Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
 71/98 anonim ***** válasza:

Jó!

Hát ha kisregényt írsz,akkor nyilván megismerhetjük valamennyire a helyzetedet,ami viszont nem egyéni.

"Tudom, hogy most élősködöm"

De ilyen megjegyzésre,mégis milyen válaszokat vártál,itt gyakori kérdéseken?

Ez nem a lelki simogató segély szolgálat,amit meg írsz,abból tudunk kiindulni!

2012. nov. 14. 15:31
 72/98 A kérdező kommentje:
A véleménynyilvánítás és az ítélkezés között a stílus húzza meg a keskeny határt.
2012. nov. 14. 15:35
 73/98 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy,én személy szerint nem voltam rosszindulatú,de

mindenkinek azt kell megbecsülnie,amije van,mert jobbat nem biztos hogy talál.

Volt hogy egy biztos munkahelyet lecseréltem,ahol 2 évid dolgoztam,egy olyanra,ami 30 ezerrel fizetett többet,de cserélődtek a emberek,3 hónap alatt kirúgtak.

Jó,aki mer,az nyer,de nehéz talpra állni egy munkahely elvesztése után.

2012. nov. 14. 15:35
 74/98 anonim ***** válasza:
Igen, de én a kérdező mellett állok, hiszen mint írtam, ha valamit akarunk elérni a szakmánkban ahhoz tudást kell gyarapítani, és ez nem tud menni fárasztó műszakolások mellett. Ezt én is tapsztaltam, hogy csak az idő ment elfele. Okés kerestem pénzt, de akinek nem a feleségeét, gyerekét kell még eltartani legalább az hagy válogathasson már... Most ne azok legyenek már királyak sokszor, akik megesnek, szülnek, és utána teszik a mártírt, hogy hogy ellásáák a gyerekeiket, amikor is nem is tervezett volt. Ez sem álltalánosítás, de van mikor az ilyenek verik a nyálukat.
2012. nov. 14. 15:40
 75/98 anonim ***** válasza:

Biztos hogy kell a tudás,bár igazából vannak olyan munkahelyek,ahol kiröhögnek 2 diplomával is,egyesek azt hiszik h hűűű...ha van diplomád akkor majd te leszel a vezérigazgató,az xy cégnél.

Azt mondta,ha jól emlékszem hogy jövőre ismét nekivág a sulinak,addig még ha csak pár hónapra is elhelyezkedne valahová,lenne pénze,nem nulláról indulna.

Elhiszem h most nem könnyű,de nem is lehetetlen.

2012. nov. 14. 15:44
 76/98 A kérdező kommentje:
Megbecsülöm, amim van, hidd el. Azt, hogy nem fázom a hidegben, hogy egészséges mindenki, akit szeretek - meg én is -, és vannak lehetőségeim, még ha most várnom is kell, hogy belekezdhessek valamibe. Lehet, hogy túl egyszerűen látom a dolgokat. Volt olyan időszak, hogy alig volt mit ennünk, szóval tudom, milyen az, de még mindig úgy gondolom, hogy a pénz mellékes dolog addig, amíg az élet más területein minden rendben van.
2012. nov. 14. 15:46
 77/98 anonim ***** válasza:

Hát....

Pénz nélkül szinte semmit sem engedhetsz meg.

Nagyon fontos pénz is.

Figyelj csak!

Nem tudom,hogy te Budapesti vagy e,de annak aki vidéken él,és fel akar utazni egy állásinterjúra,vagy ne is Pest,egy közelebbi városba,kifizeti az oda vissza utat,és még korántsem biztos hogy felveszik.

Tehát hogy el tudj indulni valamerre,még ahhoz is pénz kell.

2012. nov. 14. 15:49
 78/98 anonim ***** válasza:
77-esigen ez kész tény. a felutazás is lóvés dolog. sok embernek, nekem is ezért megy el a kedve saját megyéjén kívül is nézelődni.
2012. nov. 14. 15:53
 79/98 A kérdező kommentje:
Budapesttől fél órára lakunk, persze így a beutazás csak párszáz forint, de aztán Budapest határain belül a BKV már olyan drága, hogy tényleg jól át kell gondolni, megéri-e elmenni állásinterjúra. Szerencsére a Zepter cégek hirdetéseit már felismerem, úgyhogy nem mászkálok be hozzájuk feleslegesen...
2012. nov. 14. 15:57
 80/98 anonim ***** válasza:
nah igen azokat a cégeket kéne már leállítani akik irodai melót ígérnek és ilyen pénzügyi tanácsadás a vége. mert ugye mivel irodából is hívhatod az ügyfeleket saját pénzeden hozzáteszem, az nekik már ez. ugye egy ember meg egyből iratrendezést, gépelést, stb-it gondol bele.
2012. nov. 14. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!