Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Kevesebbet ér" az az ember,...

"Kevesebbet ér" az az ember, akinek nincs gyereke?

Figyelt kérdés
Pl.egy nagymama joggal szereti jobban azt az unokáját, akitől dédunokája van?
2012. nov. 13. 11:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
2012. nov. 13. 11:27
 2/23 anonim ***** válasza:
73%
Én is úgy érzem, hogy jobban kedveli Anyukám az öcsémet, mint Engem, Nekünk nem lehetett gyermekünk, hosszú küzdelem ellenére sem. Neki minden el van nézve, nem szabad szólni semmiért, mert akkor megsértődik, és nem fogja hozni az unokákat, és Anyukám ettől retteg. Én meg sokat segítek, Nekem ez nem tehet, szívesen csinálom, de sosem voltam olyan "csókos" mint az öcsém, főleg mióta gyerekei vannak. Nagymamámék is kivételeztek a gyerekes unokáikkal. Munkahelyeimen is rengeteg beszólást kaptam mindig is, mert nincs gyermekem.
2012. nov. 13. 11:34
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
NEM!!!
2012. nov. 13. 11:36
 4/23 anonim ***** válasza:
92%

Sokan így gondolják, szerintem igazságtalanul.

De az emberi természet már csak ilyen, sajnos.

2012. nov. 13. 11:36
 5/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem ... szabadna, hogy így legyen, de sajnos ilyen az ember.,
2012. nov. 13. 11:38
 6/23 anonim ***** válasza:
21%

Lehet, hogy nem pontosan fedi a válaszom a kérdésed. Szerintem az ember addig él, amíg gondolnak rá. A halál után ki gondol rád, ha nincsenek gyerekeid, unokáid, dédunokáid?

Ha eltemetnek, vagy szétszórnak, ki fogegy gyertyát gyújtani a lelkedért és közben szép emlékekkel gondolni rád, esetleg régi fényképeket nézegetve? Vagy nem is érdekes akkor már mindez?

Lehet, hogy neked már akkor nem lesz érdekes, de az utódaidnak fontos lehettél, ha sokat emlegetnek, és sokat gondolnak rád, mint például a kislányom mindig mondogatja, hogy emlékszel, ezt a Birizgapapa faragta nekem. Hogy szeretett bennünket! Emlékeztek?

2012. nov. 13. 11:42
 7/23 anonim ***** válasza:
82%

Nem ér kevesebbet, ettől senkivel nem kéne kivételezni, vagy e miatt kevésbé szeretni.

Nekem mondjuk van gyerekem és úgy érzem nélküle értelmetlen lenne az élet, mert lehet hogy olykor nagyon nehéz szülőnek lenni, de rengeteg örömet, boldogságot hoz egy ember életébe és ettől válik valóban teljessé az élet.

De nagyon sok ember különböző okok miatt nem akar vagy hiába akar, nem jön neki össze, de ettől nem ér kevesebbet.

2012. nov. 13. 11:49
 8/23 anonim ***** válasza:
76%
Csak azoknak akiknek van. De azok közül sem mindegyiknek. A multiknál meg egyenesen kívánatosak a gyermektelenek, szóval pontatlan a kérdés.
2012. nov. 13. 12:06
 9/23 anonim ***** válasza:
55%

A gyerekesek szemében biztos, de ahogy az előző is írta, gyerekkel gyakorlatilag leírod magad a munkaerőpiacon, főleg ha nem áll készenlétben bébiszitter, nagyik, szomszéd.

Nem hinném, hogy kevesebbet ér, hanem inkább azt, hogy kimarad valami az életéből.

2012. nov. 13. 12:18
 10/23 anonim ***** válasza:
24%
A társadalom, az ország számára mindenképpen kevesebbet ér, sokkal kevesebbet. Ha nincsenek egyének, nincsen az ország, a társadalom. A munkaadonál persze, hogy hátrány, mert ameddig a gyerekeddel foglalkozol, nem neki termeled a pénzt. A nagymama pedig azt szereti jobban akit csak akar. A szeretetnél hogyan jut eszedbe a jogot, jogosságot emlegetni?
2012. nov. 13. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!