 anonim ***** válasza:
82%

"de nem mindenki köteles úgy igába hajtani a fejét"

Megint miről beszélsz,én amúgy nem akarod veled vitázni,de

lehet hogy vannak olyanok,akiknek jó dolguk van,és megtehetik hogy otthon ülnek,nem csinálnak semmit,mert anyuci,meg apuci nem noszogatja őket,de siránkozni tudnak,viszont a munka nem kell.

Mi rosszul állunk/álltunk anyagilag,ezért nekem 18 éves korom óta,iskola mellett kellett dolgoznom,van egy kistestvérem is,és nem mondhattam anyuéknak,hogy "figyú van egy munka lehetőség,de nem vállalom el,mert kevés a lové,meg nem akarok szolga lenni!"

2012. nov. 14. 11:32
 54/98 anonim ***** válasza:
De lehet ilyen is, lehet olyan is. Most figyi azért, mert van aki még saját családján is segíteni akar, azaz ő dolga. De amúgy sem köteles senki sem, és hidjétek el, hála ide vagy oda, saját családjának a jogos költségeken felül adni a pénzt, és emiatt elvállalni bármit. Most értitek. Nem tudjuk a körítést.
2012. nov. 14. 11:39
 55/98 anonim ***** válasza:
68%

amúgy dolgoztam 300ft-os órabérért is,úgy voltam vele,hogy vagy a "szolga meló",vagy a semmi,meg az otthon ülés+siránkozás a semmit tevés miatt.

Aki tényleg,és igazán akar dolgozni,lehet hogy nem holnap,de előbb vagy utóbb talál melót,viszont ha mindig talál kifogást,hogy ez keveset fizet,itt korán kell kelni,ez nem jó,amott utazni kell,akkor valószínű,hogy nem fog,és akkor támogassuk a lelkét,és mondjuk neki,hogy semmi gond,ne vállalj el mindent,legyél igényes!

Jelenleg,Magyarországon szerintem nem sokan találják meg z "álom" munkahelyüket,még 3 diplomával,és 2 idegen nyelvel sem.

2012. nov. 14. 11:39
 56/98 anonim ***** válasza:
76%

"Most figyi azért, mert van aki még saját családján is segíteni akar, azaz ő dolga."

Jó,most akkor tegyük fel,h nem akar segíteni a családján,(ami azért szerintem megint csak ciki,mert ki is tartja el őt,addig,amíg kitalálja hogy mit akar)de mit csinál hétköznap?

Otthon ül,vagy eljár a barátokkal/barátnőkkel?

Én beleőrülnék ha egész nap nem csinálnék semmit.

2012. nov. 14. 11:43
 57/98 anonim ***** válasza:
76%
Persze ez igaz is, hogy ha semmit nem csinál és a családja tartja el... bár ez is akkor gázos, ha már betöltötte a 18-at, vannak luxusigényei és hát na. De az sem mindegy, hogy milyen körben van melólehetőség, szeretné e csinálni, mert mondjuk mint egy pedagógiai melót sem lehet úgy, hogy nem hivatásod ez a gyerekfelügyeletre is érvényes. Mondja meg a kérdező, hogy ilyen téren hogy mi a helyzet nála. mert lehet innen onnan példákat összeszedni de lehet rá egyik sem igaz, nem jellemző.
2012. nov. 14. 12:04
 58/98 anonim ***** válasza:
76%

"bár ez is akkor gázos, ha már betöltötte a 18-at,"

ha a kérdezőre gondolsz,betöltötte,20 éves.

2012. nov. 14. 12:12
 59/98 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok válogatós,egyedül a gyári szalagmunkát nem bírtam,szinte minden nap 12 órázni,2 óránként szünet,wc-re sem mehetsz ki,mert leüvöltenek h megy a szalag,egyfolytában állsz.

Na ha ezt utasítaná el,még meg is érteném.

2012. nov. 14. 12:15
 60/98 anonim ***** válasza:
100%
Valaki írta, hogy mert hogy a gyár, meg a McDonaldsba jobb? Hát ott basszus legalább bejelentenek, aztán van táppézed meg egy kis munkanélkülid, ha rádun a főnök (kölyke), meg szabadságod, meg minden törvényben van szabályozva, nem az, hogy feketén háziszolgának tartanak.
2012. nov. 14. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!