Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?2012. nov. 14. 00:08
11/98 betlindis válasza:
külföldön viszont a legritkább esetben tudsz a diplomádnak megfelelő állásban elhelyezkedni, oda ugyanis többnyire a kétkezi munkásokat keresik, illetve bizonyos hiányszakmákat (hacsak nem orvosnak készülsz ugye...). oda felesleges a diploma, van a helyieknek bőven elég.
12/98 anonim válasza:
Sz*rd le, hogy mit gondolunk mi vagy az ismerőseink. Tudtommal te pl. nem az én életemet éled, így azt csinálsz amit csak akarsz, engem nem érdekel. Akit meg érdekel, annak mondd meg, hogy foglalkozzon a saját dolgával. Erre pazarlod az energiád?!
14/98 A kérdező kommentje:
Igen, erre pazarlom, de úgyis van bőven elég.
2012. nov. 14. 00:37
15/98 anonim válasza:
20 éves vagy, még bárki lehet belőled. Tartsd magad sokra, mert minél magasabbra tartod magadnak a mércét annál előrébb juthatsz és ne add fel akkor sem ha nem úgy jön össze ahogy kéne! Én 32 évesen költöztem külföldre, bár előbb tettem volna egy 10 évvel.
16/98 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :)
2012. nov. 14. 00:52
17/98 betlindis válasza:
én nem azt mondtam, hogy ne tartsa magát sokra, hanem hogy ne várjon el egy diplomától irreális dolgokat, mert az sok embernek van. sajnos a mai világban farkastörvények uralkodnak, nagyon nehéz boldogulni, és igen, érezheti úgy az ember, hogy gáz, hogy elszalasztott egy pénzkereseti lehetőséget. csak arra utaltam, hogy ha azzal van a baja, hogy szolgának érzi magát, mert sokat kell dolgozni kevés pénzért, attól ne várjon sokkal többet diploma után sem. igaz külföldön esetleg többet kereshet, bár valószínűleg nem a diplomájával, és ha állásba megy, ott is keményen meg kell dolgozni a pénzért, és ott is elveszi az idejét. erre fel kell készülni, akármennyire is tartja magát.
18/98 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez fura, de nem a több pénzért/jobb munkáért kell nekem a diploma, hanem csak úgy simán presztizsből, és mert szeretnék egy tudást, amire büszke lehetek magam előtt. Az elhelyezkedés másodlagos.
2012. nov. 14. 01:00
19/98 anonim válasza:
Persze ez így van, főleg pályakezdőként tapasztalat nélkül nehéz diplomásként elhelyezkedni. De a 400ft/óra azért nem egy olyan fizetés amire nem lehetne nemet mondani, főleg hogy elveszíti a hétvégéit is.
20/98 anonim válasza:
"Igen, erre pazarlom"
Nekem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!