Hány évesen "illik" elköltözni otthonról?
Sziasztok!
Szóval az lenne a kérdésem, hogy elköltözzek-e vagy sem.
Nyáron fogom kezdeni a munkát, akkor lesz önálló fizetésem. Megtehetném, hogy elköltözöm, de a családom ezt nem akarja én sem különösképpen, szeretem őket, szeretek itt lakni, teljesen jóban vagyunk és ők mondták, hogy így tudok félretenni és sokkal könnyebb lesz az életben.
Viszont attól félek meg fognak szólni, vagy ez mindenhol hátrányosan fog érinteni.
A fizetésem futni fogja azt, hogy külön éljek albérletben, de ez ebben az esetben szerintem iszonyú nagy pénzkidobás, az ablakon hajigálnám ki a pénzt, amiért keményen dolgozom.
Szóval most mit tegyek? Ti megszóltok egy 24 éves nőt, ha az dolgozik, normális fizetésért, de mégis otthon lakik? Vagy feleslegesen izgulok, mert ezért senki sem néz rám csúnyán?
Előre is köszönöm!
Egyébként pont erről beszéltem.
Ha minden kollégám így gondolkozna, mint a 74%-os, akkor hogy érezném én ott magam?
Mint egy fekete bárány. Ezt pedig hosszú távon szerintem nem lehet elviselni.
"És majd életed végéig így szeretnél számolgatni, hogy inkább sosem költözöl külön, mert "csak" 50 meg csak 100 maradna magadra?"
És ha igen? Vagy mondjuk én igen? Mi lesz ha sosem költözök külön? Kérlek fejtsd ki, hogy ez mennyiben hátráltatja a te életed, mert nagyon nem szeretném, hogy azén külön vagy nem külön költözésem hátrányosan befolyásolja a te életed. Mert gondolom ez történne, ha téged ez ennyire zavar!! Vagy pl. ha a kérdező nem költözik el otthonról? Mesélj!!
Az én életem nem hátráltatja, csak szerintem nem éppen életrevaló hozzáállás - a kérdés pedig véleményekre irányult, úgyhogy kérlek próbáld meg legyűrni a kisebbségi komplexusodat, és elfogadni, hogy van, aki szereti a saját életét élni.
Egyébként én nem azért költöztem el fiatalon, mert rossz volt a viszonyom a szüleimmel, hanem mert 1.5 óra utazásra lett volna az egyetem.
Valaki kérdezte az ösztöndíjat: az ELTE-re jártam, ott is 20.000 körül van a maximum. Emellett azért diákmelóval összelehetett hozni eleget egy megfelelő életszínvonalra :)
Vicces egyébként, hogy mindenki gyűlölködik, hogy aki megteheti, hogy elköltözik, azt utálják a szülei meg csak felvágásból akar önállósodni...látszik, hogy fogalmatok sincs arról, milyen az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!