Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesen "illik" elköltözni...

Hány évesen "illik" elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval az lenne a kérdésem, hogy elköltözzek-e vagy sem.

Nyáron fogom kezdeni a munkát, akkor lesz önálló fizetésem. Megtehetném, hogy elköltözöm, de a családom ezt nem akarja én sem különösképpen, szeretem őket, szeretek itt lakni, teljesen jóban vagyunk és ők mondták, hogy így tudok félretenni és sokkal könnyebb lesz az életben.

Viszont attól félek meg fognak szólni, vagy ez mindenhol hátrányosan fog érinteni.

A fizetésem futni fogja azt, hogy külön éljek albérletben, de ez ebben az esetben szerintem iszonyú nagy pénzkidobás, az ablakon hajigálnám ki a pénzt, amiért keményen dolgozom.

Szóval most mit tegyek? Ti megszóltok egy 24 éves nőt, ha az dolgozik, normális fizetésért, de mégis otthon lakik? Vagy feleslegesen izgulok, mert ezért senki sem néz rám csúnyán?

Előre is köszönöm!

2012. nov. 4. 13:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 anonim ***** válasza:
37%
És majd életed végéig így szeretnél számolgatni, hogy inkább sosem költözöl külön, mert "csak" 50 meg csak 100 maradna magadra? Jó kifogás
2012. nov. 4. 18:06
 72/87 A kérdező kommentje:
Nem, de ezt mondtam már szerintem. Addig ameddig nem lesz önerőm egy saját házhoz.
2012. nov. 4. 18:20
 73/87 A kérdező kommentje:

Egyébként pont erről beszéltem.

Ha minden kollégám így gondolkozna, mint a 74%-os, akkor hogy érezném én ott magam?

Mint egy fekete bárány. Ezt pedig hosszú távon szerintem nem lehet elviselni.

