Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy ember a gyermeke születése...

Valaki100 kérdése:

Egy ember a gyermeke születése előtt meghal. A gyermek "80 -ban megszületik. "82-ben készül egy anyakönyvi kivonat mely szerint az elhuny xy foglalkozású és yx lakosú. Szerintetek ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 18:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

A 82-es anyakönyvi kivonat a halotti anyakönyvi? Hogy került hozzátok? Biztos, hogy a 80-as születési anyakönyvi kivonatban szereplő apa halotti anykönyvije?

Egyáltalán a 82-es anyakönyvi az eredeti első, vagy egy régebbi anyakönyvi bejegyzés alapján kiadott hiteles másolat?

2012. nov. 6. 11:56
 12/17 A kérdező kommentje:
A '82-es nem halotti anyakönyvi kivonat hanem az én saját anyakönyvi kivonatom. Valószínűsítem, hogy '80-'82-ig anyám nevén voltam.
2012. nov. 6. 20:25
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Akkor vagy anyukád kérdezd meg, hogy miért kellett 82-ben új születési anyakönyvi kivonat (az is lehet, hogy a 80-asban is ugyanezek az adatok szerepeltek, csak elhagyta anyukád és valamiért kellett egy hiteles sz.akiv.)

Vagy bemégy oda ahol anyakönyveztek és megkérded. Ott megvan, hogy minek az alapján és miért állítottak ki új sz.akiv-ot.

Az apa anyukád férje volt, vagy házasságon kívül születtél?

2012. nov. 7. 08:31
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
Jó írta valaki. A '82-es beírás a képzelt apa(még ha létezett is, vagy valószínű hogy ő, mert találomra is lehet nevet bemondani), praktikusan mindig a gyermek 3 éves kora előtt írják be, mert akkor megy ugye óvodába és kérdezgetik egymást hogy kinek ki az apukája, hogy ne sérüljön az indentitása és tudja mondani, hogy az övé "Kis János".
2012. nov. 7. 09:31
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem voltak házasok.
2012. nov. 7. 10:09
 16/17 anonim ***** válasza:
29%
Ez így van, ha valaki nem tudja ki az apja, akkor is beírnak valakit, akár kitalált személyt! Ez tuti így van, mikor gyermekotthonba voltam gyakszin ott mondták! A kérdésre meg nem tudom a választ, bocsi! :(
2014. aug. 21. 16:25
 17/17 Nuvolyna ***** válasza:
78%

nem tudhatom, nálatok ez pontosan hogy volt, de a barátnőmnél, most 2015-ben játszódik le a következő: a gyerek megszületett 2 éve, addigra apuka lelépett egy másik leányzóval (7 hónapos terhes volt akkor a barátnőm). Mivel pont a legkisebb gondja volt akkor, születéskor nem diktált be semmit az anyakönyvibe. A gyámhivatal most, fél éve vette fel az ügyet, hogy nyilatkozzák le, ki az apa (persze megy a huzavona, szerintem még bővel egy fél évig tartani is fog, mivel apuka félti a vagyonát), így ha ez lezárul, fog kapni a gyerek egy új anyakönyvit, amiben már szerepel apuka neve, foglalkozása.

Összefoglalva úgy gondolom, hogy ha apukád már a születésed előtt meghalt, valószínűleg anyukád nem nyilatkozott le semmit, mikor megszülettél, és 2 év múlva, mikor a gyámhivatal napirendre tűzte az ügyet, akkor pótolták a hiányzó adatot.

Most nézem, 3 éves kérdésre válaszolok. KIRÁLY!!!!

2015. júl. 24. 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!