Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
meg egy idő után már nem biztos, hogy olyan amúgy a lendület sem a melókeresésben.
2012. nov. 14. 18:43
 92/98 anonim ***** válasza:

ma 18:43

végül csak egyet értünk valamiben

igen,ha megszűnik a külső inger,senki sem noszogatja az illetőt,

elkényelmesedik,sodródik az árral

a semmittevésbe,munkanélküliségbe,meg keményen bele lehet depizni,az ember haszontalannak,tehetetlennek érzi magát

én is így voltam vele anno

2012. nov. 14. 18:51
 93/98 anonim ***** válasza:
persze. de ő még tanulni is akar. és nappalin lenni és dolgozni nem lehet. és szerintem ő nappalin akar.
2012. nov. 14. 18:54
 94/98 anonim ***** válasza:

hát teljes munkaidőben tényleg nem,max 4-5 órás munkában

vannak ilyenek,de csak úgy lehet kifogni,mint az aranyhalat

aláírom h nehéz időket élünk állás lehetőség szempontjából

állítólag kétszer annyian vannak munka nélkül,mint pár évekkel ezelőtt,és ez csak a regisztrált álláskeresők száma

2012. nov. 14. 18:57
 95/98 anonim ***** válasza:

meg ugye én is dolgoztam így,olyan munkahelyen,aki 4-5 órás

állást kínált

aha,persze

de túlórázni meg minden 2.napon maradni kellett

lett belőle 6-7 órás munka

ha nem tetszik,jön a helyedbe 100,ez az aktuális mottójuk

2012. nov. 14. 18:59
 96/98 A kérdező kommentje:
Hát igen, nappalira gondolok, mert azzal lehet diákmunkát vállalni, levelezőssel azt hiszem, nem. És igazából egy diák két nap alatt szerez munkát, míg egy felnőtt hónapokig, évekig nem talál, szóval ezért is lenne jobb a nappali tagozat, meg bevallom, a diákélet is vonz, végre emberek között mozogni, amit viszont nem tehetnék meg levelezősön, lévén, hogy az azért nem ugyanaz. Na mindegy, messze van még a szeptember, ki tudja, mi történik még addig...
2012. nov. 14. 20:15
 97/98 anonim ***** válasza:
ha ekkora nagyarc okos emancipunci vagy akkor minek itt vered a nyálad, ne mondd már hogy számít itt a sok jöttment véleménye?!
2012. nov. 16. 15:30
 98/98 anonim ***** válasza:

Szeptemberig meg csak eltartanak a szüleid..Majdnem egy év..

Aztán meg elviszi őket az infarktus a nagy robotolásba, mig keresed a jövőképed...

20 évig nem értél rá gondolkozni, hogy mit akarsz?

Ja, igy anyám nyakán könnyebb..

2012. nov. 16. 16:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!