Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Kevesebbet ér" az az ember,...

"Kevesebbet ér" az az ember, akinek nincs gyereke?

Figyelt kérdés
Pl.egy nagymama joggal szereti jobban azt az unokáját, akitől dédunokája van?
2012. nov. 13. 11:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy megszült egy gyereket, nem több. Az embert a cselekedetei határozzák meg, ahogy másokhoz viszonyul, nem a gyerek.
2012. nov. 13. 12:21
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem mindenkinek saját döntése, hogy nincs gyereke, de szerintem ettől még nem kevésbé méltó a szeretetre. A pontozások is érdekes álláspontot mutatnak. Hát, ez van.... csak fáj.
2012. nov. 13. 12:27
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Én abban sem vagyok biztos, hogy a nagymamád "jobban" szereti a másik unokáját. Szerintem csak "másképp", és ez rendjén van.
2012. nov. 13. 12:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
51 éves vagyok sajnos nekem sem lehetett gyerekem , ön hibámon kívül. Régen bele nyugodtam,de mostanában sokat eszembe jut mivel nincs testvérem. Ha a párom hal meg hamarabb,még az sem lesz aki el temessen,és egy szál virágot hozzon a síromra. Igaz akkor már mindegy, de még is el gondolkoztat.
2012. nov. 13. 12:37
 15/23 anonim ***** válasza:
16%
Nem mindenkinek a saját döntése, de a nök 99%-ának igen. (1% körül van az eredendöen meddö nök aránya. Olyanokat ne számoljunk ide, akik sok abortusz, rossz védekezés, helytelen életmod, kényelemszeretet stb miatt nem szülnek.)
2012. nov. 13. 12:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ kinek a szemében. Számomra nem. Van aki szerint az a nő akinek nincs gyereke, nem is ember. Akinek nem lehet és azért nincs, az sem ember, csak azt azért sajnálják. Szóval, vannak ilyenek.

Az, hogy joggal szereti-e (téged?)... Az ő élete, az ő érzései, azt érez amit csak akar.

2012. nov. 13. 12:44
 17/23 anonim ***** válasza:
72%

A meddő nők száma rohamosan nő és a meddő férfiaké is.

Én sem akarok gyereket és soha nem fordult meg a fejemben, hogy ettől kevesebbet érek.

A családomból pedig aki kivételezne ezért, az elveszíti a társaságomat. Nekem mindig van hová mennem és csak mert nem vagyok hajlandó szülni nem fogok megalázkodni és tűrni azt, hogy mást jobban szeressenek.

Azt sem gondolom, hogy más szemében kevesebbet ér egy gyermektelen. A munkaerőpiacon mindig örülnek nekem. Ha a társam ugyanígy gondolja, mint én, akkor mégis mi a francot érdekel, hogy a szomszéd Rózsika hogy vélekedik?

2012. nov. 13. 12:47
 18/23 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem többet ér, hisz ő egy emberke életéért felelős. Felvállalta, hogy világra hozza, felel érte, és embert farag belőle.
2012. nov. 13. 13:34
 19/23 anonim ***** válasza:
88%

És szerinted egy orvos nem felelős egy ember életéért?

Szerinted egy mentőtiszt nem felelős érte?

Szerinted egy tanárnő nem felelős a gyermeked jövőjéért??

Épp annyira felelnek életekért, mint egy szülő, egy orvos talán még jobban.

2012. nov. 13. 13:36
 20/23 anonim ***** válasza:
60%

Nézőpont kérdése, hogy ki ér többet és ki kevesebbet.

Egy focicsapatnál pl az ér sokat, aki gyorsan tud futni, jól tud labdába rúgni, ügyesen cselez, esetleg híres emberként jó a reklámértéke.

A barátaimat sem az alapján válogatom, hogy van-e gyerekük (többüknek - úgy mint nekem is - mostanában lett).

Az viszont, hogy a nagymama kit mennyire szeret az csak őrá tartozik.

Lehet, hogy rosszul látod (azt, hogy a nagymamád jobban szereti a testvéredet, akinek van gyereke) vagy lehet, hogy az indokot látod rosszul (lehet, hogy nem azért szereti jobban a testvéredet, mert neki gyereke van, hanem pl mert jó vicceket mesél vagy mert gyakrabban látogatja), de az is lehet, hogy tényleg kevésbé szeret.

Most, hogy látod, hogy nagyinak joga van bárkit annyira szeretni, amennyire akar, tedd fel magadnak a kérdést: fontos neked nagymamád szeretete? Akár annyira is, hogy rossz kedved legyen miatta?

2012. nov. 13. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!