2012. nov. 4. 18:21
 74/87 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező semmi baj ezzel, aki azt írja, hogy el kell költöznöd az nincs jóba a szüleivel vagy valami miatt költözik el.
2012. nov. 4. 18:22
 75/87 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy azért a többség így látja :)
2012. nov. 4. 18:27
 76/87 anonim ***** válasza:
Én nem szólnám meg, főleg ha jó viszonyban vannak akkor felesleges otthonról elköltözni.
2012. nov. 4. 20:46
 77/87 anonim ***** válasza:
69%
Nem olvastam végig minden választ de sokan ugyan azt írják ahogy látom. Hasonló cipőben vagyok csak 22 évesen és még munka nélkül. Idén végzek és utána nagyon remélem munkát is találok de ha nem is hasonló lesz a felállás. Én azért nem megyek msc mert itthon nem igazán lelkesedtek az ötletért. Még 20 éves sem voltam már mindeni, szomszédok, nagymama, rokonok azzal jöttek hogy mikor kezdek el dolgozni. Mindig volt vagy kerestem diákmunkákat amiből éppen a "zsebpénzem" kijött, de ha kellett lecsengettem az ösztöndíjam is az asztalra. Sosem voltam kolis vagy albérletes mert nem tellett rá. Sokan írják itt hogy mit érdekel idegenek véleménye. Hát igen, valahol van benne valami, de az idegenek nem is mindig idegenek. Nekem a mamám, anyukám munkatársa is ezekkel jött. Mikor keresel munkát (éppen tanulok, ki alkalmaz így?), mikor tervezed hogy elköltözöl otthonról? Stb. A durvábbak persze a hátam mögött mennek, pl. hogy azért lakom itthon mert alám tolnak mindent, semmit sem kell csinálnom, kényelmesebb stb. csak ők nem élnek velünk és nem tudják mit csinálok meg itthon és mit nem. Mindig segítek, házimunka, mikor mi van. A gond csak az, hogy a környezet hatással van ám rám és a szüleimre is. Pl anyukám már jött azzal hogy mikor költözök már el stb. mert a munkatársa mondta vagy a munkatársa gyereke... blabla.. Persze nem kis önállóságot lehet ezzel szerezni, elhiszem. De ha már itt tartunk elköltözöm, egyedül megyek mert nincs párom, akkor mindenki azzal fog majd jönni hogy de szemét vagyok mert segíthettem volna a szüleimnek a fizetésemből. Nem annyira egyértelmű ez. Nagyon nehéz megoldani, de természetesen aki teheti otthon marad és félretesz valamennyit (mert a józan ész dönt). Van viszont sok kényelmes, akik tényleg csak azért laknak otthon mert kényelmesebb is, meg anyuci mos, főz rá stb. Félretenni nem tesznek félre mert valamennyit letesznek otthon rezsire és miegymás a többit meg elverik hülyeségekre. Ez is egy megoldás. Hát már előre félek én is ettől. Az biztos, hogy ha tehetem eleinte míg nem biztos a munkám, bele nem rázódom stb. nem költözöm el itthonról (feltéve hogy kapok munkát, mert ha munkanélküli leszek egyértelmű hogy maradok). Aztán ha más városba kapok munkát, ami valószínű akkor lehet elköltözöm mert a bérlet is 20000 körül van és akkor már kényelmesebb is lenne. Viszont nekem a legfőbb okom hogy ne költözzek az az hogy egyedül kellene én pedig azt nem igazán bírom ha körülöttem csend van és nincs kihez szólni.Sok 25-30 évest ismerek aki még otthon lakik vagy azért mert nincs munkája, vagy nincs kivel, vagy nincs miből vagy miért elköltöznie. Ez van. Bocsi hogy kicsit hosszú lett. Sok sikert neked :)
2012. nov. 4. 21:22
 78/87 anonim ***** válasza:
68-as válaszoló ma 17:40. Mennyi volt az ösztöndíjad? Csak mert errefelé a legjobbak köztársaságival esetleg kapnak 50-et(karonként kb 2 ember, természetesen kivéve a hökösök mert ők valamiért nagyon jól élnek). Én pl 18-at kapok össz ösztöndíjnak, diákmelózom és így nem mernék bevállalni egy albérletet. De most hallottam hogy pl az óbudai egyetem kicsit jobban jutalmazza a jó tanulókat. Hát ez van. Amúgy a kérdező szerintem nem egy szobát akar hanem valami kényelmesebb megoldásra gondolt, mert egy szobát 30-ból már lehet bérelni.
2012. nov. 4. 21:41
 79/87 anonim ***** válasza:
71%

"És majd életed végéig így szeretnél számolgatni, hogy inkább sosem költözöl külön, mert "csak" 50 meg csak 100 maradna magadra?"

És ha igen? Vagy mondjuk én igen? Mi lesz ha sosem költözök külön? Kérlek fejtsd ki, hogy ez mennyiben hátráltatja a te életed, mert nagyon nem szeretném, hogy azén külön vagy nem külön költözésem hátrányosan befolyásolja a te életed. Mert gondolom ez történne, ha téged ez ennyire zavar!! Vagy pl. ha a kérdező nem költözik el otthonról? Mesélj!!

2012. nov. 4. 21:54
 80/87 anonim ***** válasza:
44%

Az én életem nem hátráltatja, csak szerintem nem éppen életrevaló hozzáállás - a kérdés pedig véleményekre irányult, úgyhogy kérlek próbáld meg legyűrni a kisebbségi komplexusodat, és elfogadni, hogy van, aki szereti a saját életét élni.

Egyébként én nem azért költöztem el fiatalon, mert rossz volt a viszonyom a szüleimmel, hanem mert 1.5 óra utazásra lett volna az egyetem.

Valaki kérdezte az ösztöndíjat: az ELTE-re jártam, ott is 20.000 körül van a maximum. Emellett azért diákmelóval összelehetett hozni eleget egy megfelelő életszínvonalra :)

Vicces egyébként, hogy mindenki gyűlölködik, hogy aki megteheti, hogy elköltözik, azt utálják a szülei meg csak felvágásból akar önállósodni...látszik, hogy fogalmatok sincs arról, milyen az élet.

2012. nov. 4. 22:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!