Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem vállaltam el a munkát a...

Nem vállaltam el a munkát a pénztelenségünk ellenére sem - sz*r ember vagyok?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, csak érettségim van, és eddig csak öt hónapot sikerült dolgoznom 310-es órabérért, egy 2 évesre vigyáztam heti 45-50 órában (45 volt az alap, a többi 5 órát a túlórák tették ki, amikért nem kaptam több pénzt, tehát ha 7-ig ott poshadtam, csak az volt a fejemben, hogy a túlórabéremből majd tudok venni egy jégkrémet). A negyedik hónap felénél bejelentettem, hogy egyetemre szeretnék menni, amire úgy kiakadtak a szülők, hogy a fizetésemet is úgy kellett kiharcolnom, miután találtak helyettem mást. Felvettek a suliba, de végül meggondoltam magam, és nem iratkoztam be, ergo munka és egyetem nélkül élősködök jelenleg. Most viszonylag meg tudunk élni, tehát idén már van csizmám, nem úgy, mint tavaly, viszont ha lenne munkám, lenne pénzünk szórakozni is, nem csak a számlákra. Néhány napja kaptam egy ajánlatot, egy ismerősöm otthagyja a bébiszitteri munkáját, és kérdezte, beajánljon-e engem. A munka tartalmazott volna heti 40 óra munkát és hébe-hóba a hétvégéket, meg három hónapot a Balatonon nyáron (400/óra). Azt mondtam, nem kérem, köszönöm - szeretnék hétvégén a saját életemmel foglalkozni, a nyárról nem is beszélve. Nem tudom eldönteni, legyen-e bűntudatom emiatt, ugye ilyen időkben, amikor az emberek ölik egymást a munkáért... Ez nem azt jelenti, hogy nem akarok dolgozni, mert minden nap jelentkezek hirdetésekre és szétszórtam már az önéletrajzaimat is... Tudom, hogy most élősködöm, de... Nem akarok megint szolga lenni. Ki hogy van ezzel?
2012. nov. 14. 00:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/98 anonim ***** válasza:
93%
A munkára menet mondtál. Azt, hogy utána legyen-e bűntudatod, vagy sem, te döntöd el. Mi segíti a helyzetedet, az ha van, vagy az ha nincs bűntudatod? Netán egyik sem?
2012. nov. 14. 00:11
 2/98 A kérdező kommentje:
Persze nem segít előbbre, de attól még vannak céljaim, amiknek jelenleg élek és dolgozom rajtuk (itthoni tanulás), egyszerűen csak már ott tartok, hogy menekülök az ismerőseim elől, nehogy megkérdezzék, mi van velem, mert szégyellem, hogy a válaszom ,,semmi". Az érdekelne, hogy ez elítélendő dolog ez. Mármint munkát visszautasítani. Titeket, külső szemlélőket kérdezlek. Ha igent írtok, nem vágom fel az ereimet, és nem ostorozom meg magam, csak érdekel a véleményetek.
2012. nov. 14. 00:15
 3/98 anonim ***** válasza:
83%

Te írod hogy "nem akarok megint szolga lenni". Akkor nem legyél, ez a te döntésed, nem inden a pénz és ha így is megéltek akkor ne vállalj el olyat amit ennyire nem szeretsz csinálni. Tanulj, és keress valami olyasmit amiben örömöd leled, vagy legalább nem utálod.

Ha viszont már a megélhetés is bajos lenne akkor sajnos le kell nyelni a békát és el kell vállalni az első melót.

2012. nov. 14. 00:16
 4/98 betlindis ***** válasza:
81%
az embernek döntenie kell, hogy mihez akar kezdeni az életével. igen, aki alkalmazott, az a legtöbb esetben szolga, ez van. ha ez nem akarsz lenni, akkor ki kell találni vmi mást.
2012. nov. 14. 00:17
 5/98 A kérdező kommentje:
Jövőre már nem fogok félrenyúlni az egyetemmel, az fix, már kinéztem a szakot is, úgyhogy nagyon motiválva vagyok az újraérettségizés ügyében.
2012. nov. 14. 00:19
 6/98 anonim ***** válasza:
83%
Hát, tudod az úgy áll, hogy az ember rendes végzettséggel, céges és közalkalmazotti munkában is ennyit dolgozik vagy még többet, közalkalmazottként nem fizetnek túlórát. És akkor is szolgaként dolgozol. El kellett volna vállalnod. Ez bejelentett munka? Fizetsz adót ? (Csak az összeg miatt kérdem, hogy netto-e.) Az emberek a belüket kidolgozzák, hogy meg tudjanak élni. Ne tartsd magadat túl sokra. Ha meg egyetemre akarsz menni, tartalékolnod kell.
2012. nov. 14. 00:23
 7/98 A kérdező kommentje:
Ne tartsam magam túl sokra? Ez lehetne a kormány által netre dobott Minden ideköt c. videó szlogenje is... Köszönöm a tanácsot.
2012. nov. 14. 00:26
 8/98 betlindis ***** válasza:
95%
igen, erre próbáltam célozni, hogy aki alkalmazott, az sokszor így érzi magát. diplomával is. ma már szinte mindenkinek van legalább egy, de sokszor több diplomája is, ne várd, hogy ha kijössz az egyetemről, majd fényesre nyalják a s.gged. pontosan ugyanolyan szarrágó idegesítő melót lehet diplomával is kapni. az ember reggel elmegy dolgozni, egész nap benn rohad, ahol halálra idegesítik, és ha mázlija van, és nincs túlóra, vagy nem kell munkát hazavinnie, akkor hazaér este hatra leghamarabb, vacsizik, fürdés, tévé, alvás, másnap kezdődik elölről. hétvége hamar elmegy ám, kicsit kialszod magad, takarítasz egyet, végre örülsz hogy nem kell menned sehova, és már vége is. élet, az nincs. ennyi.
2012. nov. 14. 00:27
 9/98 A kérdező kommentje:
Ja igen, és nettó, de ha kiszámolod, mennyire jön ki a fizetés, tehát 400x160 (+a túlórák), abból meg kivonod a TB-det, és levonod a felnőtt BKV bérletet, nem leszel túl lelkes, hogy ennyi pénzért ennyit dolgozz.
2012. nov. 14. 00:28
 10/98 A kérdező kommentje:
Á, én tudom, hogy nem szokás kinyalni a diplomás seggeket se. Itthon nem is tudom elképzelni az életem.
2012. nov. 14. 00:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!