Egy ember a gyermeke születése előtt meghal. A gyermek "80 -ban megszületik. "82-ben készül egy anyakönyvi kivonat mely szerint az elhuny xy foglalkozású és yx lakosú. Szerintetek ez hogy lehetséges?
Hát vagy a gyerek nem született '80-ban, vagy a férfi nem halt meg akkor, csak két évvel később. Esetleg eltűnt személy volt és késve nyilvánították halottnak.
Pl. a II. világháborúban elhurcolt zsidócsaládok csak évekkel később kerültek be az anyakönyvi kivonatba, mint halottak. (kutattam nemrég családfát, ott láttam egy város halotti jegyzékét erről) Némelyik már jócskán az '50-es években. De a halál időpontjának '45 volt írva.
Én tudom. Párom is így volt. 1982-ben született,apa nélkül, így az anyuka nevére írták. Apa neve kihagyva a legelső anyakönyvi kivonaton. Pl. párom Kis Bálint, anyja neve Kis Borbála. Aztán később kért egy anyakönyvit, mert kellett neki, abban meg az volt, hogy apa neve Kis József, foglalkozása lakatos.
Noha senki sem ismerte Kis Józsefet, aki nem is létezett sosem, anyós még az apa nevét sem mondta meg senkinek, ha tudta egyáltalán, szóval akkor is működött a képzelt apa személye. Mivel ők Kis-ek, így a gyámhivatal odabiggyesztett egy képzelt apát képzelt foglalkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!