Stressz okozhat önmagában fogyást? Gondolom stressz alatt kevesebbet eszik az ember, és emiatt következik be a fogyás? Nem? Vagy akkor is fogyhat, ha az étrend maradt ugyanaz?
Hát ez teljesen egyénfüggő, hogy ki hogyan reagál a stresszre. Meg nyilván az sem mindegy, hogy mi a stressz kiváltója, mert nem mindegy, hogy "normális" stresszről van szó (munkahelyi vagy iskolai dolgok miatt, ami időszakonként úgymond természetes), vagy pedig valami szörnyű dolog történik a családban, mint betegség, és ezért stresszes valaki.
Én például vizsgaidőszakokban mindig híztam. :s Ez a fajta stressz rám olyan hatással van, hogy éhesebb vagyok tőle.
A másik fajtát szerencsére még nem tapasztaltam meg - kopp-kopp.
szerintem mindkettőnek köze van hozzá. mikor a szüleim közt kipattant egy megcsalás, anya 90 közelről fogyott le 50 körülre, mindössze pár hónap alatt, pedig nem sokkal evett kevesebbet.
persze aztán vissza is szedte, könnyen jött, könnyen ment :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!